1. 1

  Volgens mij ging het hier voornamelijk om het publiceren, niet om het downloaden. Neemt natuurlijk niet weg dat de strafmaat nergens op slaat, maar dat is natuurlijk geen nieuws, dat is meestal het geval in de VS.

 2. 5

  Dat “begint” is bezijden de waarheid. De RIAA begon al in september 2003 met het aanklagen van willekeurige internetgebruikers van het P2P-programma Kazaa.

  Dat deze heksenjacht nu veroordelingen begint op te leveren, is overigens wel nieuws.

  De EFF heeft onlangs een aardig rapport gepubliceerd waarin bestudeerd is waarom deze RIAA-tactiek uiteindelijk totaal geen effect heeft:
  http://www.eff.org/IP/P2P/riaa_at_four.pdf [pdf]

 3. 7

  Dat hoeft ook niet Chinaman, in Nederland mag u gewoon downloaden wat u wil. Nog wel, maar met ons nieuwe stasi-kabinet zal dat niet lang meer duren. Dus open die pijpen en binnentrekken die bytes!

 4. 8

  @7: downloaden is niet verbode, ook in de VS niet, maar wel het delen van de bestanden. En programma’s als KaZaa of met torrents of via nieuwsgroepen werkt via het principe dat als je downloadt, je ook gelijk uploadt, wat dus wel strafbaar is.

 5. 10

  Ik heb vista. Al een paar keer Kazaa geprobeerd, net als voorheen met XP. Ook lime wire schijnt niet te werken (moet nog proberen). Geen verbinding.

  Niet up- loaden (delen) kan toch geen kwaad?

  Of is in vista fascisme standaard ingebouwd?

 6. 11

  Humzz.. vind wel als je downed je ook moet uppen..

  Je kan ook zeggen, als mensen alleen maar gaan downen en niet gaan uppen het probleem (hahaha) zichzelf oplost.

  Ik heb een ‘brave burger’ eigen regel: zodra ik iets down (zoals nu nieuwe van underworld) en die binnen een paar dagen erg veel aan het draaien ben / cq gewoon veel draai, ik hem gewoon koop. Ik weet ook wel wie ik hiermee spek en wie (groep zelf) minder dan ik zou willen. Maar sommige groepen kiezen dan ook niet zelf voor wat handigere manieren.

 7. 12

  # Brave Burger Lethe. Tuurlijk koop je je favoriete muziek die je vaak draait afzonderlijk…

  Het gaat echter om die enkele losse nummertjes die je zo soms op de radio hoort. One-day-flies…die geen noemenswaardige elpees hebben uitgebracht. Helaas…gaat niet meer.

  En die paar nummertjes die ik zou willen downen wil ik dan best uppen. Ik doe niet moeilijk over uppen. Jij doet moeilijk over uppen. Maar als ik dan vérder maar niks hoef te “uppen” hoor je mij niet…ik word ineens helemaal niet goed van uppen…rot op met je uppen….

 8. 14

  Dank heidekonijn. Ik zet hem direct in de favo’s.

  Ik wil echter niet nóg meer mensen leren kennen.

  Het is goed zo, het wordt anders gauw teveel.