1. 1

  Het was inderdaad een ultiem vieze actie van de PVV…

  Je gaat je bij zo’n man als Fritsma ook afvragen: waar ligt je loyaliteit? Bij de mensheid of de gekortwiekte kraanvogels met brandschade…?
  [img]http://www.islamophobia-watch.com/storage/S.R.%20Fritsma.jpg[/img]

 2. 3

  En het mooiste is wel dat dit helemaal niet de eerste moslim bewindsvoerders zijn in Nederland.

  In de jaren 40 ten tijde van WO2 was er al een moslim minister in het NL kabinet.

 3. 4

  Het gaat er volgens mij niet om de religie van de bewindsman/parlementariër maar om zijn (dubbele) nationaliteit.
  Wilders heeft wel een punt m.i. om te stellen dat Nederlandse nationale politici slechts alleen de Nederlandse Nationaliteit mogen bezitten. En dan moeten we natuurlijk nog even naar de Europese regeltjes kijken zodat we dubbele Europese nationaliteiten wel zullen moeten toestaan. (Kan je een dubbele Europese nationaliteit bezitten of is dat uitgesloten?)

  Marokko en Turkije zijn geen lid van de Europese Unie (met nog veel meer landen) en bovendien weigert met name Marokko stelselmatig bilaterale overeenkomsten te sluiten met Nederland en Europa en dus is het m.i. redelijk personen met deze nationaliteiten te weren uit onze nationale vertegenwoordigende functies.

 4. 6

  Dat een tweede paspoort het functioneren als minister in de weg staat is uit de lucht gegrepen. Hoe stelt iemand zich dat in hemelsnaam voor. Een meer openbare en publieke functie bestaat er helemaal niet. We hebben al wat te stellen gehad met volbloed Nederlandse ministers die hun eigen zin doen, tegen recht en rede in. Deze nepbezorgdheid klinkt vals en smaakt vies.

 5. 7

  De echte schande is natuurlijk het ondemocratische gedrag van Verbeet. Fijne start maakt die.

  Lekker foute site als bron trouwens.

  Verder kan ik me genoeg problemen voorstellen, Albayrak gaat het vreemdelingenbeleid doen. Koerd: maar ze zullen me daar martelen! Albayrak: kom kom, we hebben hetzelfde paspoort, bij mij gaat het altijd goed als ik door de douane ga.

  Weet niet het fijne, maar volgens mij stelt de Turkse wet kritiek op de staat als strafbaar.

  Als Albayrak uit hoofde van haar functie moet zeggen dat Turkije niet deugt, kan ze daar dus opgepakt worden, en volgens lokaal gebruik gemarteld worden. Of doen ze dat alleen bij Koerden en Armeniërs?

  Wat gebeurt er als het kabinet zich moet uitspreken over de Armeense genocide? Krijg je dan weer zo’n tragisch verhaal?

  Begrijp niet waarom die twee hun buitenlandse paspoort niet gewoon terugsturen. Laat maar zien dat je een keuze maakt.

  Zou Aboutaleb nog in dienst moeten in Marokko?

 6. 10

  @ Olaf: nee, als symbool. “Ik ga er helemaal voor”. Na deze kamerdiscussie kan dat natuurlijk niet meer, maar was een mooie daad geweest.

  @ Mescaline: heb voorbeelden gecheckt, niets mis mee, moet in de verwerkende eenheid zitten, controleer brein svp.

  Een Turks onderdaan die Vreemdelingenzaken gaat doen. Zijn potentiële conflicten nou echt ondenkbaar? Irak, Koerdistan, Armenië, Europa?

  Had redelijk veel respect voor Rotterdamse Albayrak, maar is danig gedaald na genocide-klucht.

 7. 11

  Ja, een klucht was dat wel. Vooral door de Nederlandse zuigerij moet ik zeggen. Die vond ik nou beschamend. Ik leg de lat wat hoog, dat is zo.

 8. 13

  Lees ik net op NOS site dat de Kiezer tegen dubbele nationaliteit is. Blijkbaar is Nederland 40 jaar nadat gastarbeiders zijn binnengehaald om de economie te injectie te geven nog niet klaar voor de laatste fase van integratie. Nu nemen de ‘gasten’ zomaar zitting in het kabinet! De Nederlandse burger schrikt wakker, grijpt nog een laatste strohalm, de dubbele nationaliteit, is het te laat? Of worden we een soort Oostenrijk aan de Noordzee?

  nos