Leve de mythe!

Voor de poorten van de hel, of niet natuurlijkHet OM is bezig om de Hells Angels voor eens en voor altijd verboden te laten verklaren. Eerder stonden de motormannen uit Friesland voor de rechter, vandaag is het de beurt aan het Amsterdamse chapter. Tijd dus voor een charmeoffensief van de Angels. De twee meest burgerlijke leden deden daartoe voor de NOS-camera’s hun verhaal. Hoewel er geen dure woorden volgden als ‘abject’ en ‘infaam’ of opwellende tranen en trillende stem, de boodschap klonk vertrouwd: het zijn rechtschapen mannen die slachtoffer zijn van een mediahetze. Dat hele imago van de Angels als ruige mannen die het niet zo nauw nemen met de wet en de tien geboden, dat hebben anderen gecreëerd. De Angels hebben dat beeld hoogstens gedoogd. Het was wel stoer, die indianenverhalen, maar ze blijven bezijden de waarheid.

Om hun goede wil te demonstreren, verontschuldigden de twee Angels zich voor de klappen die zeven jaar geleden aan Barend & Van Dorp zijn uitgedeeld. Dat was een onbezonnen baractie die niet had mogen gebeuren. Bovendien viel het best mee: een paar schrammen en een blauw oog. De heren konden ’s avonds gewoon hun programmaatje weer presenteren.

Achter de zwarte roetwolken en het glimmende staal van de Harley’s gaat dus gewoon een zure spruitjeslucht schuil. De Hells Angels-clubhuizen waren nou juist de laatste plekken op aarde waarvan we vermoedden dat de verstikkende burgerlijkheid er nog niet had toegeslagen. Achter de hekken lag een wereld die even opwindend als gevaarlijk moest zijn. Hier leefden mannen een leven dat zich niet liet dirigeren door de fiscus en de kerk. Hier leefden mannen op een manier waarvan we allemaal wel eens stiekem hoopten er het lef voor te hebben.

Niet dus. Ook Hells Angels zijn grijsgrauwe doorsneekerels. Hoogstens slaan ze iemand na een biertje teveel in een opwelling een blauw oog. Als ze dat soort acties konden terugdraaien, zouden ze het direct doen. Tot overmaat van ramp zijn ze nog goedgelovig ook: ze hadden nooit verwacht dat hun stoere imago zich ooit tegen hen zou keren.

De roes van de illusie is weer eens keihard uitgewerkt. Aan het OM om dit terug te draaien. Al was het maar voor ons burgermannen, kneuzen die graag dromen.

 1. 3

  Ik denk dat de term maffiamaatjes meer van toepassing is op de Hell’s Angels dan op Moscowicz. Hier is immers wel sprake van een organisatie in de misdaad.

 2. 11

  arnhem 20,02,07

  ik vind het nergens op slaan dat de hells angels zo in een hokje worden geplaats dat is gewoon een vorm van discriminatie want ze zij egter niet allemaal betrokken bij criminelen activiteiten dat is het zelfde als ik nu zeg alle ajax supporters zijn holigann dat gaat nergens over want maar een klein deel van de suporters hoort bij dit groepje en ik denk dat het zo ook bij de hels angels zit het zou vast wel zijn dat een groep binnen de hells angels betrokken is bij crimineelen actiefiteieten maar cker niet allemaal en dus vind ik het ook nergens op slaan dat er word geroepen opdoeken die solex club en zulk soort opmerkingen die nergens op slaan ik ga tog ook niet bigginnen over jullie golf club of britch club of waar jullie dan ook lid van zijn

  met vriendelijke groet,

  dhr babby boy da prince

 3. 18

  zo laat justitie weer eens zien dat deze zaak alleen maar geld verspilling is!
  er is geen enkel concreet bewijs dat het criminelen zijn.
  ook vertelde ze dat ze discrimineerde, maar op tv zie je toch een paar donkere hells angels staan !
  net als met moskovic maken ze er een mythe van waar alleen justitie wat aan heeft, om ze proberen te verbieden ! wie moet na 8 jaar nog voorkomen voor een onbenullige mishandelingetje !! oldekamp = geldverspilling !

 4. 19

  justitie heeft meer last van alle hooligans elk weekend !
  de ME die elke keer klaarstaat kosten sloten met geld. ze vernielen en verzieken alles voor iedereen.
  maar dat wordt niet aangepakt !
  elke keer spreken ze ergens af om te rellen en te vernielen , is dat geen ge-oganiseerde criminaliteit ?

 5. 20

  Babby Boy.., ik mis je punt(en) Sorry.:) :) , flauw maar ik kon het niet laten.
  Het zou me niets verwonderen als deze “zaak”als een nachtkaars uitging.
  Er moeten duidelijke aanklachten zijn om die club te kunnen verbeiden als club, ik heb die aankklachten nog nergens kunnen lezen.

 6. 21

  grappig om te zien de mensen die op dit forum beginnen zijn tegen de hells agels en dan hoeft er maar 1 iemand te zijn die hier wat nutigs te melden heeft en met goede argumenten komt waarom dat alles nergens op slaat en weg zijn ze
  gone in the wind :P