1. 1

  Ik zie toch niet het verschil tussen je familie verliezen door een bom uit een onbemande Predator of een B52 met bemanning van vijf.

 2. 3

  Ik ook niet. Wanneer is het beoordelingsvermogen groter? Een F16 piloot die G-krachten trekkend zwetend en hijgend op zijn instrumenten kijkt en dan vuurt of een bestuurder van een drone die vanuit een bunker in Texas met een telelens inzoomt, even met collega’s overlegt en dan vuurt?

  De uiteindelijke oplossing ligt natuurlijk niet in de techniek maar in het wegnemen van de oorzaken waarom mannen in Waziristan zich aansluiten bij fundamentalistische terroristen.

 3. 5

  @2 Obama intensiveert de drone war

  @4 drones worden door een piloot bestuurd in de US
  die software zal wel buggy zijn, maar m16s zijn bijvoorbeeld ook buggy hardware

  Ik ben het er al langer mee eens dat de war on terror niet eens zozeer een war on islam terror is, maar meer een clash van capitalisme tegen de mensen.

  De religieus fundamentalistische terroristen zijn de avant garde die het eerst in contact zouden komen met de sterke arm van de ontmenselijking.

 4. 6

  @5: Het is danook target acquistition software. Dat is een paar order groottes erger dan een m16 wat blokkeert. Normaal wordt zulke software aan zeer stringente QA onderworpen, wat hier niet is gebeurd.