Ochtendgloren 20100120

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol


Vreemd verhaal over verborgen verwijzingen naar bijbelteksten in de zoekers van geweren van Amerikaanse Mariniers.
 
Gewoon vanwege de foto. En deze ook. Verder niets.
 
Best apart als een oliestaat ineens elektrische bussen gaat kopen. Moeten we ons dan zorgen maken? Mmmmm, misschien wel.
 
Gaat niet goed in Israël. Ze pakken activisten op die tegen het beleid mbt de Palestijnen zijn. Dat past niet in een democratie.
 
Australië tekent als éénnalaatste land het Kyoto verdrag. Beetje laat, wel heel symbolisch.
 
De bevolking van Rusland groeit weer voor het eerst sinds 1995.

Reacties (10)

#1 prometeus

Over die bijbelteksten: het gaat blijkbaar om Corithiers 4:6 en Johannes 8:12. Dat zijn wat teksten over licht:

“For God, who commanded the light to shine out of darkness, hath shined in our hearts, to give the light of the knowledge of the glory of God in the face of Jesus Christ.”

“When Jesus spoke again to the people, he said, “I am the light of the world. Whoever follows me will never walk in darkness, but will have the light of life.””

Maar wel ziek. Ook typisch dat de partijen die gisteren het hardst aan het poeren waren in de conclusies van de commissie Davids, de CU en de SGP waren: die deden nog meer hun best dan het CDA en de VVD. Wat hadden ze gedacht? Dat de Irakezen spontaan Christen worden als je 100.000 van hun landgenoten laat omkomen?

 • Volgende discussie
#2 Taco Zip

Wat een bizarre geest heb je wanneer je referenties naar je heilige boek op wapens gaat zetten. Best wel zielig eigenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Yevgeny Podorkin

Niet ver van de werkelijkheid dus helemaal niet raar (voor een marine dan), je geweer als Bijbel:

This is my rifle.
There are many like it but this one is mine.
My rifle is my best friend.
It’s my life.
I must master it as I must master my life.
Without me my rifle is useless.
Without my rifle I’am useless.

http://www.youtube.com/watch?v=2G551KpNnA0

…op de bommen die je gaat afgooien met stift een beetje van jezelf en een beetje van God kalken… de 3 K’s op een pakje M*arlboro (aan de binnenkant stonden vroeger boodschappen en soort banners van afdelingen van de KKK):

http://www.metacafe.com/watch/859403/marlboro_subliminal_message/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 HansR

Al vaker gezegd: wie denkt dat christendom liefde en vrede is komt bedrogen uit. Natuurlijk is het een kruistocht in Irak. 1000 jaar geleden was het ook een mix van religie, geld en macht. Niets veranderd.

En wat betreft Australië: wat een paar bosbranden niet kunnen doen. Over korte termijn klimaatdenken gesproken. Daar kan seven nog een puntje aan zuigen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Peter

Die codes op de Amerikaanse geweren: “…a spokesperson for CentCom, the U.S. military’s overall command in Iraq and Aghanistan, said he did not understand why the issue was any different from U.S. money with religious inscriptions on it“.

Die ‘spookpersoon’ legt natuurlijk uit waarom ze in Irak zitten: “We’re Only in It for the Money”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bullie

“Gaat niet goed in Israel”
Nee, op de Parnassusweg gaat het lekker wou je zeggen……

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@6: Word je daar ook gearresteerd zodra je het waagt om te protesteren tegen bijvoorbeeld de Nederlandse militaire bezetting van Uruzgan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 M B

De links openen niet in een nieuw venster. Ik klik elke keer het venster weg en moet dan weer opnieuw openen. Best irritant.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Bullie

@7 Nee, daar word je berecht voor het uiten van een omstreden mening

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bismarck

@9: Bij mijn weten wordt daar momenteel alleen iemand berecht omdat hij mogelijk mensen heeft beledigd, gediscrimineerd of tot haat aangezet. Hij is overigens niet gearresteerd en heeft zijn (al dan niet omstreden) meningen gewoon kunnen ventileren. Als blijkt dat hij niet gedaan heeft aan de feiten die hem ten laste worden gelegd, wordt hij gewoon vrij gesproken (en anders zal hij ook geen dag het gevang in draaien). Ik ben zeer benieuwd hoe je dat afweegt tegen het oppakken en vasthouden van mensen vanwege het uiten van hun mening (en vaak met het doel om verdere vrije meningsuiting te voorkomen), zoals dat in Israël gebeurt, vaak ook nog eens zonder enige rechtsbasis. Ik hoop dat je één en ander toch op zijn minst een beetje in perspectief kunt zien.

 • Vorige discussie