1. 3

  Het is tonijn die uit het wild wordt gevangen en voor de kusten van Italië/Libië/Spanje/Marokko in kooien wordt vetgemetst.
  Het lullige is dat deze dieren gevangen worden nog vóórdat ze zich hebben kunnen voortplanten: hierdoor heeft de soort geen kans om zich te herstellen van de visvangst.

  En wat betreft de vergelijking met varkens, ik ken (nog) geen beelden uit Europese slachterijen waarbij slachters lukraak hun geweer leegknallen op een krioelende groep varkens en waarbij andere slachters gewapend met dolken in de kooien springen om de dieren overhoop te steken. Zo bont maken zelfs de halal-slachters het niet.

 2. 5

  @3
  …ik ken (nog) geen beelden uit Europese slachterijen waarbij slachters lukraak hun geweer leegknallen… etc…

  Eens

 3. 10

  Oke, het ziet er wat bloederig uit, maar het lot van de gemiddelde trawler-vis is volgens mij niet veel beter, alleen minder fotogeniek.

 4. 11

  Ik ben even kwijt in welk zuidelijk Douwe Egberts-landenalbum met plakplaatjes uit het pak koffie het was, maar Piet Bakker had er hetzelfde verhaal over (paaiplaats dit keer), met dezelfde foto’s in 1957. Dus ja, ik wist dit al een tijdje.

 5. 14

  Mooi hoor, maar…
  waar zijn de vrouwen? Die drukken zich weer, zoals gewoonlijk, en beperken zich tot het in de supermarkt uit het schap vissen van ongevaarlijke blikjes tonijn.

  Trouwens… genieten die visjes geen bescherming onder een strenge Europese richtlijn of verordening?
  …Nee die drukken zich natuurlijk ook weer.