1. 1

  Ik zou het wel goed vinden als Sargasso de cartoons ook zou her-publiceren.

  Waarom dit tot de Apocalyps zou moeten leiden zie ik niet zo.

 2. 3

  Die ene waarbij de Islamitische profeet wordt afgebeeld met twee vrouwen in burka en hijzelf een balkje voor z’n ogen heeft vind ik echt beter dan die cartoon van Westgaard. Enfin, ’t blijft natuurlijk absurd dat Westgaard (toen en nu nog steeds) bedreigd wordt.

 3. 5

  Geert Wilders springt er “gretig” op in?

  Je kunt ook zeggen “Geert Wilders neemt duidelijk stelling”.

  Ongeacht wat je van GW vindt, kan Sargasso een voorbeeld aan hem nemen; de bewuste cartoons kunnen niet te veel worden gepubliceerd.

  Gewoon, omdat publiceren mag en we ons niet laten intimideren.
  Die Gedänke sind Frei.
  Toch??

 4. 6

  Krokodillentranen van Geert, uiteraard.

  Je kunt natuurlijk niet tegelijk én voor de vrijheid van meningsuiting zijn én voor het verbieden van boeken.

 5. 7

  @Mighiell; Daar zijn Geerts tegenstanders anders ook best goed in. Die zijn voor de vrijheid van meningsuiting van Harry van Bommel, maar tegen die van Gregorius Nekschot.

 6. 9

  Er zit een subtiel maar duidelijk aanwijsbaar verschil tussen ergens ‘gretig op in duiken’ en nog eens een volslagen onnodige knuppel in een hoenderhok gooien.
  Voor de duidelijkheid:

  De cartoons afdrukken bij een nieuwsartikel en je niet laten weerhouden door eventuele opschudding die het kan veroorzaken: journalistiek

  “Daarom moeten we allemaal solidair zijn met Westergaard en de vrijheid van meningsuiting. Om dat te onderstrepen plaats ik nu drie van zijn Mohammed-cartoons op onze website”: onzinnig aandacht trekken
  (let wel, drie cartoons, slechts eentje met betrekking tot Westgaard, de andere twee nog even om het punt te versterken: mensen, Mohammed cartoons alhier!)

 7. 11

  Heel mooi, de bokken en de schapen.

  Misschien kan Wilders er ook nog even aan toevoegen dat moslims in Europa een veiligheidsrisico zijn en derhalve preventief gedeporteerd dienen te worden?

  Weinigen weten dat een jaar geleden een Syrische man die asiel had gekregen is geweigerd om een woning te huren in het dorp van Kurt Westgaard. Deze vorm van staatsracisme vonden veel Denen inmiddels doodnormaal.

  Wie niet ziet dat Wilders enkel uit is op ontwrichting en chaos …en uiteindelijk de Apocalyps die is is een blind paard mist toch echt iets. Dat doet niets af dat het een goede zaak is dat Somaliërs die met de bijl in huis vallen worden tegengehouden door de politie.

 8. 12

  “Wie niet ziet dat Wilders enkel uit is op ontwrichting en chaos …en uiteindelijk de Apocalyps die is is een blind paard mist toch echt iets”

  Euh… wat mis ik?

 9. 14

  Tja, je mist natuurlijk signalen zo groot als koeien dat met Wilders en andere inmiddels bijna salonfähige extreem-rechtse bewegingen in Europa al onze waarden omtrent vrijheid en gelijkheid bedreigd worden.
  Uiteraard gaat u deze uitleg als onvoldoende prullebakkeren, maar goed ik hoef u ook niet te helpen poepen, dan had u maar beter moeten opletten bij de geschiedenisles. Nu ga ik, als u het niet erg vindt, verder met het genieten van mijn toastjes truffelpaté, tawny port en fado podcast. Zolang het nog kan, zoals echt establishment het betaamt.

 10. 17

  En hoelang blijven we de politie er op af sturen nadat het kwaad al geschied is? Wanneer gaan we inderdaad eens preventief aan de slag om dit te voorkomen?
  Europa zit vol met radicale moskeeen, scholen en Islamitische universiteiten, moslim broederschap organisaties en fundamentalistische websites waar Islamitische jongeren de giftige leer van de radicale Islam en jihad ingepeperd krijgen.
  De meerderheid van alle moskeeen in bijvoorbeeld Duitsland is in handen van de moslim broederschap, een organisatie die streeft naar een Islamitische staat, absurd dat dit wordt toegestaan.
  En keer op keer blijkt dat radicale moslims die aanslagen plegen uit deze kringen komen, we leiden ze zelf op in Europa!
  Ze worden misschien door onze veiligheidsdiensten in de gaten gehouden, maar kunnen verder gewoon hun gang gaan. Wat mij betreft komt daar een eind aan. Ik heb geen vertrouwen meer in een politiek die denkt deze radicale moslims te paaien door ze met subsidie een moskee te geven zoals nu gebeurt. Onlangs verzette de SP zich in Arnhem tegen een nieuwe moskee van milli gorus. Zoek maar op internet wat hun denkbeelden zijn. En prompt werd de SP door de PvdA van racisme beschuldigd. Als alleen Wilders of de SP bereid zijn om maatregelen te nemen, dan moet ik misschien maar op een van deze partijen stemmen. Maar de rest laat het volledig afweten, heeft net als Carlos een 2eWO trauma en denkt nog steeds dat het gevaar van de fascisten komt.

 11. 18

  Oh, kijk aan, er zit toch weer beweging in de discussie zo in het nieuwe jaar. Waar lang ontkend werd dat PVV aanhangers fascisten zijn, zijn op het moment fascisten gewoon schijnbaar niet meer het probleem (#17).

 12. 19

  @Rene, exact, ik vermoed dat 2010 the coming out van het fascisme wordt. Je hoeft je niet meer te schamen om fascist te zijn, je hebt immers het gelijk aan je zijde want de PvdA doet toch niks (zoiets moet je niet kapot checken, het idee dat ze niets doen is genoeg).

  Into the Wilderness…

 13. 20

  “Tja, je mist natuurlijk signalen zo groot als koeien dat met Wilders en andere inmiddels bijna salonfähige extreem-rechtse bewegingen in Europa al onze waarden omtrent vrijheid en gelijkheid bedreigd worden.”

  Dat willen de meeste politieke partijen in meer of mindere mate. Het is hoe dan ook apocalyps light.

  Wilders is een dwaas, maar mensen die zich in een discussie tot zijn niveau verlagen ook. Daar kan je beter niet mee in discussie gaan.

 14. 22

  Je kan niet gek genoeg doen over godsdiesten, kritische brieven schrijven naar de Arabieren, moslimmeisjes versieren, mensenrechtorganisaties attenderen op mensonvriendelijke godsdiensten, moskeeën en kerken tegenaan pissen, met grafitti beschilderen en grasmaaien tijdens godsdienstoefeningen.

 15. 23

  @19 en 20. Wat een grote woorden weer. Voor het geval het jullie niet was opgevallen: De politieke Islam heeft deze afgelopen 2 weken opnieuw haar ware gezicht laten zien. En wat zien we dan? Blinde haat tegen ‘het westen’. Wilders wijst m.i. terecht op de gevaren van de politieke Islam. Als je die gevaren niet wilt zien heb je echt een hele grote blinde vlek. Waarom hoor ik overigens nooit iets van verontwaardiging over het feit dat Wilders rond de klok beveiligd moet worden tegen die idioten?

 16. 25

  Carlos zegt: “Weinigen weten dat een jaar geleden een Syrische man die asiel had gekregen is geweigerd om een woning te huren in het dorp van Kurt Westgaard. Deze vorm van staatsracisme vonden veel Denen inmiddels doodnormaal.”

  Bedoelt Carlos misschien de Tunesiër die Westergaard wilde vermoorden, en vervolgens die asiel kreeg en zelfs in het zelfde dorp als Westergaard een huis kreeg toegewezen?

  zie
  http://www.elsevier.nl/web/10208354/Nieuws/Buitenland/Asiel-voor-Tunesir-die-cartoonist-wilde-vermoorden.htm
  en
  http://www.elsevier.nl/web/10211483/Nieuws/Buitenland/Kurt-Westergaard-maakt-nieuwe-Mohammed-cartoons.htm

  EDIT Carlos: als ik een Syriër zeg dan bedoel ik ook een Syriër, de case van de Tunesiër is mij bekend, terechte verontrustheid hierover bij Deens autoriteiten, alhoewel Elsevier weer wat al te gretig eindjes aan elkaar knoopt. Na het Tunesische geval kwam er echter een Syriër die daar wilde wonen en die geen klap met islam-fundamentalisme te maken had. Hoe ik dit weet: van Nederlandse vrienden die in Denemarken wonen, het heeft het mainstream nieuws laat staan Elsevier nooit gehaald, maar hoorde bij de jammer-maar-helaas collateral damage.

 17. 26

  En daarom wil ik als ZZP’er dus niet bij de KvK ingeschreven staan, sinds men aldaar zo vrolijk slip-up’s maakt met het doorschuiven van je adresgegevens naar Google-maps e.d.

  Het zou in Nederland toch mogelijk moeten zijn dat het leveren van een tekening een zaak is tussen de uitgever en de tekenaar. Maar nee, je MOET je inschrijven bij de KvK, want dan kunnen andere bedrijven je zo lekker makkelijk lastig vallen om je producten aan te smeren (terwijl je als zelfstandig ondernemer toch ZELF degene bent die anderen een product wil aansmeren – in dit geval cartoons).

  Laat Wilders zich eerst maar eens sterk maken voor dit soort ‘beveiliging’… pas zodra er weer een beetje sprake van privacy in Nederland is, dan pas valt er weer te praten over tolerantie e.d.

 18. 27

  @Mighiell; En ik wou alleen maar zeggen dat politieke hypocrisie niet alleen iets is voor Wilders. Dat maakt Wilders niet ‘beter’, maar wel ‘gewoner’.

 19. 28

  Hehehe. Iemand zei fascisme (#18, #19). Misschien moet je dan ook even uitleggen wat fascisme is? Of wil je gewoon de discussie doodslaan danwel omzeilen door met beladen termen te gaan smijten die hooguit zijdelings raken aan de problematiek die hier besproken wordt?

 20. 29

  @TRS; Arm, arm, arm propagandistisch links. Konden ze voorheen nog Amerika en het militair-industrieel complex voorstellen als personificatie van het universele kwaad, nu moeten ze het stellen met een paar luizige cartoonistjes.

  Maar laten we Carlos’ “feiten” vooral niet “kapot checken”. Dat vernaggelt het plezier alleen maar.

 21. 34

  De linken tussen de chronikeur fascisme en Wilders begrijp ik niet. De tekenaar schetst wat en de halve (islamitische) wereld valt over hem heen moet onderduiken en nu was hij bijna dood en ieder zegt nu wat over Wilders maar niets over de dader/motieven/achtergrond..of zoe-iets van schande ?

 22. 35

  @Rene, #30: Oh blijkbaar vond ik #17 niet boeiend genoeg in verhouding tot de hoeveelheid letters en was me dat daarom niet opgevallen:P Desalniettemin koppelde #17 de “fascisten” niet aan het cartoon-islam-bladibla-vraagstuk.

 23. 37

  @larie; ‘schande’ is impliciet, wat mij betreft. En ik ben ook blij dat de verzamelde goegemeenten van moslims in de Westerse wereld zo langzamerhand een beetje wakker worden qua afstand nemen van en wat dies meer zij, zodra de volgende eenzame vertegenwoordiger van de religie van de vrede het heft in eigen handen denkt te moeten nemen.

 24. 38

  Jazeker KJ inder daad!..maar dan, mijnsinziens, o.a. door de prikkels zoals die van meneer Kurt en daarom begrijp ik nog steeds niet de fascistische link die hier wordt gekenschetst i.p.v jouw #37.

 25. 39

  Ach je weet toch ook wel hoe dat gaat ?

  1) Er gebeurt iets onaangenaams met moslims in de wereld. Helaas gebeurt dat de laatste tijd weer wat vaker.
  2) Geert stelt kamervragen, publiceert dingen, roept wat. Daar krijgt hij een harde van ofzo.
  3) Sargasso produceert een link met een alt-tag ‘De apocalyps ?’ want he! die advertenties bekijken zichzelf niet.
  4) Iemand in de thread heeft het ook over Geert. Dat is natuurlijk onoverkomelijk met zo’n alt-tag.
  5) Iemand anders vergelijkt Geert met nazi’s. Daar hebben ze speciaal getrainde Geert-nazi-vergelijkers voor bij Sargasso.
  6) De thread is succesvol gekaapt.
  7) Profit.

 26. 41

  Amerika gaat reizigers uit Nigeria, Jemen, Pakistan, Cuba, Iran, Sudan en Syrië exta controleren. Carlos zal president Obama nu wel voor racist gaan uitmaken, zo verwacht ik.