Marokkanen kiezen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vandaag zijn in Marokko gemeenteraadsverkiezingen. 122658 kandidaten voor 23689 zetels, dat betekent werk voor 20% van de kandidaten. Dat is mooi meegenomen met een werkeloosheid van ongeveer 20%.
Sinds de aanslagen in Casablanca van 16 mei in Marokko voeren de Islamitische partijen een stille campagne. De Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (le Parti de la justice et du développement (PJD)) was tijden de verkiezingen in 2002 nog de 4e partij van het land, en het is de enig toegestane Islamitische partij in Marokko. Zoals in Turkije belooft de Islamitische Partij hervormingen, maar ze verkeerd in een crisis. Aan de ene kant is er de druk van de koning/overheid die dreigt de Islamitische partij te verbieden, aan de andere kant is er de onvrede van haar aanhang over het uitblijven van hervormingen.

BNP 35 miljard Euro
Minimum loon: 0.85 Euro/uur
Buitenlandse Investeringen: 392 miljoen (waarvan ongeveer 100 miljoen in vastgoed)
% bevolking onder nationale armoedegrens: 20%
Analfabetisme: 49%
Watertoevoer: 80%
Stadsbevolking: 57%

Le Monde.fr
Le Matin.ma
Worldbank – Morocco at a glance

0

Reacties (2)

#1 Grobbo

@caprio: je zegt “23689 kandidaten voor 122658 zetels, dat betekent werk voor 20% van de kandidaten”

Ehm…. nee, dat betekent 5.17 zetel per kandidaat geloof ik.

Voorkeursstemmen zullen er in deze verkiezingen vermoedelijk niet veel worden gegeven… ;-)

  • Volgende discussie
#2 caprio

Tering effe editen zodat geen hond het nog ziet, thanks! @Ieder, grobbo is niet dyslectisch hij had gelijk. Die maffe Marokkaanse site gebruike applets die ik op linux/NS niet kon cp/pst dus moest ik het onthouden en dat ging mis.

  • Vorige discussie