Nog een gratis krant?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Na de Metro en Spits komt er een derde gratis krant. Deze krant zal volgens de makers anders worden dan de inhouds- en inspiratieloze voorgangers. Een redactie van 35 man, waarvan er 25 verslaggever zijn moet garant staan voor kwaliteit en unieke inhoud. Van de 25 verslaggevers wordt verwacht dat ze minimaal eens per drie maanden met een onderzoeksprimeur komen.

De krant gaat in de loop van januari verschijnen.

Gratis èn kwaliteit? Gaat dat samen? Als dat zo makkelijk zou zijn, zouden de Metro en de Spits dan hun redacties niet ook zo hebben uitgebreid zodat ze echt konden gaan concurreren om de gunst van de trouwe krantenlezer?

Ik ben benieuwd wat het wordt, maar ik zeg mijn krantenabonnement nog maar niet op.

Reacties (3)

#1 ivanhoe

Volgens mij wordt het doffe ellende met die krant:
– PCM is al uit het project gestapt
– De pers: die naam spreekt mij niet echt tot de verbeelding
– ‘Als de redactie ergens in januari zegt dat ze klaar zijn, beginnen we. En dan zeggen we niks, maar zijn we er opeens.?: Jaja die redactie krijgt alle tijd en ruimte om een dagblad op te zetten. Eerst zien, dan geloven.

Bij NRC.next (weliswaar een betaalde krant) is erg lang nagedacht over het concept, en dat mist eraan bij deze krant.

  • Volgende discussie
#2 Bart

Ik geloofde ook niet in NRC.next, en dat is uiteindelijk een groot succes gebleken, dus mijn oordeel telt voor niks.

Maar toen de Volkskrant met een gratis krant wilde komen, heb ik onmiddellijk een sollicitatiebrief de deur uit gegooid, en bij dit krantje niet. Zoals Next niet had kunnen werken zonder de redactie van NRC achter de schermen, zo zie ik dit krantje ook ten onder gaan. 35 mensen die ook nog eens geacht worden om onderzoeksjournalistiek te bedrijven, dat is gewoon niet heel erg veel. Dat wordt toch veel het ANP copy-pasten, dan.
Maar ja, dan ben je weer geen kwaliteitskrant…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Obscura

Ik ben minder sceptisch.
Je kunt met 35 redactieleden niet bijzonder veel (er zijn er gemiddeld altijd 15 van op vakantie of ziek). Maar je kunt wel de krenten uit de pap halen en er iets moois van maken.
Een nieuwe NRC Next zal t niet worden, met grote voorsprong de beste krant van dit moment- dus wat wil je, maar het zal wel een slag beter zijn dan Metro en Spits.
Mijn inschatting: 65 procent persbureaus, maar de 35 procent die overblijft gevuld met goede, stevige, inhoudelijke artikelen (dit geheel in tegenstelling tot de breindode artikelen die in Spits en Metro verschijnen). En hopelijk twee of drie echt goede columnisten, die krant een smoel en gevoel meegeven. Da’s nog steeds geen abbonneekrant, inderdaad. Maar wel een mooi product.
Ik zie het wel zitten!

  • Vorige discussie