Loeki de Leeuw…. Verkracht

Decennia lang had dit land een houvast waarmee het zich wist staande te houden in de grote boze wereld. Je kwam thuis na een dag school of werk en daar was de herkenbare melodie al; de avond was begonnen. Natuurlijk, er ging veel fout in de wereld maar één ding bleef vertrouwd als altijd; Loeki de Leeuw.

Krachtige slapstick-achtige sketches, met poppen. Er was ook een muis bij.

De Echte Loeki de Leeuw Vergeleken bij 97% van wat 50 jaar Nederlandse televisiegeschiedenis heeft “opgeleverd” behoorde Loeki de Leeuw tot de absolute TOP. Aangezien Loeki de Leeuw iets goeds was in dit land spreekt het vanzelf dat het moest worden afgebroken door gewetenloze neo-liberalen, te duur immers, en de meeste Nederlanders wilden Loeki de Leeuw handhaven op de buis. Dus kapot moest het; waarom zou de Nederlandse publieke omroep iets uitzenden wat Nederlanders willen ?

Niet klein was mijn vreugde toen ik vernam dat Loeki de Leeuw zou terugkeren op T.V., dankzij de marktwerking. Maar de horror; deze travestie, deze zogenaamde “Loeki de Leeuw”, welke ons wordt voorgeschoteld door Edah: ik kan het niet aanzien. Het is opeens een platte computeranimatie, de pakkende herkenningsmelodie ontbreekt en waar is de muis??

Loeki de Leeuw is meer dan een oranje tekeningetje in de vorm van een leeuw wat “asjemenou” zegt. De huidige oppervlakkige spermashow- en bigbrothergeneratie zal wellicht weinig verschil zien; de ware Nederlander is nu echter tot op het bot gekrenkt en beledigd, door Edah. Ik ben benieuwd wat de volgende wanhopige stap van Edah wordt.

Edah bedankt. Voor niets.

  1. 2

    Kijk DP, zo’n leeuw is ook niet gek.

    Die ziet (na al zijn trouwe arbeid) de wereld afglijden richting het kapitalisme en denkt (dikke lul, en nu ik) wat zal het mij rotten hoeveel de Maggi Opkikker deze week kotzt..eh kost.

    Kinderleed is aan een bejaarde leeuw niet besteed.

  2. 7

    Loekie stond vroegâh samen met Pieps (zo heet die muis) in de Bobo. Destijds had de reclameleeuw blijkbaar pedagosche waarde. Ik heb daarom begrip voor je ‘attak’, DP. Maar vergeet niet dat deze leeuw vroeger werd getoond in reclameblokken vol mega-stupiditeit en top-seksisme.