1. 1

  De titel (PDF Property) van het artikel luidt “DNA strand breaks induced by dissociative electron attachment of non-equilibrium weakly-bound prehydrated electrons (below 0 eV) generated by UV radiation” en de auteur is ene “Jenny”, die verder nergens in het artikel genoemd wordt. Netjes gedaan hoor!

  Snapt u het nog?

 2. 2

  Laten we hopen dat ie gelijk heeft. Het artikel is me iets te zware stof voor de zomeravond om te kijken of het inhoudelijk klopt. Wat ik me wel afvraag: waarom maar 1 auteur van dit artikel en waarom niet in nature? Het is nogal een statement dat die Lu maakt, als je zo’n statement niet in groter journal gepubliceerd krijgt zal het niet heeeeel erg solide zijn onderbouwd denk ik dan al gauw.

  Tis ook wel een heel raar en obscuur tijdschriftje. Moet je die website zien….

  http://journalofcosmology.com/About.html

 3. 5

  cfc’s zijn broeikasgassen, maar zover ik weet is hun concentratie te laag om een hoofdrol te spelen in broeikas-effecten (dat in tegenstelling tot ozondepletie).

 4. 6

  Refereert aan en baseert zich op oude, al vele malen wetenschappelijk mee afgerekende papers, die op zich al bijna niet geciteerd werden (behalve in de bekende ontkenners kringen. Politieke think tanks zijn er verzot op).

  Dat journal… Ach, volg die link in #2 en je weet wat je denken moet, hoop ik?! Leuk voor de lijst “xxx peer-reviewed papers” die laten zien dat we de kop verder in het zand moeten stoppen.

  Ik denk niet dat er serieus naar dit stuk gekeken gaat worden door de rest van de wetenschappelijke gemeenschap. Vooral om de eerste reden die ik noem. De berekeningen zullen ongetwijfeld ook erg creatief zijn, maar daar waag ik met niet aan. Link in #3 mag dan wel een actieve anti-ontkenners site zijn, er wordt wel inhoudelijk afgerekend met de stellingen. Ik zou dat niet subjectief noemen.

 5. 7

  Zo gemakkelijk is het nu om elk gewenst antwoord uit de modellen te peuteren. Je wijzigt een aantal parameters en floep ineens zijn CFK’s de grote boosdoener.

 6. 8

  @6, heb je gelijk in, die site skepticalscience is te inhoudelijk om het subjectief te noemen. Je kunt hem hooguit lichtelijk eenzijdig noemen en dat eigenlijk ook niet eens, want beide kanten worden belicht.

  @7, Onzin, dat is helemaal niet zo makkelijk. Als je niet elke aanname in je model kunt onderbouwen, krijg je het niet – of hooguit in thejournalofcosmology – gepubliceerd. Wat wordt er hier toch vaak onterecht denigrerend over wetenschap gesproken.

 7. 10

  Ik heb ook een theorie. Kijk, en het doet er even niet toe wie nou hieraan allemaal schuldig is, het delicate evenwicht is toch al verstoord het break-even point toch al overschreden daar zijn we het over eens. En daardoor oceanen gem. warmer en dus meer verdamping. En versterkt door el nino levert dat dan op zijn beurt de grootste hoosbuien sinds decennia op in Centraal Europa, Pakistan, India en China. En blijft boven Rusland een hogedrukgebied hangen dat maar niet weg wil gaan. Het is ook niet meer te meten he zou Pommetje Horrelepiep zeggen: “Sinds het ontstaan van Rusland niet zo heet geweest”. Duizend jaar Mongolen Moren Moffen en Amerikanen overleefd…en dan Up-in-smoke door zo’n lullig bosbrandje. Oké, 35% minder graan en aantal doden verdubbeld. Waren overigens tussen haakjes toch alleen maar zieken zwakken en misselijken of alcoholistische zwervers en ouden van dagen die anders toch wel het loodje hadden gelegd, drukten toch al zwaar op het overheidsbudget. Kwestie van natuurlijke selectie. En zo hep elk nadeel weer ze voordeel. Maarrrr gelukkig, want hier komtie, gelukkig beginnen nu in Groenland gletsjers ter grootte van Manhattan in zee te lazeren (genoeg om heel Amerika 120 dagen van fris water te voorzien).

  Kijk, zo levert Moeder Natuur aldus vanzelf weer de koelvloeistof. Mooi hè? Je kan dus gewoon de hele kankerzooi blijven opstoken want tegen de tijd dat al het gletsjerijs weg is hebben we er wel wat op gevonden. Enorrumme blokken ijs invriezen op zonne- energie of zo en dan in zee pletteren…

  Jaa, ik ben nou eenmaal iemand die mensen weer een beetje hoop geeft. Dat zit in me. Krijg ik vaak te horen.

  En daar ben ik best Dankbaar om.
  Goed, beetje modewoord aan het worden je hoort iedereen het te pas en onpas gebruiken maar toch…