Obama in Caïro

obama-egypt
De nu al historische speech van president Obama aan de universiteit van Caïro (volledige tekst): “Zolang onze betrekkingen door onze verschillen gestalte krijgen, zullen wij macht geven aan hen die eerder haat zaaien dan vrede, aan hen die het conflict promoten in plaats van samenwerking” (bron)
Parafrases live-uitzending: Geeft toe dat de VS in het verleden een democratisch gekozen regering in Iran omver wierpen. Spreekt hoop uit voor Palestijnse staat naast Israël. Pleit voor recht Iran op kernenergie. Applaus publiek als Obama impliciet kritiek levert op dictatoriale trekjes Arabische leiders. Roemt historische tolerantie in islam, noemt eigen jeugd in Indonesië als voorbeeld. Pleit voor gelijke rechten man en vrouw. Kondigt uitgebreide partnerschappen aan op onderwijs, gezondheidszorg en techniek. *Staande ovatie* klik:
standingovation

 1. 4

  “Applaus publiek als Obama impliciet kritiek levert op dictatoriale trekjes Arabische leiders.”

  … en werd vervolgens afgevoerd door agenten in burger?

 2. 6

  Op Aljazeera wordt zeer positief gesproken over de speech. Zelfs door een Hamas-woordvoerder!

  Je kan beter de speech lezer want die man lult gewoon veel te goed.

 3. 16

  Mozes, hoeveel mega- en meta-onderwerpen kan je in een speech proppen? Indrukwekkend, ik kan het niet ontkennen (ben ietwat Obama-moe/skeptisch). Inderdaad, tijd voor daden. Zien of hij echt een groot staatsman is… of alleen maar een briljant spreker.