minimax | IKEA

MINIMAX - Elke keer als ik iets van IKEA in elkaar zet, beloof ik mezelf nooit meer iets van IKEA te kopen. Per kastje of bed gebeurt het me zo’n drie of vier keer dat ik een paar stappen terug moet doen omdat ik voor een bepaalde handeling het verkeerde schroefje heb gebruikt. Ik verdenk IKEA ervan dat ze het erom doen. Sommige schroefjes lijken zo op elkaar dat ik me afvraag waarom ze überhaupt van elkaar verschillen. Er zitten bij IKEA ongetwijfeld ingenieurs en designers die er een sport van maken om de juiste balans te vinden tussen mij gek krijgen en ervoor zorgen dat ik nog in staat ben het meubelstuk in kwestie in elkaar te zetten. Ergens hoorde ik dat IKEA in de top 5 van staat van aanleidingen om te scheiden. Ik heb het maar van horen zeggen, maar ik kan het me goed voorstellen. Het ware IKEA-genie is in staat een echtpaar tot zulke waanzin te drijven dat de man vrouw en kinderen verlaat om nog diezelfde week naar de IKEA te gaan en een nieuwe slaapbank voor zijn in de gauwigheid gehuurde, ongemeubileerde kamertje te kopen.

 1. 2

  Voor mij lange tijd het favoriete weekend uitje. Grote Ikea van de Grote Stad – afdeling slaapkamers – quasi geïnteresseerd in bedden en boxsprings maar eigenlijk vooral ter observatie van aanstaande huwelijks problemen. Veelal van stellen die nog niet eens getrouwd waren. En erna rustig bij een bakje Ikea koffie nagenieten :)

 2. 3

  @1: Vergeet ik nog te vermelden waarom ik die vrouwen aanhaal. Er wordt vaak gezegd dat vrouwen geen technisch inzicht hebben. Maar blijkbaar zijn er genoeg die zonder problemen hun huis vol Zweedse spullen zetten ;)

 3. 7

  a) Mevrouw Molovich is inderdaad beter in staat om IKEA-dingen in elkaar te zetten dan ik, maar mevrouw Molovich had dringender zaken te doen
  b) Om redenen die u wel begrijpt, zetten wij nooit meer samen dingen in elkaar
  c) Ik heb er nooit moeite mee om me te laten kennen

 4. 8

  Het mooiste van IKEA spullen kopen is het moment wanneer men de ander mag uitdagen tot een potje ikea-bouwen. Heerlijk tijdsverdrijf voor op de zondag! Lachen, gieren en brullen voor het hele gezin.

 5. 9

  Sommige schroefjes lijken zo op elkaar dat ik me afvraag waarom ze überhaupt van elkaar verschillen. geweldig! Zou Ikea licht verbijsterd meelezen?
  Sterkte verder.

 6. 10

  Vrouwen zijn sterk in het voordeel bij IKEA omdat zij bij ieder bouwpakket een vuistdikke handleiding bijlevert.
  Gezagsgetrouwe, systematisch en ordelijk opererende persoonlijkheden bestuderen deze (RTFM) nauwgezet en vangen pas aan nadat IKEA’s bevel is afgevinkt tot het vergelijken van de afgedrukte stuklijst met de geleverde pakketinhoud.
  Ieder schroefje heeft een eigen 10 cijferige code en alleen van spijkertjes wordt wel eens een afwijkend aantal aangetroffen zodat verwisselen van essentiële schroefmaten en -types alleen mogelijk is bij puberaal opstandige, chaotisch en onsystematisch opererende schepsels met grootheidswaanzin die van mening zijn dat handleidingen van IKEA, schoolboeken, collegedictaten en -volgen slechts voor mietjes en vrouwen is.

 7. 12

  Tja @adam, als hij destijds ook zelf eens een keertje Gods vuistdikke IKEA-handleiding met bevelen van Goed en Kwaad had opengeslagen…. ipv blindelings @eva te geloven en na te volgen…

 8. 13

  @10: Hehe. Klopt als een busje. Ik kom er inderdaad steevast na verloop van tijd achter dat IKEA mij niet voor niets opdraagt om eerst al die schroefjes en nippeltjes en verbindingstukjes te sorteren. Maar dan nog vind ik de handleiding soms van zo’n minimalistische aard dat ik, ook al heb ik alles op een rijtje gezet, eerst een half uur moet kijken hoe dat latje nu precies op dat balkje met behulp van die schroefjes gemonteerd moet worden.

 9. 14

  Ik durf het bijna niet te zeggen *big grin*
  Maar toch verdacht weinig problemen met Ikea meuk in elkaar zetten, ook niet voor anderen *evil grin*

  ;-) Sorry Max Molovich.