1. 2

  Waarom vertrouwen die Christenen niet op God? Waarom willen ze graag een alziend en alwetend systeem dat door mensen op Aarde gemaakt zal zijn, en dus des te eenvoudiger misbruikt zal kunnen worden door mensen op Aarde?

 2. 6

  Het zou kunnen als voorbeeld @cracken, in de zin van:
  als iemand bijvoorbeeld ‘knäckebröd’ op Google zoekt, wordt dat vijf jaar in een database opgeslagen.

  Maar nee, zo staat het niet in het stuk;)

 3. 7

  Het artikel wordt wel enigszins leesbaar met de Koekel-vertaalmachine. Handig ook dat lijstje namen, voor na de Revolutie…

 4. Maar serieus: waarom wordt hier in de “mainstream” media toch weer totaal geen aandacht aan besteed. Helemaal niets. Waarom dit criminele gebrek aan interesse. Denken we in Nederland nog steeds dat wat in Brussel gebeurt op de “Buitenland” pagina hoort en wat in het Europees parlement gebeurt ons niet raakt?

  [*] Geachte meelezende rechercheurs: dat was een grapje. Nee, echt. Stelletje smerissen.

 5. 8

  Christenen zijn gewend verantwoording af te moeten leggen aan een almachtige toezichthouder die eigenaar is van alle gegevens.

 6. 9

  @ Noelaman,
  Christenen (en moslims ook trouwens) vertrouwen niet op hun god. Dat had je ook al kunnen afleiden uit de enorme weerstand vanuit de religieuze hoek tegen het opheffen van het verbod op godslastering.

  Je zou toch zeggen dat hun omnisciente en omnipotente god zichzelf wel zou kunnen verdedigen tegen smaad en laster? Dat schijnt hij in het verleden meermalen gedaan te hebben om de kleinste dingen. Sla het OT er maar eens op na.

  Gelovigen hebben aardse, nietige wetten nodig om hun grote, eeuwige god te beschermen. Dat is niets anders dan een brevet van onvermogen om te vertrouwen op hun god. Wellicht beseffen ze eigenlijk in hun achterhoofd dat god ofwel dood is ofwel simpelweg niet bestaat?

  Mvgr – B

 7. 10

  Ze doen d’r best maar, wie moet al die info duiden? bovendien wat zegt het? ik bezoek ook wel eens sites als Stormfront, juist omdat de ideeën me tegenstaan, en ik benieuwd ben naar wat er in die hoofden omgaat. Als ik dan de naam van één of andere voorman tegenkom zoek ik daar wel eens op verder. Wordt daar dan uit opgemaakt dat je je daarmee vereenzelvigt?
  Als een terrorist een spreekbuis van z’n beweging bezoekt zal hij daar niet naar hoeven zoeken, dat weet hij zo wel. allemaal onzin dus.
  Bovendien doet Google dat toch ook al, zogenaamd om het gebruiksgemak te vergroten? (kan meer op de persoon gerichte zoekresultaten aanbieden)

 8. 11

  Ook heel ironisch: als ik tegenwoordig auteursrechtelijk beschermd materiaal wil zien dat niet vindbaar is op Youtube en Google kijk ik op Youku, de Chinese videosite. Het verschil is dat in China de regering censureert en hier de bedrijven, maar de hoeveelheid is er niet minder om.

 9. 14

  Gaan we gewoon elke dag lekker “stoute” zoek opdrachten intypen. Dan is dat systeem in no time niks meer waard.

 10. 15

  @11.

  Dat meen je niet, dat de bedrijven censureren. Die hebben toch totaal geen macht, we leven immers in een democratie. Onze regering tikt de bedrijven op de vingers.

  En wat dan nog. De bedrijven zorgen voor onze welvaart. Zij halen het geld binnen vanuit de gehele wereld. Daarom kunnen we met de belastingen die zij betalen alle linkse hobbies nog bekostigen.

 11. 16

  Auteursrechten-lobby zit over het algemeen (gegeven de politieke neigingen die in de creatieve industrie nu eenmaal overheersend zijn) metersdiep in de aars van links, dus om het nou over ‘linkse hobby’s’ te hebben…