Migranten en de hondenpoep op straat

Een nieuwe site meldt zich aan het front van Nederlandse nieuwssites: Wereldjournalisten.nl. Op de site schrijven journalisten met een niet-Nederlandse achtergrond over het wereldnieuws. In een persbericht zegt hoofdredacteur Wiebke Pittlik over de site: “Op de website komt nieuws dat andere media missen en worden actualiteiten vanuit een ander perspectief belicht.” In die context past bijvoorbeeld een verhaal over migranten over Nederland. Of dat echter originele invalshoeken oplevert? Een mevrouw uit Iran snijdt maar meteen het belangrijkste probleem in Nederland aan: hondenpoep op straat…

Een paar jaar geleden trouwde Nima met Setareh, uit Teheran. Haar nieuwe woonomgeving in Den Haag viel op het eerste gezicht een beetje tegen. “Ik heb me vooral verbaasd over de hondenpoep op straat. Ik dacht ‘dit is de eerste wereld, hier zou alles superbeschaafd moeten zijn, maar ze ruimen niet eens hun hondenpoep op. De eerste weken had ik pijn in mijn nek van het naar de grond staren om niet in de poep te staan. Daarna wist ik dat je net als de Nederlanders zo’n tien meter vooruit moet kijken om de hopen te ontwijken.”

Of de hoeveelheid hondenpoep op straat iets zegt over beschaving, u mag het zeggen. Maar het zou misschien toch een verplicht nummertje moeten worden in de inburgeringscursussen. Hoe vermijdt men het beste een hele serie hondendrollen op straat? Met als extra oefening: de vooruitziende blik in hondenpoepland.

 1. 1

  Het zijn vooral de Wildersstemmers die die hondepoep achterlaten. In de Indische Buurt heb je er geen last van!! (Misschien is dit dan toch eindelijk de oorzaak van de segregatie)

 2. 2

  “Op de website komt nieuws dat andere media missen en worden actualiteiten vanuit een ander perspectief belicht”

  Euh, waar heb ik dat eerder gehoord?

 3. 5

  Of de hoeveelheid hondenpoep op straat iets zegt over beschaving, u mag het zeggen.

  Het ligt er aan wat je gewend bent. Waar voor de gemiddelde Nederlander hondepoep niets zegt over beschaving, doet dat voor anderen wel.
  Rochelende buschauffeurs in Buenos Aires, mensen in Brazilie die het ijsverpakkinkje op straat gooien, Portugese automobilisten die toeteren als het stoplicht nog geen seconde op groen staat; voor een Nederlander tekenen van beschaving. Maar voor de Braziliaan, Argentijn en Portugees zegt het waarschijnlijk weinig.

 4. 6

  Als dorpsjochie herinner ik me mijn eerste aanvaring met de stad ook zo. Leren om naar beneden te kijken en 10 meter vooruit om niet in de hondenpoep te trappen. Tot op de dag van vandaag vind ik dit het bewijs van onbeschaafd gedrag van een zogenaamd beschaafde wereld.

 5. 9

  Echte zuivere Hollandse hondenrassen poepen natuurlijk niet op straat, het probleem ontstaat vooral bij soorten als de Schotse Golden Retriever, de Griekse poedels, de Duitse Herders of de Ierse Setters. De Hond is een onHollands dier dat hier eigenlijk helemaal niets te zoeken heeft. Hetzelfde probleem ontstaat bij de duif die voortkomt uit de Noord-Afrikaanse Rots Duif, ook die poepen maar raak op de voor hun vreemde habitat. Na langdurig onderzoek en reflectie ben ik tot de conclusie gekomen dat buitenlandse rassen die niet goed integreren in de Nederlandse geordende en schoone maatschappij op die samenleving poepen.

 6. 12

  Klagen over hondenpoep, een hoogtepunt van integratie. Verdonk pinkt een traantje weg van trots. De pvv stelt kamervragen waarom niet alle-tonen klagen over hondenpoep en stelt voor om honden alleen nog voor een moskee te laten schijten om zo integratie van imam’s af te dwingen.

 7. 13

  @Max..U mist de quintescence..honden zijn vreselijk onrein door Islamitische bril bekeken.

  In de Maghreb ligt van alles op straat, rommel zouden westerlingen zeggen, maar geen onreine poep van een onrein dier. Ik vermoed dat bovengenoemde dame deze bril opheeft.

 8. 15

  @Larie jaja, mevrouw komt uit Iran DUS kijkt door een islamitische bril DUS vindt honden onrein DUS vindt hondenpoep erger dan rommel op straat… zucht

  Mis ik de ironie of loop je nou ontzettend bekrompen te redeneren?

 9. 16

  @Manolo..wat stuitend wordt bevonden hangt geheel samen met de ‘blik’..niks ironie slechts een vaststelling en naar mijn idee niet bekrompen.

  Waar je ook bent in de wereld ..je hoort en beleefd een andere indruk van wat ‘vies’ is. Ik geef geen waardeoordeel maar zie dat in deze volksverhuizings tijd, waar niets mis mee is, de wrijving tussen wat vies wordt bevonden en niet vanwege de snelle verplaatsing des persoons. Projectie van die wrijving is vederlicht.

 10. 17

  @Larie..

  “wat stuitend wordt bevonden hangt geheel samen met de ‘blik'”

  Juist, en die blik hangt af van de persoon, in dit geval een persoon waar jij absoluut niks vanaf weet. Voor hetzelfde geld is deze vrouw een christelijke lesbienne met hondenallergie, of een anarchistische atheist met pleinvrees, ga zo maar door.

  “Waar je ook bent in de wereld ..je hoort en beleefd een andere indruk van wat ‘vies’ is”

  Helemaal mee eens, maar mijn punt is: uit het feit dat zij uit Iran komt kun jij niks concluderen, zeker niet met betrekking tot haar mening over hondenpoep!

 11. 18

  Ik geef het op, skuus. Ik schets de sfeer in Teheran (waar ik op de r4anden van de stad geweest ben mind you) en het is mijn indruk dat zij tot de andere klasse hoort (want die heb je daar) en dan lopen zeiken over hondenpoep omdat het hier niet beschaafd zou zijn..kots.

  Man..wat ik daar gezien heb tart alles..OHoh (reli-polisie..weg weg) zo zo varken (want dat is een dame dan) u heeft make up op..doe eens een lekker grove schuurpapier over uw varkenskop en veeg het af..zoniet dan hebben wij wel een andere manier (stanleymes)..zelf gezien.

  Teheran..me hoela. Ga maar lekker achterover op je burostoel @Manolo.

 12. 20

  Toch nog even een kleine opmerking @Manola, je inkijk is vast positief maar bedenk ajb dat als je in zo’n land heb gewoond en eruit vertrekt, wat altijd zwaar is. Je verlaat immers de botten van je grootouders zoals ze dat in Iran zeggen. Komt bij dat in de laatste twee jaar elk kritisch geluid de dood tot gevolg kan hebben in Iran en als je eindelijk weg bent, niet helemaal want je botten en fam zijn er nog, kan je lekker mopperen over dit en dat. Want dat mag hier.

  In dit licht en invalshoek moet je haar noititie en mijn opmerkingen wegen.

 13. 21

  “Daarna wist ik dat je net als de Nederlanders zo’n tien meter vooruit moet kijken om de hopen te ontwijken.”

  Basic instinct.

 14. 24

  “The mind is a strange and wonderfull thing” @S’z. ik ben een VIP, eindelijk!! een vip (op 365 dan, het station stond in mijn 365 player)

 15. 25

  @Larie

  Ik begrijp best wat je wil zeggen Larie, en ik denk dat we allebei gelijk hebben. Iran is een dubbel land, extreem en seculier op een steenworp afstand, zeker in Teheran.

  Ik kan me ook voorstellen dat deze vrouw zo’n opmerking maakt (“hier zou alles superbeschaafd moeten zijn”) omdat in Nederland een eenzijdig beeld van Iran bestaat, “wij zijn beschaafd, zij zijn wilden”.. Misschien wil ze op een onhandige manier laten zien dat wij boter op ons hoofd hebben.

  …en ik zit op het randje van mijn bureaustoel beste man, want George Dubya staat op het punt Iran plat te walsen, inclusief de familie en vrienden van mijn vriendin :(

 16. 26

  @ Larie 365 (VIP editie) : check toch ook WFMU (stream of podcast). (Mezelf liever “Heart of the sunrise” dan iets van Jethro Dull.)

  [img]http://www.wfmu.org/Gfx/rotate/micfist.jpg[/img]

  “A Dystopian Cesspool of Sinister Thought, Destructive Impulses, Anti-social Behavior and Malevolent Mind-Control”, straight from New Jersey…

 17. 27

  Juste..die oude koeien heb ik allang
  opgegeten.

  Bedankt.. Maarruh..stuffed with wow toch?..rakker… ik ben nog niet dood hoor!

 18. 29

  WFMU is één grote ontdekkingsreis. Enkel Radio Centraal (Antwerpen) komt in de buurt, maar die hebben nauwelijks podcasts (hoewel, klikmelink) en al helemaal geen stream. [Die Irwin Chusid is maar één facet van WFMU.]

  Santé !