Nova Sargasso

Het is natuurlijk naar en alles, die opwarming van de aarde. Maar het smelten van de ijskap brengt ook goed nieuws voor de Büchblogger. Want al lijkt alles op deze blauwe knikker al gefotografeerd en in kaart gebracht, nu blijken er plots een aantal onbekende, nog niet in Google Earth opgenomen eilandjes tevoorschijn te komen. Onbenoemd, en -tot nu toe – ongeclaimd!
Mijn suggestie: laat Nederland weer meedoen in Noordpoolgebied. We zijn Nova Zembla al kwijtgeraakt aan die wodkazuipers, de walvisjacht is gestolen door die snertnoren, en Spitsbergen is ook niet meer wat het geweest is. Een paar eilandjes ten grootte van een basketbalveld is precies wat we nodig hebben. Want daar zitten ongetwijfeld wel een paar gasbelletjes onder. Kunnen we kameraad Chavez die nare Antillen kado doen. Met een strikje erom.

 1. 2

  Kado? Hallo!
  Bij opbod veilen bij Christie’s. En geloof dat het Arnold Karskens was die wel een ideetje had wat te doen met de opbrengst. Tot nut van de Antillianen dacht ik…

 2. 3

  We zouden er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om het Zwitserland van deze zich langzaam ontvouwende derde wereldoorlog te worden;-) Hoeven de Antillen ook ons Pearl Harbor niet te worden:-P

 3. 5

  Ik zou die bron maar niet al te zeer vertrouwen, ze kunnen niet eens het aantal inwoners in hun eigen dorpje tellen:

  About 30 to 130 people live in the fjord-side settlement

  Overigens gaat het voor zover ik begrijp om eilandjes direct voor de kust van bestaande (en geclaimde) eilandgroepen, die daar volgens internationaal recht behoorlijk automatisch onder vallen. Dat niet geclaimde mag dus met een forse portie zout genomen worden.

 4. 6

  Een paar eilandjes erbij is op zich wel aardig. Maar dan moet de aarde nog wel wat verder opwarmen. Want om nou bij -30 op een onbewoond eiland te zitten is ook geen prettig vooruitzicht.

 5. 7

  @6: Als je op het eiland gaat zitten, is het niet meer onbewoond! Verder gewoon een goede winterjas aantrekken en je niet aanstellen.