1. 6

  Verdonk mag wat mij betreft liever vandaag dan morgen vertrekken… maar om eerlijk te zijn: als het “krakersverleden” van Verdonk het beste is dat links kan vinden om “terug te neuken”, dan is het linkse terugneuken een doodgeboren kindje.

 2. 7

  inherent aan het Terugneuken, TRS, is dat wat men met het Linksen Fucken doet, graag met gelijke munt terug ziet gebeuren met Rechtsen.
  Als een Links iemand voor zo weinig als een krakersverleden zou moeten aftreden of boeten, dan is het minstens even wenselijk dat met de MuTante(n) te doen…

 3. 8

  links rechts, daar begint de ellende mee. Krijg je kudde’s achter je aan..als je “links” en “rechts” bent en dat in stand houdt en dan nog “rome” erbij .tis hier niks wacht maar tot later, knielen zal je!.;)

  *geluid van een kudde schaapjes*

 4. 10

  Op een bepaald ogenblik accapareerden de linsken Fellini omdat ie zgn neorealist was (o.a. Il bidone), en de conservatieve katholieken Fellini omdat ie zogezegd Franciscaan was (La strada). Na Lo dolce vita was het gedaan met die onzin, dan was hij Z’n Eigen God en Kunstenaar, konden ze niet meer omheen.

  Wat niet wegneemt dat die verrottingsstrategie niet kan blijven duren, Of De Leugen Regeert.

 5. 11

  u heeft ook een punt Larie.
  Ik ben de eerste om LR op te geven, – op basis van echt gelijke kansen, op basis van echte solidariteit, op basis van niet-religieuziteit.

  Benieuwd wie dat allemaal kan.

 6. 12

  @Crachàt

  Duyvendak is niet aangesproken op zijn krakersverleden, maar op zijn inbraken, publicatie van adressen + oproep, en zijn triomfantelijke wijze van openbaring. Niemand heeft hem overigens gedwongen om af te treden.

  Verdonk heeft, voor zover ik kan nagaan (artikel VN) geen criminele activiteiten ontplooit. Sterker nog, de reacties van haar (linkse) omgeving uit die tijd zijn nogal mild over haar.

 7. 16

  Genau, #11 + #15 … waar het allemaal toe leidt en waar sommigen willens nillens mee bezig zijn … Uit platte zucht naar Macht de een, uit vuile manieren de ander.

 8. 17

  De Rechtse Hetze zal er zijn, ook al is hij er niet, hij MOET er zijn, want anders kunnen we niet terugneuken… zoiets?

  Als je het niet over Duyvendak hebt, dan heb je al helemaal geen zaak.

 9. 19

  @14: Toch wat vaker GS lezen. Daar werd Duijvendak niet alleen aangevallen om de inbraak (=terrorisme), maar ook vanwege het feit dat hij erover gelogen had. Kramer wordt nu door GS ook vooral aangepakt omdat ze zou liegen over haar handtekening.

 10. 21

  Over X tijd doet die een rentree in de politiek, waarbij X = als het geraas over is en mensen terug genuanceerd naar een topic kunnen kijken.

  Waar het ondertussen over gaat, imho, is de verrottingsstrategie (klikmelink, o.a.).

 11. 25

  @19
  Mijn uitspraak in #14 staat daarmee nog steeds.

  Cramer is een ander geval dan Duyvendak. Aan Cramer is (voor zover ik heb gevolgd) gevraagd om duidelijkheid te scheppen over haar steun. Vraag is daarbij overigens nog: steun waaraan? Stikt genomen ging de advertentie alleen over openbaring van documenten.
  Geenstijl zegt dat ze liegt als ze beweert zich niks te kunnen herinneren, en ik denk dat ze gelijk hebben (niet alleen Geenstijl beweert dat overigens, ook sommige van haar linkse vrinden).

 12. 26

  @25: GS heeft toch wel degelijk geeist dat beiden aftreden en beschouwt het als een persoonlijke overwinning dat Duijvendak ook tot aftreden gedwongen is door de rest van de media. Op grond van zijn krakersverleden wordt hij inmiddels standaard gestigmatiseerd als zijnde terrorist op het verlengstuk van de Telegraaf.

 13. 27

  @26
  Ja, GS heeft van beide het vertrek geeist. Bij Cramer overigens nadrukkelijker ivm. wanbeleid. Maar ik ben het niet eens met je dat het om het krakersverleden zou gaan. Ja, GS vindt kraken niet kunnen (en terecht n.m.m) maar dat is niet de kern van de zaak. De karakterisering als terrorist lijkt misschien overdreven, maar is niet helemaal onterecht, alhoewel er natuurlijk gradaties zijn:
  http://therealshowstopper.wordpress.com/2008/09/07/morele-superioriteit/

 14. 28

  GS is als de dorpsidioot die vanallesennogwat schreeuwt om vervolgens als een van die dingen per ongeluk de schijn krijgt te kloppen zo hard mogelijk te roepen: “Zie je wel, zie je wel!” … oh ja, ‘populisme’ heet dat … maar zelf noemen ze het geloof ik ‘tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend’. Ik hecht er iig. geen waarde aan.

 15. 30

  Ik wil nog eens terugkomen op dat inbreken. En de vraag of dat altijd ongeoorloofd is. Ik zag gisteren Reporter, over de JSF. Uit die reportage bleek dat wij, belastingbetalers, in 2003 belazerd zijn. Voor een dikke 400 miljoen Euro. Dat bleek uit een interne notitie van EZ.
  Stel nu eens dat ik in 2003 al geweten had dat dat memo bestond. En ik had ’s nachts een ruitje ingetikt bij EZ om er een kopietje van te maken. Of ik was tijdens een luchpauze naar binnen gewandeld om dat te doen. En vervolgens had ik dat kopietje naar de pers gestuurd. Zou ik dan een misdadiger zijn? Of zou ik de samenleving juist een grote dienst bewezen hebben?

 16. 39

  wat gebeurd er met deze discussie als we de woorden links vervangen door pietje, en rechts door jantje? Mag pietje dan stenen gooien en mag jantje daar later niets over zeggen ?
  het klinkt iig heel anders.

 17. 46

  Een ding is sinds de jaren ’80 wel veranderd, tegenwoordig babbelen de krakers gemoedelijk met de nazi’s op online fora. Het maakt het er niet makkelijker op. Die Pritt bijvoorbeeld lijkt mij best sympathiek, maarja la lucha continúa…

 18. 48

  Auww oei aaaahw. s y m p a t h i e k , wat een afschuwuuuwelijk woord, @opa C. Typisch recht/linx jaren 80.

  Deze kant = relaxed, flexy. De andere: droopers, squares, dropouts & nimbo’s.

  VBB relax met Pritt, Leon, Brussen. Skit on Rita, Balk, NRC.

 19. 50

  –Als er een advertentie moet komen, waarin staat ‘Duyvendak Moet Blijven’, dan teken ik onmiddellijk..; no sweat. Maar om jezelf ‘Klimaatactivist’ te noemen, dat vind ik erg pretentieus–alsof je dus zelf echt wat aan het milieu aan het doen zou zijn. Je kan beter wachten tot anderen je dat noemen. En dat hij zich zo gemakkelijk laat wegpesten, dat pleit tegen hem.
  –Ik ben niet per se voor kraken, maar ik snap heel goed dat het vaak moet gebeuren, onder de omstandigheden waaronder we nog worden gedwongen te leven (centrale bankensysteem, fiatmoney, fraktioneel reserve bankieren etc)–al klopt het eigenlijk niet.
  –McCarthy wordt zwaar overschat., de gulags waren nog heel wat anders.
  –Neocons ,wat de meesten op Het Vrije Volk zijn zijn links, al ontkennen ze het zichzelf overschreeuwend nog zo vaak.
  –Tjongejonge, Rita Verdonk wordt wel heel serieus genomen door van Jole, dat deden we hier in Nijmegen eigenlijk nooit.
  –Bij de verkiezingen concureer ik Rita Verdonk met ‘Trots Op Duitsland’ helemaal weg.
  –Doet Van Jole nou steeds geagiteerder–of is hij steeds geagiteerder (om niks).
  Dagsluiting:
  –Links zelfbeklag is het nieuwste opium van intelectuelen
  –Left libertarian, maar geen socialist.
  –Idealen zijn okay, maar zonder studie van echte economie zijn ze op niks gebaseerd.
  (gaap)