Moddermeter week 22 | Slot

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol


Na 8 weken speurwerk naar campagnedrek hebben we een einduitslag. En de winnaar is… de partij van de man die voor goud gaat, wat hem in dit geval dus gelukt is: het CDA! Niet alleen weet deze partij goed met modder om te gaan, maar ook weet ze complimenten (groen) aan andere partijen binnen de perken te houden. In ieder geval in vergelijking met haar grote concurrent voor de eerste plaats.

Bij de media is de eerste prijs naar de Telegraaf gegaan. We verwarden, bewust of onbewust, de kleur van de moddermeter natuurlijk al lang met die van de haar zo gebruikelijke chocoladeletters, dus dat was geen verrassing.

Deze moddermeter kwam tot stand op basis van deze – 1,2,3,4,5,6,7,8,9 – stukjes. Het destillaat van bij elkaar 444 comments: niets meer en minder dan cumulatieve subjectiviteit.


De afgelopen week (lopend tot zondag 6 juni, 19.00 uur) was overigens, voor een laatste week, weer zuinigjes. Al wilde ‘seven’ ons af en toe weer anders doen geloven. Alles bij elkaar leek dat vooral de zoveelste poging de einduitslag naar z’n hand te zetten, waarmee hij zichzelf een beetje buiten spel zette. Dat hebben wij toen maar voor hem gedaan. Z’n meldingen sinds de vorige opmaak (zondag 30 mei 19.00 uur) hebben we niet meegenomen. Meegenomen comments: #4,5,6.

De moddermeter komt misschien wel terug voor de volgende verkiezingen, al zijn die van de provincie, dus misschien ook wel niet…

Reacties (6)

#1 rj

Mooi begrip, cumulatieve subjectiviteit. Die dus maar al te vaak verward wordt met objectiviteit. Dank daarvoor.

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

Toch even deduceren combineren: CDA/VVD/Telegraaf vies poepbruin op de moddermeter het PVV komt er nog redelijk bekaaid vanaf en de rest bungelt dodelijk saai rond par…wat leert ons e.e.a. nu?

Dat af-en-toe lekker in de bagger zwatelen lekker is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Share

Hmm de WK-neger is nog niet leverbaar om woensdag mee te stemmen.

Terzijde, zou het niet een grappig gezicht zijn als iedereen zich in oranje voetbal-outfit hijst wanneer ie woensdag komt stemmen? Als een krankzinnig signaal, i.e.g van verbroedering. Een sjaaltje of button is al genoeg, maar compleet behangen, met oranje haar is al beter. We zouden de hele wereld versteld doen staan. Wat een reclame voor ons land. Het zou heel veel relativeren. En dan vol moed richting het WK. Waarom zou je niet meedoen? Is dit dan anders dan carnaval of een voetbalmatch? Je bent toch nederlander? Hehehe ik zie het al voor me.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Hockey

Jammer dat het laatste campagne filmpje van de PvdA waarin “Rutte’s moeder” figureert niet is meegenomen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Olav

Hockey, over welk filmpje je het hebt weet ik niet maar bedoel je nu dat de PvdA Rutte wegzet als melkmuil? Hoe durven ze.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 gbh

wat is de waarde van deze moddermeter als geenstijl met dagelijks minstens 4 pvda bash topics zo’n beetje als het braafste handtasje uit de klas naar voren komt?

  • Vorige discussie