1. 3

  Tsja ik weet het niet. Ik heb een bloedhekel aan haar verschijning. Ze maakt een ongeïnteresseerde en arrogante indruk op mij.

  Máár, hele grote Máár, is dat zij nu eigenlijk eruit is gewerkt op het feit dat zij niet wilde meewerken aan het maken van onderscheid op basis van etniciteit.

  Die databank van Antillianen klinkt mij ‘te Berlusconi’ en die roep om almaar meer grip op burgers door informatie bij te houden in allerhande databases vind ik angstaanjagend.

  Wat dat betreft… vind ik eigenlijk dat zij tenminste nog geprobeerd heeft op te komen voor onze burgerrechten. Bij Guusje Terdorst zijn burgerrechten in ieder geval niet in goede handen.

 2. 5

  Tell about guustje Plofkip?

  *je bent wel mild geworden in je comments zo laatst*

  Overigens om jezelf met een verkleinwoord te laten benoemen (guustJE) heb ik nooit begrepen.

  Plofkipje, larietje..das niks toch.

 3. 7

  Hoe komt het toch dat bijna alle vrouwelijke PvdA politici van die kneuzen zijn? Waarom redden deze Rooie Vrouwen met meestal niet in de landelijke politiek?

 4. 9

  Blij dat ze is opgestapt, maar die aparte databank voor Antillianen vond ik een beetje onzinnig. Dan had het daarvoor in de plaats gekomen voorstel om bij iedereen in de Verwijsindex Risicojongeren (VIR) de etniciteit te registreren meer mijn steun, dan kun je problemen in andere groepen hier ook mee te lijf gaan, of het dan gaat om Marokkaanse reljeugd of rare kaalkopjes.

  Ik kan alleen maar hopen dat de PvdA met een kundige vervanger op de proppen komt. Eentje die ook raad weet met de gevoelens die men op de politieke flanken heeft op het gebied van integratie.

 5. 10

  Haar optreden in de media was vaak tenenkrommend. Maar Prem Radhakishun heeft meerdere malen gezegd dat hij vindt dat ze het goed doet en dat zegt wel wat.

 6. 11

  Foutje van Bos in mijn inzicht, had deze maatschappelijk betrokken dame zo nu en dan moeten briefen..niet gedaan…slacht offer om eigen tekortkomingen in regeren is vooruitzien te maskeren..

  jammer.

 7. 12

  Vond dat Jord Kelder laatst bij DWDD wel een slimme opmerking maakte tegen Aboutaleb: iets van “Iedereen vindt Vogelaar slecht maar niemand kan precies noemen waarom en iedereen vindt Aboutaleb top maar ook hier kan niemand precies zeggen waarom”.

  Wel rare timing dat Aboutaleb net gehapt heeft op Rotterdam…Toeval?

 8. 14

  Als mijn dochters aan me vragen wat voor dier ik zou willen zijn zeg ik, na diep nadenken natuurlijk….een vogel.

  Wat aboutalib aangaat, is een carrièrepersoon lijkt me, te haastig en boven zijn kunnen, die loopt ooit nog eens tegen een virtuele muur..au..أوخ

 9. 15

  @ Larie 11
  Inderdaad, dat gevoel heb ik ook.

  Over Guustje, ben nu even te diep in het schrijven van een essay om mijn herinneringen behoorlijk op te halen maar ik meende dat zij laatst toch zei dat ze veel meer aan de slag wilde met etnische registratie?

 10. 20

  Vogelaar is gewoon te weinig pro-Holocaust voor de huidige tijdsgeest, het volk wil bloed zien. Herinnert u zich de woedende volksmenigte op een brandend Binnenhof na de moord op Fortuyn? Die rollende ogen van opgefokte ADO-supporters op jacht naar slachtoffers. Dat is de tijdsgeest waar ik het over heb. Nuance en verzoening prediken is in deze tijdsgeest bijna staatsgevaarlijk gedrag.

  Ik vond haar visie op de veranderende identiteit (christelijk-joods-humanistisch-islamitisch) getuigen van inzicht hoe samenlevingen evolueren en ze was een van de weinige mensen die de rug rechthield tegenover de chronisch ongrappige society-verslaggever en Defensie woordvoerder Rutger C.

  Terwijl de VS zichzelf inmiddels aan de haren uit het Middeleeuws Moeras hebben getrokken zitten wij hier in de Lage Landen nog steeds in onze eigen stront te wroeten. Gipsland.

 11. 21

  [email protected] Rutger.

  Haar visie was een verademing maar alleen daarmee red je het niet. Je moet het ook weten te verkopen, als minister. Hoe krijg je anders iedereen mee? Omdat je zo’n fijn wapperend sjaaltje om hebt?
  Marcouch kan zijn spullen inpakken en naar Den Haag verhuizen. Erg benieuwd of de PvdA die gok gaat wagen. Anders zie ik Hans *Utreg!* Spekman een mooie carrière stap maken.

 12. 22

  Voor Vogelaar is het jammer dat we haar niet zullen herinneren om haar beleid maar vooral om haar tenenkrommende publieke optredens.
  Maar zelfs je grootste vijand gun je niet om overgeleverd te zijn aan de PvdA-inquisitie. Je halfslachtig overeind houden in de kamer en dan maar in een achterafkamertje op non-actief stellen terwijl de opvolger al staat te trappelen is niet echt chique.

 13. 23

  Ik vond dit wil heel raar. Is er wel eens eerder op deze manier een minister naar huis gestuurd door zijn/haar partijleiding (dus niet de kamer)?
  (en gevallen van liegen en bedriegen zoals Schwietert daargelaten)

 14. 25

  Heb jij charisma Kittekat? Heeft ze de X-factor ook? Tjonge wat een subjectief geneuzel. Hoe interpreteer je je indrukken, daar hebben we het over…..Boeiend!

 15. 26

  Wat de media niet heeft gehaald zijn alle werkbezoeken die Vogelaar aan de krachtwijken heeft afgelegd. Volgens mij had ze daar nooit een communicatieprobleem. Bos heeft met deze actie de zijde van GeenStijl en de Telegraaf gekozen. Jammer.

 16. 27

  Oneens, die kon zo niet langer. Tuurlijk is ze afgemaakt door de belachelijke beeldvorming van de Telegraf en de stijllozen. Maar het ze was te soft voor de harder wordende lijn binnden de PvdA over integratie. Ze heeft natuurlijk aardig lopen ruziën met die cooperaties. Botste met Guusje over Antillianen. Ben er wel van overtuigd dat ze veel kwaliteiten had. Jammer dat ze geen zelfreflectie had en gewoon fier achter de microfoon ging staan en zei:

  “Kan mezelf recht in de spiegel aankijken, heb alles gegeven, maar beleid is onderhevig aan veranderingen. Sommige sensatiemedia vonden het nodig met te beschadigen, ook tegen beeldvorming is het lastig vechten. Maar mijn bedoelingen hebben altijd in dienst gestaan van de Sociaal-Democratie.”

 17. 30

  @Carlos, je schreef: “..Ik vond haar visie op de veranderende identiteit (christelijk-joods-humanistisch-islamitisch) getuigen van inzicht..)”

  Als constatering van verandering had ze het wellicht bij het juiste eind. Echter, ze verbond aan die constatering ook de mening dat religie een vergaande invloed zou moeten krijgen in het publieke domein. Overigens, de stroming ‘humanistisch’ kwam in haar opsomming niet voor.

  De rol van religie was een discussie die destijds ook binnen de PvdA heftig gevoerd werd. Inclusief tenenkrommende uitspraken van Hamer en Ploumen die beide bepleitten religie weer een plek te geven in de partij.

  Enfin, ik denk dat het goed is dat Vogelaar gestopt is. Een kabinet met CDA en CU kan best wat meer aardse bewindslieden gebruiken.

 18. 32

  Ze heeft het niet best gedaan, maar ze is ook ontzettend genaaid door de Bos-clan. Eerst kreeg ze dat geld niet voor de wijken waardoor die eeuwigdurende soap met de woningbouwcorporaties kon ontstaan en nu wordt ze gewipt omdat de fatsoenrakkersfractie van de partij het niet in haar ziet. Echt, Vogelaar was niet alles, maar honderd keer liever haar dan het belerende schoolmeesterstoontje van de Dijsselbloemen en de Marcouchen.

 19. 34

  Ik vind erg jammer dat minster Vogelaar afgetreden heeft.ik denk niet dat ooit zo een goed minister komt,dat men ik echt.
  Voor minj eerste keer in Nl zie ik een minster
  met goed hart.
  Mohammed Makboul uit Den Bosch

 20. 35

  Ik vind erg jammer dat minster Vogelaar afgetreden heeft.ik denk niet dat ooit zo een goed minister komt,dat meen ik echt.
  Voor mij eerste keer in Nl zie ik een minster
  met goed hart.Humaan
  Mohammed Makboul uit Den Bosch

 21. 36

  @Makboul: met een goed hart moet je geen minister worden maar bij de vrijwillige brandweer of de zeehondencreche gaan werken. Een minister moet effectief beleid kunnen voeren, daadkrachtig zijn, problemen kunnen oplossen, het volk kunnen vertegenwoordigen, en met media om kunnen gaan.

  Qua media genialiteit hebben ze nu geluukkig een paard uit Den Haag gekozen. Mijn god. Wat dat betreft ben ik meer iemand van de Amerikaanse politiek moet ik zeggen. Dat hele Nederlandse systeem waar mensen zich via de bureaucratie van een partij naar binnen werken heeft zijn langste tijd wel gehad.

 22. 37

  Wouter Bos heeft vogelaar nooit gesteund en dat heeft voor de probelemen gezorgd. Het is begonnen toen Wilders haar knettergek noemde. Bos en andere pvdaleden hadden toen voor haar op moeten komen, maar hebben dat gelaten. Daardoor is het beeld ontstaan dat de Bos haar inderdaad ook knettergek enzo vind. Als een CDAminister in de probelemen komt (Bijv Donner) zegt Balkenende Heel simpel Donner hoort bij het CDA en niemand komt daaraan. Het gezeur om Donner is daarna ook gewoon minder geworden. Bos en andere pvdaérs hadden dat ook moeten doen, ipv dat hebben ze in de media steeds verhalen doen uitlekken om haar in een kwaad licht te stellen. (Zie het verhaal van Istha vorige week)

 23. 38

  Wat ben je toch een rekel Caprio. Je weet vast wel, dat “een goed hart hebben” binnen de Islam een diepe betekenis heeft.

  Laat je niet wegjagen Makboul, Caprio moet nog veel leren, zoals dit;)

  الم 1
  يولد جميع الناس أحرارًا متساوين في الكرامة والحقوق. وقد وهبوا عقلاً وضميرًا وعليهم أن يعامل بعضهم بعضًا بروح الإخاء.

 24. 39

  Ze stond niet open voor advies van haar ambtenaren, bruskeerde de corporaties, ze kon niet omgaan met de Rutgers van deze wereld, ze kon politiek gezien niet scoren…
  Maar als mens is ze wellicht wel aardig.

 25. 42

  Ondertussen staat de databank voor Antilianen weer op de agenda.
  Corporaties kunnen niet genoeg gebruskeerd worden (de goede – als ze er al zijn – daargelaten)

 26. 45

  @41: dat ik niet nee, maar je moet voor jezelf uitmaken of psychose een belemmering of een metafysische gave is. Maar mijn intuitie zegt me dat je een slappe pik bent, die zijn vrijheden liever weggeeft dat ervoor recht staat.

 27. 46

  De vogelvrouw is er uit geknikkerd omdat ze volledig incompetent is. Zelden zo’n zacht ei gezien, we zullen nog jaren last en hinder ondervinden van haar halfgare theorietjes.

  De linkse mens vindt dit natuurlijk niet leuk, maar het land kan opgelucht adem halen. Dan maar even niet leuk, we zullen toch verder moeten.

 28. 47

  @richard: je bedoelt oud-links vindt dat niet leuk, nieuw links is adequater dan rechts bij elkaar. Welke rechtse politicus heeft jou wel eens daadkracht getoond tegenwoordig? Je bedoelt toch niet Verdonk, PZP, de politicus zonder program, of bedoel je de PVV van Wilders en Graus, die alleen maar lullen? Over wlke rechts heb je het precies, die dollen zo over de grond met elkaar dat ik niet weet wie waar voor staat.

 29. 49

  Maar terzijde..boosheid geeft energie, juste.

  Ik vind het een schande, ik zie nu de lul lullen op het journaal.

  Mokmoul, laat eens meer van je horen min fadloek.

 30. 50

  @45,
  Religie valt eerder onder doctrine, het wordt gewoon met de paplepel ingegoten. Aan de andere kant heb je het seculiere clubje, maar er is een lijn tussen vrijheid en individualisme. Natuurlijk heb je een individuen nodig die de kar trekken voor de vrijheden die zij wensen te vergaren, maar tegenwoordig is het individualisme meer doortrokken van egocentrisch gedrag dan nobele idealen, dus ik kan me bij een groepje reli’s die daar aanstoot aannemen wel wat voorstellen, al doen zij dat wel vanuit een pavlov-reactie vanuit een aangeleerd verouderd moraal dan vanuit een degelijk kritisch ontwikkelde seculiere visie op het land.

  Maar goed, dit zal wel veel te genuanceerd overkomen. Veel succes met je felbegeerde weerzin.

 31. 51

  Caprio,

  Wat me al jaren geleden is opgevallen is dat linkse mensen niet kunnen lezen. Misschien wel woordjes, maar begrijpend lezen is echt een flinke stap te ver.

  Het zal er wel mee te maken hebben dat je dan moet nadenken over wat er staat, en niet je eigen stokpaardje kan ouwehoeren.

  Anyhow:

  Ik zie de vogelvrouw nu op tv en de nos met de hijgende claire voorop probeert hoe dan ook haar een waardige exit te geven. Maar het hele land heeft haar al lang uitgekotst, al meer dan een jaar geleden, het is treurig om te zien dat de socialistische agitprop nog steeds hetzelfde deuntje speelt.

  Goodbye, lutser mens. Zelfs je socialistenkameraden kunnen je niet meer redden.

 32. 52

  Ze komt wel ter recht irgendwo, niet in het limelight zal haar beste eigenschappen naar voren brengen..wat me steekt in deze is dat de “kamer” er geen rol speelde, slechts de bobo(bo’s) van de pvda in de bezemkast ..en dat verontrust me. Na jaren en jaren heb ik me voorgenomen nooit meer dat kiesrondje rood te gaan kleuren.

  Waar moet ik in “hemelsnaam” op gaan stemmen later, wordt niet blij van dit gedoe.

 33. 53

  Das grappig !

  Een premier van CDA snit die, ten overstaande van de volledige Nederlandse pers, zegt dat een van zijn kabinetsleden geen vertrouwen meer krijgt vanuit haar eigen fractie.

  Het grappige hieraan is, dat de PVDA-fractie de CDA-premier kennelijk als PR functionaris heeft ingehuurd (en hij die rol in nederigheid heeft vervuld).
  Is de PVDA-fractie dan al zo lafhartig dat ze de beoordeling van deze PVDA-minister niet durft uit te spreken ? Hebben ze daar een premier voor nodig ?
  Dan ben je, als premier zijnde, toch een Jan Doedel.
  Of niet ?
  Zegt de kabouter met een mes achter zijn rug verstoppend en waarvanaf het bloed er nog van afdruipt, dat de partijleiding geen vertrouwen meer in deze minister heeft.
  ahum, de partijleiding ?
  Beslist die tegenwoordig ook al over de politieke richting zonder daarbij de partijleden te beraadslagen ? Of zijn de partijleden slechts decorum, à la Terstall ?

  Lijkt toch erg sterk op die aloude achterkamertjespolitiek uit het pre- en post-Fortuyntijdperk.
  En meneertje van der Steeg heeft zich reeds een geruime tijd kunnen inlezen. Langdurige of overhaaste beslissing kun je dit ook weer niet noemen.
  Keurig werk door de hyena’s.
  Hoezo open parlemenaire democratie, Wouter ?

  Ik zie het al voor me.
  De PVV stelt dan de vraag waarom de PVDA fractie nog niet eerder haar ongunstige standpunt ten aanzien van Mevrouw Vogelaar, heeft geuit.
  Tenslotte is de Tweede Kamer toch dè plaats om met elkaar van mening te mogen verschillen en daarover te debatteren. U weet wel: Dialoog.

  Kennelijk krijgen de PVDA-zombies hun voorgekauwde tekst niet altijd uitgereikt, er moet is iets mis zijn gegaan, in de coordinatie vermoed ik,
  anders zou ik verwachten dat de PVDA-Fractie al eens eerder en bij herhaling, bestaande of opkomende twijfel in het openbaar debat duidelijk hebben gemaakt.

  Als vrije en onafhankelijke zelfstandigdenkende en de regeringcontrolerende volksvertegenwoordigers zijnde….
  ahum.

  Fritzie

 34. 54

  @richard/51: ja dat klopt wel een beetje, misschien als je iets interessantere opinies hebt de volgende keer dan kan ik me beter concentreren. Wel grappig trouwens, ik heb hetzelfde probleem met mongolen, dan luister ik ook maar half. Dat is een van de zwakkere kanten van mijn persoon.

 35. 55

  Caprio,

  Klein tipje: Concentreer je op je sterke kanten. Die heb je vast wel. En kijk niet te vaak in de spiegel, maar dat spreekt voor zich.

  Als je immers al niet meer naar je zelf luistert, wie zou dat dan wel moeten doen?