1. 4

  Laat die tag “duurzaamheid” maar weg. Llink is geen goed doel, ook al proberen ze zich zo te profileren. De wereld overvliegen voor dertien in een dozijn reisprogramma’s is niet goed voor het milieu.
  Een van de weinige goede programma’s die ze uitzonden was De Milieuridders maar die hebben ze gecancelled.
  Ik zie Muntz en Van de Wint nu eerder bij Powned verschijnen. Hopelijk met een milieuprogramma, een uitgelezen kans om Llink een hak te zetten en aan te tonen hoe overbodig ze zijn.

 2. 5

  @4: Ik vond de reisprogramma’s van Llink niet 13 in een dozijn (sterker nog, het was het eerste reisprogramma sinds BNN goes Downunder waar ik meerdere afleveringen helemaal van heb afgekeken).

 3. 6

  Ik vind dat ‘je mag niet vliegen’ gelul zo’n ontzettend zwaktebod, dat argument kan ik doortrekken naar alle takken van sport.

  “Boehoe, je zuurt over het milieu, maar je neemt zelf het vliegtuig.”

  Het vliegtuig was anders niet gaan vliegen.

  Jankert.

 4. 8

  @6: Dat vind ik net zo’n flauw tegenargument.

  Het punt is denk ik dat Llink propageert dat je bewuster moet leven. Sober en doelmatig. Een reisprogramma maak je niet in Nederland met twee bakfietsen en een camera zonder accu. Daarvoor moet je naar het buitenland. Binnen Europa kun je dan met de trein of Prius, buiten Europa zul je toch echt moeten vliegen.

  Dat is ook niet erg. Het gaat om onnodige verspilling. De douche aanzetten terwijl je nog op de wc zit, of de lamp aan laten staan in een kamer waar je niet zit, dat is gewoon jammer. Ik ben zo vrij om de boodschap van de groene omroep te parafraseren.

  De boodschap is niet dat je niet mag vervuilen. Llink wil je aanzetten om naar alternatieven te kijken (bijvoorbeeld biologisch vlees).

 5. 10

  LLink is wat organisatie betreft nog erger dan de LPF, de leefbaren en Trots Op Nederland bijmekaar.

  Wat er daar niet af gesoebat, gesamenzweerd, gestolen en beraamd wordt is buiten alle proportie.

  Ik ben tot mijn eigen gene ook lid, maar ik hoop dat ze dat zooitje ongeregeld nu eindelijk eens georganiseerd krijgen.

 6. 13

  Volgens mij is dat oneigenlijk gebruik van publiek geld, dus stelen. Overigens zal die boete ook wel uit overheidssubsidie worden betaald, maar goed.

  @6 duh, “dat vliegtuig gaat toch wel” VMBO-argument.
  Llink en Dessing en hebben tienduizenden die zelf nooit of te nimmer op het idee zouden zijn gekomen op het spoor gebracht van een leuke derde vakantie in een klimaatneutrale ecolodge in Costa Rica of bij een apenknuffelproject in Indonesia.

  Maar ondertussen wel een grote mond over het energieverbruik van je deurbel….

  Sstink er niet in. Bijlo bedoelt het goed, denk ik overigens.

 7. 14

  @Bullie. Er is nergens geld gestolen. Er is door niemand aangifte gedaan. Er is niemand vervolgd. Nu jij weer. Er is alleen (te) nauw samengewerkt met een commercieel bedrijf dat de ledenwervingscampagne zou organiseren. Dit bedrijf zou betaald worden indien de campagne zou slagen. Het CvdM vond dat LLink hierdoor te afhankelijk werd van dit bedrijf en dat mocht niet. Verder is LLink beboet wegens het cadeau doen van een Hotelbon. Het weggeven van cadeaus is bij bestaande omroepen gebonden aan strenge regels. Voor de nieuwe omroepen gelden deze regels niet. Het tekort is mede ontstaan omdat LLink als kleine omroep geen reserve heeft en geld moest lenen voor de campagne. BNN heeft voor dit doel ook ongeveer 1 miljoen geleend.

 8. 15

  @Bullie En voordat jij over het salaris van Floortje Dessing gaat zeuren: ik vond haar salaris ook veel te hoog. Maar dit hoge salaris wordt door bijna alle sterren van de publiek omroep verdient. Floortje Dessing werkt nu niet meer voor LLink.

 9. 16

  @BP

  “Het Commissariaat concludeert dat de samenwerking met de derde partij in strijd is met het beginsel van non-commercialiteit, dat uitgangspunt moet zijn bij al het handelen van een publieke omroep. De handelwijze van LLiNK wordt aangemerkt als een zeer ernstige overtreding, waaraan het Commissariaat een sanctie verbindt van € 107.500,-. ”

  Ik begrijp dat jij het beter weet dan het commissariaat voor de Media. Je kunt natuurlijk ook gewoon toegeven dat het zaakje SsTinkt. Maar ja, loyaliteit is ook wat waard.

  Door reacties zoals de jouwe worden sommige complotdenkers helaas alleen maar bevestigd in hun aanname dat er zoiets als een Llinkse Kerk bestaat.

  Llink heeft het verknoeid, en wat erger is, heeft het voor toekomstige idealisten nog iets moeilijker gemaakt om geloofwaardig over te komen.

 10. 17

  @Bullie. Je lult je nek en weet niet waar je het over hebt. Lees je wel eens iets anders dan de Telegraaf of Geenstijl? Blond zeker?

 11. 19

  @17

  – Pardon?
  – Ja, Trouw, VN en Sargasso.
  – Nee, kaal.

  En altijd als mensen met dit soort argumenten komen weet ik zeker dat er een gevoelige snaar is geraakt ;)

 12. 20

  @Bp

  @Bp

  Wat heeft de linkse kerk in hemelsnaam met LLink te maken? Dat het zaakjes stinkt zijn gevoelens, geen zekerheden. Jij weet het niet, ik ook niet. Ik denk wel dat er iets niet klopt, wat ik heel jammer vind want met de ideen van LLink ben ik het wel mee eens.

  En de LLinkse kerk erbij halen is lekker makkelijk. Ik denk juist dat mensen het woordje linkse kerk meer dan zat zijn, het geeft weinig inhoud aan het verhaal verder.
  Het zijn slecht emoties.

  En daar draait de hele samenleving tegenwoordig op, emoties in plaats van wijsheden.

  Vandaar dat Wilders het ook zo goed doet..
  Vandaar dat Wilders het ook zo goed doet..

 13. 21

  Knap Link ,geld lenen voor een campagne zonder onderpand.
  Ik ken geen bank die dat doet, geleend bij J de Mol of Holleeder?

 14. 22

  Wat is er toch zo interessant aan dat omroepgebeuren dat de helft van de postjes er tegenwoordig over gaat.

  TV is zoooo 20e eeuw…

 15. 25

  @22: Hoog inteelt en ons-kent-ons gehalte, waarschijnlijk. Buiten het media-circuit zal het de gemiddelde burger geen hol kunnen schelen welk logootje er naast welk zendernummer staat. Powned op 2, Llink op 3 of RTL op 7? Boeie.

  Leuk programma=kijken
  Niet leuk programma=niet kijken
  Te weinig kijkers=exit

  Het is simpleweg tijd voor een beknopte Publieke Omroep, die alleen nieuws, actualiteiten/achtergronden en expirementele TV voor 3 kijkers uitzend. De rest kan op thema-kanalen en de commercielen.

 16. 27

  @ BP

  Jij hebt met je ogen dicht rondgelopen? Waarom lever je überhaupt commentaar in een discussie als je niet het flauwste idee hebt van waar je het over hebt?
  Wat is dit voor een rabiaat gebrul over telegraaf en weet ik veel wat?

  Als je ook maar een klein beetje geïnformeerd bent in de gang van zaken bij Nutopia LLink, als je een flauw idee hebt van wie Anna Visser is, misschien een idee hebt van wie programma ideeën als MoveyourAss komen, dan weet je ook wat voor ellende daar aan de lopende band zich af heeft gespeeld. (Tot recentelijk dus, met het financiële wanbeleid)

  Het gaat om ruzie, exorbitante uitbetalingen, jatten van ideeën, freelancers die te kakken gezet worden, vreemde afspraken met subsidie instellingen, afspraken die niet nagekomen worden met programma makers en presentators, intriges over en weer om controle te krijgen over het bestuury etc. etc.

  Je kan gewoon zelf de steekwoorden in typen op google en dan vind je lijsten met open brieven, commentaren, en beschouwingen in IS, Vice Versa etc. Het is genant dat jij dat niet weet BP, je hebt onder een steen gezeten en je roept maar wat omdat je koste wat het kost al wat in overeenstemming met jouw overtuiging is, wil beschermen.

  Mensen zoals jij maken het zo beschamend om met progressieve ideeën bezig te zijn. Een soort dom machiavellisme dat als het doel maar goed is er voor de rest geen korreltje kritiek mag worden geuit op de manier waarop het nagestreefd wordt.

 17. 28

  @klaplong. Je bent goed geïnformeerd en hebt gelijk. Laten we hopen dat nu Llink de B-status heeft ze er niet weer zo’n puinhoop van maken.