Losgeld betalen voor een busreis naar Berlijn

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

logoToen ik nog bij mijn ouders in het dorp woonde, mochten mijn vader en ik graag de folders doorploegen waarin dagtochten naar Duitse steden tegen bodemprijzen werden aangeboden (om de een of andere mysterieuze reden krijg ik ze niet in Amsterdam in de bus). De ’talloze voordelen’ waren mooi opgesomd. De enige werkelijke garantie die de operator kon bieden was vermoedelijk het aantal taalfouten, maar wat was het hartverwarmend. Extra’s als warme maaltijden, kopjes koffie, porseleinen poppen voor de dames en gereedschapskisten voor de heren en natuurlijk de gewraakte verkoopdemonstratie van reumadekens. En dat slechts voor 49 gulden! En deze knalaanbiedingen zullen tot in het einde der tijden bestaan, rara hoe kan dat? Het tv-programma Groeten van Max liet het zien.

In deze onbedoeld vrij briljante uitzending is een echtpaar naar eigen zeggen in de val gelokt door een operator die hen een driedaagse busreis aanbood. ‘Al gauw blijkt dat de reis niet helemaal deugt. Per persoon moet men 98 euro betalen voor driemaal een 2-gangen menu. Doen ze dit niet, dan mogen ze niet meer mee met de busreis. Het eten blijkt ontzettend slecht en ook de excursies naar Berlijn laten te wensen over. De reizigers mogen slechts een uurtje de bus uit. Een slechte ervaring rijker komen ze moe thuis van drie dagen in een bus.’

Broodmisselijk van de bustocht, maaltijden voor grof geld en slechts een paar minuten tijd om bij ‘dat jodenmonument, dat met die betonblokken’ uit te stappen, bromt de man van het echtpaar. Is dit nu eenmaal de tol die je als gretige consument betaalt voor discountreizen, onbeperkt wokken, een bezoek aan een vleeshouwerij in Westfalen of een knalaanbieding van een verzameling stuivers uit Finland? Mooie televisie levert het sowieso op.

Dat het gedupeerde echtpaar uit Nijmegen verstoken is van internet blijkt door de berichtgeving op sites als Kassa, Radar en andere media.

En vanaf nu ook op Sargasso. Maar geef toe, meneer en mevrouw Busser. Liegt de website van Noord-West Touristik? Inbegrepen bij de prijs: een bus voorzien van telefoon! U wordt op de hoogte gebracht van het programma! Graaien maar. Nu het nog kan.

Reacties (12)

#1 Klaplong

“verstoten is van internet” = verstoken denk ik

leuk stuk verder

 • Volgende discussie
#2 Thomas van Aalten

Dank (2x…)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 seven

De giftige pen van dit artikel zou nog enige waarde hebben als ze gericht waren op de daders en niet op de slachtoffers.
Dat graaien valt ook erg mee, 149 euro voor een busreisje naar een buurland, zelfs vliegen kost soms minder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Yevgeny Podorkin

Ha heerlijk, ’s ochtends verzamelen voor Babylon 3 uur als haringen in een ton naar Dusseldorf, waarheen? Naar DUSSELDORF (in Duitsland). Met 50 lotgenoten schuifelend in een rij met zakken pleurallaria stuiterend van de ene kitsch en of kermis koophal naar de andere voor een paar grijpstuivers slechts…

Ik kan niet wachten tot mijn pensioen waar kan ik boeken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 seven

Over Berlijn gesproken, de herdenking van het begin van Die Wende is begonnen.

http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-555113/

http://www.youtube.com/watch?v=Jh7wjZvfZ1g (Elf99)

Goodbye DDR (1/5) (ZDF)
http://www.youtube.com/watch?v=g0XSozt2VI0

..Kortom socialisme..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 seven

ps Ernst Hirsch Ballin en Wouter Bos werken hard aan de socialistische heilstaat.nl 2.0 , of is dat alleen in hun dromen? *Leest privacydossier van Sargasso nog eens door*

Das Leben der Anderen
http://www.cinemien.nl/daslebenderanderen/trailer.php?land=nl trailer
http://www.daslebenderanderen.nl/ site

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Herman

@6: Maak van dat socialistische maar oligarchisch collectivisme en u slaat de spijker op de kop.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 su

The German Nazis and the Russian Communists came very close to us in their methods, but they never had the courage to recognize their own motives. They pretended, perhaps they even believed, that they had seized power unwillingly and for a limited time, and that just round the corner there lay a paradise where human beings would be free and equal. We are not like that. We know that no one ever seizes power with the intention of relinquishing it. Power is not a means, it is an end. One does not establish a dictatorship in order to safeguard a revolution; one makes the revolution in order to establish the dictatorship. The object of persecution is persecution. The object of torture is torture. The object of power is power.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 seven

@9 Zo’n mooie quote uit Orwell’s 1984 dat het zo als plaquette op het PvdA hoofdkwartier aan de Herengracht gespijkerd kan worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 su

@seven: Het hele punt ontgaat je, niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 seven

@ 11 su
Enlight me..

 • Vorige discussie