1. 1

  Ik meen dat de theorie was dat wanneer je verdrinkt je beter af bent met 1 voorbijganger dan 10, omdat in het laatste geval iedereen naar elkaar kijkt en niemand daadwerkelijk in het water springt. Of was dat broodje aap?

 2. 2

  Schuldig.

  Ik hoorde gisteravond de hele tijd gemiauw, geen idee waar het vandaan kwam. Om 4 uur werd ik er weer waker van, keek ik uit het raam, zag ik een jong katje over straat lopen mauwen (gevalletje mamma kwijt). Ik heb niets gedaan. Toen ik vanmorgen naar werk ging was het niet meer te bekennen.

 3. 3

  Amerikanen houden er niet van om midden op de snelweg te stoppen om iemand te helpen, dat heeft met de angst voor snelweg piraterij te maken. Men kan hier echt panisch reageren op het idee om iemand te helpen met autopech bijvoorbeeld. Je auto is je ultieme veiligheidspantser, meer nog dan een huis waarschijnlijk, daar stap je niet zomaar uit.

 4. 4

  @1 Nee, dat is een bekend fenomeen. Het heeft te maken met het delen van verantwoordelijkheid. Dat kan niet als je alleen bent.