1. 6

  @5: Je weet zelf ook dat de bereking van Mankiw op zn minst verdacht is. Zie ook de hele discussie op Marginal Revolution over dit onderwerp.

  Eigenaardig is bv ook dat 90% van zwart amerika voor Obama stemt (volgens het artikeltje) Dat zou betekenen dat Obama om raciale grond stemmen trekt.

  Sorry, maar wat ben je een sukkel zeg. De Democraten trekken traditioneel 90% van de zwarte stem. Dat jij Obama als ‘een zwarte’ eerst ziet en dan pas als een Democraat zegt meer over jou dan over de Amerikaanse linksdrager.

 2. 8

  @JSK/richard: uhm JSK als jij echt denkt dat iemand Obama niet eerst als een zwarte man ziet, ben je niet alleen dom maar ook blind. Het raciale bewustzijn bij 90% van zwart Amerika staat boven alles. Misschien zijn jouw zwarte Amerikaanse vrinden toevallig allemaal kokosnoten of corndogs, maar de rest is op de eerste plaats zwart en raciaal boos. Dat wordt bevestigd door alles wat zich zwart noemt trouwens, van de oude burgerrechten beweging tot BET aan toe.

 3. 9

  @7: Dat was het voor mij al bij #5. #6 zodat jij het beseft.

  @8: Ongetwijfeld meneer Amerika-expert maar het is frappant dat richard begint te schuimbekken bij de gedachte dat 90% van de zwarte Amerikanen op een (zwarte) democraat stemt. Negentig procent van de zwarte Amerikanen stemt van oudscher op de Democraten.

  Het ging me niet over ‘zwart Amerika’ in het algemeen of bijzonder. Het ging me om richard’s onwetendheid, dat hij als excuus gebruikt om ‘links’ iets slechts aan te wrijven.

 4. 10

  Oh ja, dat is vreemd inderdaad, want iedereen (lees: blanken) wordt juist panisch als het over ras gaat, en als iets niet gemogen mag mogen bij de democraten dan is het wel op Obama stemmen omdat ie zwart is, daar doet zelfs Obama zijn uiterste best voor, dus dat is inderdaad dom van richard. Ik denk dat behalve bij de zwarten zelf overigens dat hele racisme in Amerika reuze meevalt, ik vond het in Nederland altijd veel erger, dat blijkt natuurlijk ook wel als je de ophef rondom zwarte leiders (Powell,Rice,Obama, Thomas) in Amerika vergelijkt met de ophef in NL rondom niet blanke leiders (Abutaleb,Hirsi Ali,Abayrak), maar goed dat is zo’n cliche ontheffend idee he, je bent toch gewend dat Amerika slecht en NL oh zo tolerant en progressief is.

 5. 11

  Ik vermoed dat dit vooral Hillary aanhangers zijn die vlak voor de conventie (27 augustus) nog 1 keer willen aantonen dat Obama niet verkiesbaar is en dat de superdelegates beter op Hillary kunnen stemmen.

 6. 12

  Toen Clinton nog in de race was, trok ze zo’n 20% van de zwarte stemmers en Obama 80%. Dat zwarte kiezers traditioneel op de democratische partij stemmen, kan wel zo wezen, maar ze stemmen voornamelijk op Obama.

  Voor andere groepen geld dit minder: Latino en asian zitten in de 40-60% band republican-democrat.

  Ik blijf er bij: De zwarte amerikaan stemt op Obama omdat hij zwart is. Zelfs Harry Reid zegt iets in deze bewoordingen (waar hij later natuurlijk z’n excuses voor moest aanbieden)

  Daarbij is het eigenaardig dat zelfs hier iedereen zegt dat zwarte amerikanen traditioneel democratisch stemmen, maar als je dan zegt dat zwarte amerikanen op de democratische kandidaat stemmen, dan ben je een racist.

  Tja.