Lunchfilmpje | Danger Seeker Rex Kramer

Lokjood, lokhomo, lokhoer, lokneger, lokblogger… what’s next?
[seth] Voormalige Lok-O-Burgemeester Lokewijk Asscher wil lokale Marokkanen uit hun tent lokken met het inzetten van lokjoden. Met deze onorthodoxe methode hoopt Asscher het straat-antisemitisme in de Mokumse hotspots van de stijlloze Alloktoon-O-Meter te stoppen. De uitlokkende overheid, is dat wel kosjer? [/seth]

Nu moet er vanzelfsprekend opgetreden worden tegen discriminatie en bedreigingen. Maar is deze methode ook niet een beetje self fulfilling prophecy? Ik kan nog wel een tiental andere situaties bedenken waar je in Nederland op straat wordt uitgescholden en/of weggejaagd. En daarvoor hoef je helemaal niet zo verbaal provocatief te zijn als Danger Seeker Rex Kramer in het filmpje. Het dragen van ruiten golfbroek in de Haagse Schilderwijk, een Ajax-shirt in de Koopgoot, een leesbril in Hoogeveen of een hoofddoekje in Volendam levert al snel agressie op. Niet goed, maar het gebeurt. Moeten we dan ook maar lokkakkers, lokajacieden, lokintellectuelen en lokmoslims inzetten?

 1. 2

  Ik zeg: neem een lokwilders. Zoek een acteur van twee meter, zet hem een blonde pruik op, en stuur hem een kansenwijk in. Wordt prachtige televisie!

 2. 3

  Dus joodse mensen moeten maar niet zomaar ergens gaan lopen, laat staan gaan wonen? Rondlopen als homo, islamist, jood of wat dan ook is geen uitlokken en het is zeer onacceptabel dat deze mensen daarop lastig gevallen of zelfs hun wijk uitgepest worden. Als onorthodoxe methode’s nodig zijn om dit uit te roeien zij het zo, ik wil dat iedereen vrij kan wonen en rondlopen in dit land!

 3. 4

  LokDuitsers, dat moet ook wat opleveren, gezien de explosie van vandalisme jegens auto’s met Duitse kentekens in mijn omgeving.

 4. 5

  Het is inderdaad geen pretje om met een Duits nummerbord door Nederland te rijden. Ze worden bij het minste of geringste agressief afgestraft (snijden, toeteren, gebaren).

 5. 8

  En wat lost het dan op? Zouden Marokannen jongeren minder anti-semitisch van worden? Of is dit alleen een kwestie van hard aanpakken en hopen dat ze het niet meer doen? Wat los je ermee op dan?

 6. 9

  @ Carlos:

  Hoezo Hoogeveen? Wellicht dat je als rand(stad)geval gewoon geen goed overzicht hebt over welke snelweg nu ook weer waar heen ging, maar volgens mij kan je het algemeen toch beter in de licht-blauwe regio’s zoeken voor anti-intellectualisme:

  http://www.verkiezingskaart.nl/

  Of mis ik een specifiek Hoogeveen-dingetje of zo?