1. 5

  Boeiend… Ik zal er een flesje van maken ;)
  Maar een fotootje daarvan gaat vandaag zeker niet meer lukken.

  Vraag is of de oude zakken zo zat worden van de nieuwe wijn dat ze niet meer mee kunnen of dat de nieuwe wijn verspilt wordt op de oude zakken. Of…

  Ik proef ook wat ergernis c.q. frustratie.

 2. 7

  O, een heel lighthearted observation, waardeLarie :-)
  Was het HansR of YP (‘of gewaardeerde mark?) die spraken deze week over een wijnetiket in dat Franzpostje? Daar zegde ik al dat de Crachàt daar zou over gaan.
  Meermaals hoor je mensen hier spreken, niet zonder enige zelfspot, over de sigarenrokende ouwemnnenclub die Sargasso is. We moeten ons uiteindelijk met ìets onderscheiden van het Roze Shocklok.
  Veel verder dan optellen van: “wijnflesetiket” “wijn” “ouwe manneclub Sargasso” als onderdelen zocht ik niet.
  Het spreekwoord gaat: “ouwe wijn in nieuwe zakken”, wel, omgekeerd uitgesproken moet dat iets heel positiefs zeggen, – al zou ik niet weten wat of hoe :-)
  Maar dat amuseert me dus. Als, ik denk, oudste van alle Sargassoredacteurs.

 3. 8

  Ik weet het ook niet, eigenlijk weet ik niks.

  Geef mij maar de kunstzinnige handrijkingen zoals die van U en S’z, bijvoorbeeld. Daar kan ik wat mee, soort van.

  Prachtvol amusement voor, ik denk, de oudste reaguurder.

 4. 16

  Juist(em)!!1 Die zwierige S is ook als die van een etiket op een wijn met grandeur en tegelijk zo platvoers als een apestaartuiteinde.

  Uitprinten, opplakken en uitrollen over de Europeesche markt om een monopolie te verkrijgen wat nu eens goed is voor de belastingbetalende burger.

 5. 18

  Wat een stomsaai gezeur hier. Wijn, nieuw, oud, hoe oud ben jij, afzetten tegen de Roze Gezel, of is het Gesel… Bij PF zijn wij de PORSCHEMENSCHEN !!!!111!!! Van Bever tot Odo, van Kornuit tot Apo.

 6. 19

  Ook doe je geen jonge wijn in oude zakken. Anders barsten de zakken; de wijn loopt weg en de zakken gaan verloren. Nee, jonge wijn doe je in nieuwe zakken, en dan blijven beide bewaard.

  Lijkt me dus een prima etiket voor op een fles…

 7. 27

  @MP
  Volgens mij is ALO ouder

  Dat is dus niet waar. Ik ben trouwens laatst nog zo jong geschat dat ik op de MAVO had gezeten. Ik ben wel zo oud dat dat helemaal niet waar kan zijn. Als je nu weet hoe oud larie is en je weet wanneer de mammoetwet is ingevoerd kan je aan aardige schatting van mijn leeftijd maken.

  In het profiel van die sigarenrokende, wijndrinkende sargassoreaguurder pas ik wel.

 8. 32

  Reactionair is dat synoniem voor reaguurder? Of beter nederlands eigenlijk.

  Met reageren op je gok wacht ik nog een maandje, dan kan ik je tenminste ongelijk geven. Alweer zo’n dijenkletser van mijn kant.

  Als Sargasso een verhalenwedstrijd uitschrijft met als thema ‘waar gebeurd en toch leuk’ vertel ik over mijn tweede besnijdenis. Als de prijs dan wel uitstijgt boven: ‘Nou vooruit dan dan mag je toch 12 uur opblijven, voor deze ene keer dan’, kan ik een demonstratie van mijn humor ten beste geven.

 9. 34

  @ALO,

  Serendipiditeit noemen ze dat, vinden we zomaar per ongeluk de juiste term voor reaguurder, ik kom niet meer bij, zo word ik steeds maar rechtser en rechtser…

  *wacht in spanning op ALO’s volgende verhaal*

 10. 35

  Was van langer geleden Crachàt # 7. Maar in aantekening (niet gebruikt) bij reactie post Neuropa had ik, geloof het of niet, nog staan: “nieuwe wijn in oude zakken.” Hebben jullie soms een glazen bol of zo? Post Neuropa. (Ander Europa anders: Eurotica Neurotica) Om daar nog even op aan te haken. Mens gevangen tussen realiteit geschetst door #2 mescaline en de stelling in bewuste laatste alinea van die post. Als je alles wegvijlt, ook bij veel posts hier, komt je vaak bij/ op datzelfde principe uit. Ik dan. Herhaling van zetten. De mens trapt steeds in dezelfde valkuilen enz…vandaar: “oude wijn in nieuwe zakken” zodoende dus.…en uitgeleerd, aan het eind van het Latijn..lijkt..

  Zoiets..even snel ingerammeld…

  Snappu?

 11. 37

  “uitgeleerd, aan het eind van het Latijn”?
  Kijk in het Dierenrijk…bedoel…alles kan.

  Vergelijk voor de gein eens panda, mier en bonobo. Met systemen. Panda: communisme, islamitisch fundamentalisme. Mier: VS en chinees expansionisme. Bonobo: Europesche Heilstaat. Panda: zit geen leven meer in..gewoon laten gaan. Niet mee bemoeien. Mier: niet proberen dood te trappen, vreten zich vanzelf dood tot er niets meer over is. Bonobo?

  Leuk, die bonobo en perfecte samenleving…maar als m’n schoonmoeder bij elk wissewasje verwachtingsvol met d’r vette reet omhoog zou gaan liggen..en of ik dan mijn woudreus er dan maar even in wil hangen?…bedoel..dan haak ik toch echt af..daar wil ik dan niet bij zijn..pak wel een stukkie touw dan..

 12. 38

  …en over stuk touw gesproken…
  Gaat het weer een beetje meneer Mescaline #?
  Misschien helpt dit?:

  Zie, daar hangt hij
  Te bungelen in de ochtendwind
  Eens vól leven nu een lijk
  Asgrauw de ogen puilend uit de kassen
  Geveld door het eeuwige gezeik

  Bye-bye-zwaai-zwaai
  De één nog liefdevol wat bloemetjes
  Een ander spuugt een fluim op de kist
  Aan het eind van Het Liedje
  Rottend voor het ongedierte opgedist

  Hahaha.
  “En na afloop dronken Zij er daar dan zonder flauwekul een wijntje bij en werden Zij verschrikkelijk dronken….en hadden Zij géén oog voor de Here..want Zij zaten ook almaar achter de wijven aan… …”

  Ziezo.

 13. 41

  @YP,

  YP draagt voor uit eigen werk? Ik vind hem leuk. Kan dat niet elke week, een gedicht van YP op het blogleven van alle dag. Ik moet mescaline ook niet zo pesten. Nare eigenschap van mij ook. ;)

 14. 43

  Eigen schuld, MP

  @ larie

  You tell me.

  Maar ik rammel.. eerst hapje eten….later misschien..want zag nog meer aardige w-linken en posts…