1. 1

  Typisch ja, die heftige bliksem door statische elektriciteit (wrijving met as)…als over een bakelieten telefoon wrijven of een Van de Graaffgenerator maar dan iets heftiger. Mooi op tijd gekiekt!

  Let ook op de vogeltjes bij het 2e filmpje. Fluiten gewoon vrolijke deuntjes?, niks aan het handje?…terwijl om hen heen w.s. een onwaarschijnlijk pandemonium zal losbersten: Straten gevuld met oorverdovende paniek, de weg bezaaid met papier, slippers en petten op de vlucht verloren, moeders in shock die in allerijl gillend hun kinderen bij elkaar rapen, oorverdovend gekrakeel van in file vluchtende auto’s tjokvol huisraad, claxonnerende taxi’s…en alles over dezelfde weg weg.

  En die vogels lachen zich rot natuurlijk…

 2. 2

  @1: Laat je niet voor het lapje houden. Zangvogels zingen op hun mooist als ze achtervolgd worden door een roofvogel.

 3. 4

  Een update over de uitbarsting van de vulkaan Chaitén: Sinds vanochtend is de kracht van de uitbarstingen afgenomen, dit betekent dat het materiaal niet meer zo hoog in de atmosfeer geblazen wordt maar dichterbij neerkomt. Vandaar dat de regering heeft besloten om de dorpen Chaiten en Futaleufu verplicht te evacueren.

  Een mooie fotoreportage is te zien op http://www.fotos.emol.com/index.asp?G_ID=5557#

  ook op
  http://www.latercera.cl/contenido/galeria/1137.html

  Ziet er allemaal erg indrukwekkend uit. De schade aan de natuur die aan het ontstaan is enorm. Het noordelijke gedeelte van de XI regio van Chili is (was) vrij ongerept, zonder wegennet.
  http://www.futaleufu.cl/galeriapaisaje.htm

 4. 8

  @7. Een bosbrand is ook een natuurverschijnsel. Toch beschouw ik dit als een negatieve invloed.

  Een eerste benadering van de impact is uitgevoerd door de universidad Andres Bello. De uitstoot aan SO2 gedurende de eerste dagen is vergelijkbaar met de SO2 uitstoot van Santiago gedurende 6 maanden.

 5. 9

  Prachtige foto … zou hem graag als bureaublad willen hebben.. weet iemand een site of een truc om hem te downloaden ??