Moskouse lente

Lente – ook in Moskou. De politieke spanning loopt op, iedereen ziet aankomen dat het tijdperk Poetin ten onder gaat. Binnen een jaar zijn er parlements- en presidentsverkiezingen. Bovendien; er heerst een nieuwe tijdgeest in de voormalige Sovjet-Unie. De ‘wind of change’ die dichtgespijkerde dictaturen transformeerde in onstabiele – maar mogelijke – democratien.

Afgelopen zondag nam de jeugd van Moskou de macht in handen. De machthebbers hebben het nakijken. Historisch; een groots kussengevecht, en een bellenblaas-rally dwars door het centrum. Rusland zal nooit meer hetzelfde zijn. Of zou er toch politieke kracht schuilen in flashmobs en a-politieke onzin manifestaties?

bellenblazen in Moskou

 1. 2

  Mijn deficientie speelt weer eens fors op! Wat staat er eigenlijk op de shirts van de kussenmepperts en onderstaand bord?

  [img]http://ljplus.ru//img3/u/l/ull/30.jpg[/img]

  Overigens dacht ik ergens opgepikt te hebben dat het parlement gevraagd had om een derde termijn voor Putin?

 2. 5

  Maar dit weekend hoorde ik ook dat het in Rusland voor allochtonen nu ook verboden is om etenswaren te verkopen. Dit om de autochtone marktlui te beschermen. Maar het past heel goed in de toennemende repressie t.o.v. buitenlanders in Rusland (zie situatie Georgiers).

  Desalniettemin is de lente een fijn seizoen, met damesmeisjes in rokje en blouse.

 3. 6

  @Carlos – men zegt dat deze wetgeving op 1 april dorgang heeft gevonden. Ik heb er mijn twijfels bij, en moet het eerst met eigen ogen zien! (en het koelkast zit net vol, dus dat kan nog wel even duren…)

 4. 9

  Olaf man

  Mooi hoor dat bellenblazen, maar óf je hebt wel onevenredig veel mooie vrouwen gekiekt, óf ik moet binnenkort echt eens langskomen in Moskou!

  Cao