Nederblogging in Beiroet

Omdat de honger naar nieuws en verhalen over de situatie Midden-oosten bij ondergetekende nauwelijks te stillen is en bij sommigen van u waarschijnlijk ook niet volgen hier citaten van twee Nederlanders die momenteel bloggen vanuit Beiroet: schrijver Abdelkader Benali zat er al, NRC-journalist Thomas Erdbrink reisde zaterdag af naar Beiroet.

▪ Net ook nog bij wat VN mensen geweest, die waren aan het klagen omdat ze geëvacueerd werden maar hun familie niet mee mochten nemen. “Alsof ik mijn vrouw en drie-jarige dochter hier alleen achter ga laten!”, zei een Amerikaanse VN’er boos. Hun bazen waren gewoon in auto’s gestapt en vertrokken. “Er is een vrouw van onze organisatie die haar paard geevacueërd probeert te krijgen”, zei de VN medewerker. “We weten niet of dat ook als familie wordt gezien… “ (OnzeManinTeheran)

▪ In het café zit ook een groep Amerikanen. Ze lachen, drinken bier, praten, lachen en beginnen steeds harder te praten, te lachen, te drinken. Iemand vraagt of ze kunnen dimmen. Ik heb het gevoel dat ze aan de drugs zijn. ‘Nee,’ zegt een vriendin, ‘ze zijn bang.’ Ze zijn bang. Een meisje staat op en loopt naar buiten. In een soort van half-slaap. Ze is bang. Ze zijn bang. Het gezicht van angst is een kakellach uit Virginia. De vriendin zegt dat ze problemen heeft met Hezbollah. ‘Hun ideologie is de ideologie van de dood.’(AbdelkaderBenali)

[met nederige excuses voor de walgelijke titel van deze post]

Sargasso dossier: Libanon 2006

 1. 1

  Hier de ‘fair and balanced’ mening van Bill O’Reilly over de situatie in het midden-oosten:

  Why should you care about the violence in Israel and Lebanon? That is the subject of this evening’s “Talking Points Memo.”

  The answer to that question is because it affects your life. Every time stuff like this happens, the price of oil goes up and the worldwide economy totters.

  That’s exactly what Iran wants.

  Iran is behind the terror attacks on Israeli forces. The whole thing is part of World War III, ladies and gentlemen. Islamic fascism against the West.

 2. 4

  De amerikanen die ik spreek klagen ook al over de hoge benzineprijs (voor velen het enige negatieve commentaar op Bush). Ze betalen overigens nog steeds belachelijk weinig (kom uit onder de 60c/l omgerekend in Texas).