Nucleaire Terreur Oefening Gestart

Zojuist is gestart de “Alaska Shield/Northern Edge 2005 Homeland Defense/Homeland Security and Military Support for Civil Authority” oefening. Hier is wat Northcom (U.S. Northern Command) schrijft over het scenario:

A seafaring vessel transporting a 10-kiloton nuclear warhead makes its way into a port off the coast of Charleston, S.C. Terrorists aboard the ship attempt to smuggle the warhead off the ship to detonate it. Is this really a possibility?(Northcom)

Op 9 augustus werd bekend dat op Fort Monroe, waar deze oefening gaat plaatsvinden, 1 van de 11 Amerikaanse 4 sterren generalen, Kevin P. Byrnes, na 36 jaar trouwe dienst, “was relieved of command“. Kevin P. Byrnes wordt ervan beschuldigd te zijn vreemdgegaan met een burger. Overigens lag hij al in scheiding met zijn vrouw sinds mei 2004. De scheiding werd definitief op dezelfde dag als waarop de disciplinaire actie tegen hem is ingegaan. Omdat het de eerste keer in de geschiedenis is dat er een dergelijke maatregel plaatsvind op zo’n hoog niveau in het Amerikaanse leger, en omdat Byrnes slechts 3 maanden was verwijderd van zijn pensioen, gelooft eigenlijk niemand dat de “adultery” de echte reden is en wordt er sindsdien op internet gespeculeerd over de volgende mogelijkheden:

– Kevin P. Byrnes hield er een mening op na die niet overeenkwam met het Amerikaanse regeringsbeleid. Hoewel in de aanhangers van deze theorie ook veel mensen zitten die denken dat “de verhouding” misschien met een man was.
– De volgende mogelijkheid heeft het een paar dagen erg goed gedaan op internet, en die is dat Kevin P. Byrnes leiding gaf aan een coup van het Amerikaanse leger tegen de Neocons. Dit is eigenlijk de geinigste; hierover zijn prachtige verhalen te vinden op internet.
– En de laatste mogelijkheid is ook apart, namelijk dat Kevin P. Byrnes weigerde mee te werken aan het “live gaan” van de oefening waar ik dit verhaaltje mee begon. Byrnes gaf leiding aan de afdeling TRADCOM (Army’s Training and Doctrine Command ). Met live gaan wordt bedoeld een daadwerkelijke nucleaire explosie op een schip nabij Charleston, South Carolina.

Washington Post berichtte op 8 augustus over het beschikbaar zijn van plannen van het Pentagon voor de invoering van de staat van beleg in de USA na een terreuraanslag. De krant schrijft hierover;

The war plans represent a historic shift for the Pentagon, which has been reluctant to become involved in domestic operations and is legally constrained from engaging in law enforcement.(WP)

Tenslotte is het nog aardig om te wijzen op het bericht van 1 augustus op “American Conservative” dat Dick Cheney opdracht heeft gegeven aan U.S. Strategic Command om onmiddelijk een nucleaire aanval op Iran uit te voeren in het geval van een nieuwe “9/11 type attack” in de toekomst, ongeacht of kan worden bewezen dat Iran hier iets mee te maken heeft.

Kortom, mocht dadelijk onverwachts het licht uitgaan; het was leuk jullie gekend te hebben.

 1. 3

  Dick Cheney wil al jaren atoombommen op Iran gooien. Zie deze anecdote van Colin Powell op de FAS.org site:

  In his 1995 book, for example, General Colin Powell indicated that when charged by Secretary of Defense Cheney to explore a nuclear retaliatory option, Powell replied: “Let’s not even think about nukes. You know we’re not going to let that genie loose.” Cheney reportedly replied, “Of course not, but take a look to be thorough and just out of curiosity.” After showing the results of the analysis of nuclear strike options to Cheney, Powell had the paper destroyed. In Colin L. Powell, My American Journey, (New York: Random House, 1995), 485-486.

 2. 4

  Ging bij Dick Cheney zelf maar eens het licht uit…
  Deze terminale hartpatiënt, compulsieve leugenaar en vleesgeworden varkenslap wil ook nog eens de volgende president van de USA worden… God bless Ameria…

 3. 7

  Blijven oefenen DP, blijven oefenen………..

  Hier is het zelfs al morgen maar de koelkast (mijn meest essentiele stuk gereedschap in huis) doet het gelukkig nog steeds ;)

  Ooops, afkloppen het is tenslotten geen us of a tijd…..