1. 5

  @3

  Niet echt. Er is een reden dat de african american vote in de VS 90/10 breekt voor de democraten (ook zonder barack obama). Het is dus een redelijke vraag.

 2. 6

  @5: Het zou een redelijke vraag zijn, als hij anders gesteld was. Nu ben ik het eens met Joost.

  Wat wil de maker van dit filmpje aantonen? Ik kijk met open mond naar andere filmpjes waarin mensen zonder provocatie hun vuil spuien. Maar dit soort montages waarin de standaard openingsvraag is ‘Do you think Obama is a terrorist?’ zijn slechts bedoeld om te provoceren en dit soort reacties uit te lokken.

 3. 7

  @6

  Inderdaad. De cameraman is zeker aan het uitlokken. Aan de andere kant, het is geen diepte interview waar hij tijd heeft om middels een goed gesprek de andere persoon uit te horen. Daarnaast is het ook niet echt een leidende, ingewikkelde vraagstelling. De vraag heeft overduidelijk maar één mogelijk antwoord, en het feit dat al deze mensen er omheen staan te dansen is een symptoom van een diepliggende antipathie tegenover obama.

  ‘You need gloves to touch him’, van het kind. Dat zegt denk ik al genoeg.

  En om heel eerlijk te zijn, ik zou ook ongelooflijk verbaast zijn als ik een african american op McCain zou zien stemmen. De hele McCain campagne is momenteel bezig om op het impliciete racisme van mensen in te spelen met uitspraken als:

  “Obama doesn’t see America like you and I do”
  “Who is the real Barack Obama?”
  “Barack Obama is not like you and me”
  “That one!!”
  “Barack Obama is too risky a choice for America”

  Dus, ja, mijn vraag aan die persoon zou ongeveer hetzelfde geklonken hebben.