Macht van Bloggers?

beijing_vs__bloggers.jpgOok in China neemt de macht van bloggers toe schrijft nu.nl. Er zijn 47 miljoen Chinese bloggers, en tienduizenden protesteerden tegen de vervolging van een journaliste en spreken zich uit tegen machtsmisbruik door bestuurders. Klinkt mooi, maar ondertussen: Chinese Blogger Beaten To Death By Government Officials

China? Dat is dat land waar de goedkope spulletjes vanaan komen, waar ze de baan van ome Kees hebben afgepakt en waar komende zomer de Olympische smogspelen gehouden gaan worden. Goddank is maatchappelijke betrokkenheid zooo twintigste eeuw… stel je voor dat we ons nog moesten opwinden over de mensenrechten in China zeg. En daar dan zeker ook nog over bloggen zeker? Weet je wel hoeveel postjes dat worden?

 1. 1

  Weinig vrees ik @Grobbo..te ver van bed voor het gros.

  Sinds een jaar of wat heb ik wekelijks contact met een blogger aldaar. Mijn schellen vielen van m’n ogen..niks namaak goedkoop, gewoon iets/veel moderner dan in b.v. gipsland. Die gast heeft een vezel tot in zijn huis met GBS internet!

  ‘Mijn’ blogger, we wisselen cultuur uit zeg maar, moest heel hard lachen toen ik vertelde dat in nederland er op de wc een kalender hangt met namen/verjaardagen. Tijdens bezoek kijk je stiekem ff of je er ook op sta en wie wel en niet.

  Het land is groot @Grobbo en wat ik begrijp is dat lokaal er veel vrijheid is maar dat de massa nog steeds (en waar niet?) gestuurd wordt.

  *gaat verder met les 2 van LOI ‘Chinees’*

  ps” lang lang geleden (opa vertelt) ontmoette ik een man Tim Lee en nog wat op de Medische Faculteit Rotterdam, ergens half 70. Deden iets van bericht via de computer..recept voor chocoladetaart, naar een prof in de V.S. Die meneer is/was (leeftienog?) een visionair. De macht van het “grid” (zo noemde hij dat) is een tsunamie ;) soort van. Veel later begreep ik wat hij zei.

 2. 3

  Ik weet het weer..aardige gast…leeftienog naar je weet? Nerveuze handen in een apparaat om binaire gaatjes te prikken en dan in een ding (2001 geval gray ofzo) te stoppen. Allemaal heel ver van mijn bevatiing toendertijd maar mijn haren op mijn armen stonden overend dat wel..hier gebeurde iets dacht ik…maar wat?

 3. 4

  Je link..hij leeft nog..zijn haardos is ietwat verdampt maar zijn smoel niet..bedankt S of the I:)

  In de ‘wetenschap’ ontmoet je velen die verdwijnenim Kopf behalve een spaarzame enkeling zoals deze man.

 4. 5

  Goddank is maatchappelijke betrokkenheid zooo twintigste eeuw… stel je voor dat we ons nog moesten opwinden over de mensenrechten in China zeg.

  ALs je je druk gaat maken om andermans mensenrechten én ook geen hypocriet en/of ‘myopic’ wil zijn kan je uiteindelijk helemaal niks doen. De auto nemen? Verreweg de meeste olie komt uit autoritaire landen.

 5. 7

  China is toch het land waar wij een voorbeeld aan moeten nemen? Omdat we anders geconcurreerd worden. Mensenrechten, slavernij, etc. ach joh, waarom zouden we om ons eigen ras geven? We hebben het beest genaamd de economie te voeden*.

  Maar ja, ik kan me nog herinneren dat toen Yahoo! hielp een mensenrechten activist op te sporen en op te pakken men massaal in het Westen zei “Tja, dat zijn nu eenmaal de regels van het land. Als je daar zaken wilt doen.”. Dat dacht de heer van Anraat ook ooit over Irak. Maar blijkbaar viel het daar wat minder in goede aarde. Bij China echter? Tja, centjes he.

  * ik heb niets tegen de economie, erger nog, ik vind dat we een gezonde economie nodig hebben. Maar wel eentje in dienst van ons, niet wij in dienst van.