1. 2

  @Ruud: volgens mij zijn er veel overeenkomsten met hoe het momenteel in NL gaat. Moet hem nog zien. Maar het leek me wel leerzaam materiaal.
  (Niet eens om weer VS te bashen)

 2. 5

  @ Steeph, idd, had ik er ook bij moeten zetten. Terwijl Hillary Clinton het voormalige nederlandse systeem daar wil invoeren.

 3. 9

  Zal wel weer online gaan na de wereldpremiere’s op google video. Heb hem even gekeken vanmiddag, het meesterwerk van michael moore tot nog toe omdat hij het veel breder trekt op een zeer subtiele wijze. De film gaat niet alleen over het systeem van de gezondheidszorg maar ook over de “american way of life”. Ik kan me voorstellen dat het overgrote gedeelte van het publiek bij het kijken van deze film een traantje wegpinken, en dat niet amerikanen na het kijken zich een stuk beter voelen :)

  Ben erg benieuwd wat dit allemaal gaat losmaken in de V.S. en daarbuiten na de premiere op 29 juni.

 4. 14

  Heb hem ook net gezien. Over het algemeen goede film. Vond het begin met al de dramatische gevallen een beetje over the top, en aan het einde het paradijselijke verhaal over Cuba laat bij mij ook een wrange smaak achter. Maar goed, als dat nodig is om het terechte punt te maken…

 5. 15

  Ik heb hem ook gezien en echt een goeie documentaire!

  Deze film gaat NIET over de 50 miljoen Amerikanen die GEEN ziektekosten verzekering hebben.
  Deze film gaat over de 250 miljoen Amerikanen die WEL een ziektekosten verzekering hebben.

  Hij filmt ook in Engeland, Canada, Frankrijk, Cuba en natuurlijk USA zelf. Ook goed voor ons Nederlands trouwens om gewoon te zien hoe het in deze landen eraan toe gaat. zeker een MustSee!