1. 2

  Ja ik heb ook zo’n herinnering. Terwijl ik in een Jordaans restaurant gefeteerd werd op ijskoude bieren in de verzengende hitte moest mijn vrouw op het toilet een paar rake klappen uitdelen aan een jongen die haar plotseling ging zoenen en betasten. Het is alsof er bij die mannen een knop om gaat, je ziet het ook bij die bewaker: volkomen belachelijk gedrag en zich totaal niet meer bewust van wat er om hem heen gebeurd. Probleem van de meereizende westerse man(nen) is dan dat je door al te hardhandig ingrijpen je weer in een soms nog lastiger parket terecht komt.

 2. 9

  Kwou al zeggen, ze is wel erg aantrekkelijk. Uiteraard is dat nog geen reden om er ongevraagd aan te zitten. Ik vraag me af of die lui zich niet schamen voor zulk gedrag voor de camera notabene.

 3. 14

  Wahahahaha

  Dat gefreakte monument is een pickup place!
  Dat ze dat haar niet hebben verteld!

  Homo of vrouw, je wordt meteen in je billen geknepen en je krijgt de meest ranzige voorstellen.

 4. 15

  Ik zal wel niet mogen zeggen dat ik het een achterlijk zootje vind daar in Irak. Maar ach, nu heb ik het toch al gedaan.

 5. 17

  @Youssef, beetje kort door de bocht en eufemistisch lijkt me. Een pickup place is een wederzijdse aangelegenheid en bij deze film komt het aggressief en bedreigend van één kant over, zacht uitgedrukt. Had ik niet van U verwacht, zoiets van loop je in kort rokje over straat in Amsterdam/oost dan vraag je toch om dat gedoe???

  Nie leuk, verklaar U nader.

 6. 18

  Nou ja een pick up place betekent dat je er komt voor de seks, daar gaan al die lui dus ook vanuit. Nu ik dit weet vermoed ik dus ook voor het eerst een enscenering door LLink. Hmmm… ik ga dat maandag eens navragen.

  Neemt niet weg dat zelfs op een pick up plek mensen niet tegen hun wil in moeten worden betast.

 7. 19

  Kewl, dus rond een pickup place hump je gewoon de eerste beste man/vrouw? Leuk in een hitsige periode, maarreuh, is het geen tijd dat er bordjes komen voor dat soort plaatsen? Kwestie van als toerist niet te erg besprongen te worden.

 8. 20

  @ Larie

  Oh dat bedoelde ik dus niet :)
  Natuurlijk was dit agressief en valt het niet goed te praten( vooral die bewaker)

  Maar op een pickup-plek kan je dit soort dingen wel verwachten. ( het is niet voor niets een pickup plek) Hoe erg het ook is. Soort Keileweg-taferelen.
  De vrouwen die daar komen zijn doorgaans gewoon prostituees.

  Maar nogmaals, mijn opmerking was dus niet bedoeld a la “eigen schuld, dikke bult, je was te uitdagend gekleed”

 9. 21

  @Youssef: Weet u zeker dat het een pickupplace is? Of is het een inschatting dat dergelijke gefreakte monumenten in en rondom Iran vaak als plukplekken fungeren?

 10. 24

  Hou toch eens op met dat negatieve gedoe..in nederland gebeurt het ook op straat en in disco’s. Het is niet juist dat mannen je zomaar aanraken etc dat is waar maar toch vind ik dat ze eerst maar wat meer informatie moest inwinnen .. Haar gedrag vraagt er trouwens ook om, ze blijft maar leuk lachen.

  Jammer genoeg worden alleen maar de negatieve dingen van Iran in beeld gebracht er is daar zoveel meer, je moet je alleen maar weten aan te passen.

  Iedereen heeft kletspraatjes maar ondertussen bekleden ze hun huizen wel lekker met perzische tapijten.

 11. 26

  Ben zelf ook onlangs in Iran geweest en wat zij draagt is ongewoon voor dat land. Te kort en te strak en de verkeerde kleur (rood). Je mag je eigen mening er op na houden of kledingvoorschriften wel zo vrouwvriendelijk zijn, maar denk je eens in; die mannen zijn niet veel gewend.

  Ik heb overigens in die drie weken nergens last van gehad. Wel eens door puberende jongens in mijn bil geknepen. Dat komt in de beste discotheken van Nederland ook voor.