Milosevic: NL versus RUS

De omstandigheden waaronder Milosevic het leven heeft gelaten zijn dubieus. Dat staat ook in de meeste nieuwsberichten. Maar de Pravda gaat natuurlijk nog een stapje verder:
Slobodan Milosevic, 64, had had his request for medical treatment in Russia turned down by the IPC, although the doctors in the Netherlands were incapable of helping him in his condition – high blood pressure and heart problems. Why were his human rights denied him?

Pardon? Nou gaat het niet heel super met ons zorgstelsel op dit moment. Maar om nu gelijk te beweren dat onze artsen slechter zijn dan die in Rusland, gaat wel heel ver. Ze moeten goed oppassen die Russen, anders maken we geen wodka meer voor hun.

 1. 1

  Mallepraat, Pravda! Een uurtje bijpraten tussen een Russische en een Nederlandse arts, en M. zou hier de volledige Russische behandeling hebben kunnen krijgen.

 2. 2

  Heb ooit van een concullega met een russische vrouw gehoord dat de gezondheidszorg in Moskou beter zou zijn dan in nederland (ze hadden ervaring in beide landen)… of het waar is weet ik niet.

 3. 6

  Dubbel oninteressant nieuws.
  Maar nu ik dan toch de Pravda weer eens lees, zie ik een ander artikel, dat me meer de moeite van het lezen waard is: Gay activists to turn Moscow into Brokeback Mountain . De eerste gay-parade langs de kaden van de Moskwa staat op stapel. Maar een nieuwe reli-rel is op komst: Joden, Christenen en Moslims hebben elkaar eindelijk gevonden in hun gezamenlijke strijd tegen de Sodomieten.

 4. 8

  Valt me op dat de kwaliteit van de gezondheidszorg blijkbaar aan onze nationale trots raakt. We mogen er zelf graag over klagen, maar als buitenlanders er iets over zeggen worden we link. Dat bleek eerder al uit de gepikeerde shoot the messenger comentaren op het Volkskrantartikel “wat een verschrikkelijk land” waar een aantal expats ondernmeer de Nederlandse gezondheidszorg bekritiseren.

 5. 10

  In Nederland gaat men zuiniger om met gezondheidszorg dan in andere landen. Zo krijg je in Frankrijk bij elk verkoudheidje (=virusziekte) een antibioticumkuur (=lekker leuk voor resistente bacteriën). In Nederland krijg je telefonisch een uitbrander van de dienstdoende huisarts als je hem lastigvalt met zulke onbenulligheden.

  Het behandelen van een hoge bloeddruk kan elke boerenlul over de hele wereld. Pillen d’rin en klaar. Dat ‘hartprobleem’ kan zou best in Rusland beter aangepakt kunnen worden dan hier. In Rusland hebben ze wel meer pioniers op medisch gebied. Jammer dat de (gratis) media en/of de autoriteiten geen enkele beschrijving geven van Slobo’s hartprobleem. Zo kan niemand inschatten of Nederland het wel of niet aankon.

 6. 12

  NOuuu over gezondheiszorg heeft Pravda helemaal gelijk, russische doctors zijn better dan NL’se. Zo was er een gesprek met de hoofd doc. van de ziekenhuis waar M naar zou worden gestuurd. Hij vertelde dat ze rapporten naar nl’se doctoren hadden gestuurd en kregen als aantwoord dat ze der niks van stanpten (en nee niet omdat het in russisch was of zow)..

 7. 13

  Het valt me op dat niemand uit eigen ervaring iets kan vertellen over ziekenhuizen in Rusland laat staan dat ze iets kunnen vertellen over het soort ziekenhuizen waar die malloot heen zou zijn gegaan.
  Google maar eens op: Vishnevsky institute. Nee het is niet een tent voor de gewone wodkadrinkende Rus.