1. 2

  @1; Is dat nou het enige gat dat je erin kan schieten? Terwijl in het stuk zelf staat dat de jongen om een heel andere reden afgetuigd werd tot de dood erop volgde: “verbal assault of an officer in the exercise of his duty”.

  Niet dat dat nou een betere reden is, overigens. Ook in Marokko geldt: De politie is niet je vriend.

 2. 7

  Ik ben het overigens niet met de methodes eens, maar ik vind het wel goed dat ze in Marokko het scooter rijden ontmoedigen. Dat zou hier wel wat meer mogen.

 3. 9

  @ DJ, #4: Als ik die vraag dien te expanderen naar “wat heeft Holleeder er mee te maken?” (hij wordt genoemd in dat filmpje, namelijk) dan is één van de bekendste foto’s van H. die van hijzelf op een scooter. Dien ik dat niet, dan werd die vraag dus al gesteld in dat filmpje…

  @ DJ, #8: Als ik die stelling dien te interpreteren als niet heel bijzonder cynisch (zo van “lekker 60% minder parkeerproblemen door al die fijnstof-doden!”) dan geloof ik dat je #7 verkeerd om leest.

  En inderdaad. Elektrisch zijn ze juist een zegen.