1. 2

  Panklare oplossing voor Zimbabwe toch, andere post? Is er niet. Bewapenen van MDC kan gewenste regime change leveren maar misschien pas na jarenlange burgeroorlog, geen optie (hebben alleen wapenhandelaren baat). Er “full force met een internationale troepenmacht in” is ook al geen optie. Wie, buiten VS? Wie heeft daar groot belang bij? Sneaky geheime dienst actie? En of dat nou de CIA is of een andere partij: voor-wat-hoort-wat, aan liefdadigheid doe je maar in je vrije tijd door een centje in de collectebus. Nee, Tsvangirai of andere marionet zal dan alle belangen behalve de Zimbabwaanse dienen. Een onafhankelijk moordcommando bestaande uit wat linkse Sargassiaanse strijders dan maar…actie a la Entebbe? Hier op Zestienhoven staat nog wel een ouwe DC- 10 o.i.d. Moet er wel een bij zitten die die fascistoïde droplul dan rücksichtslos doorzeeft met een nekschot als toegift…

  Want: “Zimbabwe, ooit de graanschuur van Afrika, sinds begin 21ste eeuw een land in ernstig economisch verval, met een ongekende hyperinflatie; een groot deel van de bevolking werkloos en lijdt honger. Geld voor voedselimporten, behalve voor de elite rond de steeds meer omstreden leider Mugabe, is er niet. Veel zijn inmiddels gevlucht naar buurlanden als Zuid-Afrika (ca. 2 miljoen)”

  Nee, misschien vanuit MDC zelf, moet toch kunnen lukken? En dán een VN-vredesmacht erin, meteen iedereen van ZANU en MDC zoveel mogelijk ontwapenen, en hopen dat het niet uitdraait op met kwistig kapmessen zwaaiende toestanden..

  Anders maar wachten tot hij zachtjes in een kippenpoot stikt.

 2. 3

  @1: Ik vind “We are not a Birtish colony!” nou niet bepaald een antwoord op de vraag “Were the elections in Zimbabwe fair?”.

  Niet dat dit nou fantastische TV is (eerder een potje open deuren/oude rethoriek).

 3. 4

  Over een paar weken heeft niemand het meer over Mugabe en Zimbabwe, en richt de (internationale) nieuwscycle zich weer op een ander megalomane dictator ergens in de wereld.

 4. 5

  Het gaat slechts om Mbeke..komt hij uit de kast?

  Op door hem bestuurde plek wordt elke Zim momenteel het leven zeer moeiijk gemaakt.

  Zoja (veroordeel die ouwe lul)..applaus..zonee..dan is hij hier de afrikaanse neoconfascist..Ik vind die gast (mbeke) niet sporen.

 5. 6

  @3, nouja eerst zei hij nog dat hij op dezelfde gronden president is als mr. Brown. En in veel andere landen is het normaal lekker te chargeren in de politiek, constant van de hak op de tak te springen en meteen zo hard mogelijk op alle onderbuikgevoelens in te spelen. Als ze dat in Engeland al doen doen ze dat vast in Zimbabwe ook. Ik zie iig de rel niet bij dit interview.

 6. 8

  “Patriotism is the last refuge of the scoundrel.” – Samuel Johnson

  Je hebt nu nog een logisch probleempje: niet voor alle P geldt dat ze S zijn.

  Maar de scoundrel deinst ook terug voor de rechtsstaat.

  En dan heb je hem.