1. 1

  “journalisten stonden al massaal klaar”
  hoe weet je zo zeker dat het hier journalisten zijn? Palestijnen zijn in bezit van cameras en fototoestellen als strategie om alles vast te leggen, gesteund door internationale organisaties, ‘taken by associated press’ in dit geval wil alleen maar zeggen dat het beeld verspreid is via een freelance account van AP. Beetje erg cynisch/pro Israelisch/pro Wilders om hier Palestijnen van een opzetje te beschuldigen impliciet.

 2. 5

  Eigen schuld, dikke bult. Is van korte afstand met stenen gooien naar een auto op de plaats waar de bestuurder zit niet gewoon een poging tot een aanslag? Dat daarbij het slachtoffer, de man in de auto, zo snel mogelijk weg wil komen, vind ik een vrij logische reactie. Dat daarbij de dader vol op de auto wordt genomen is het gevolg van de aanslag die het jochie probeerde te plegen.
  Daarnaast lijkt het wel de bedoeling te zijn geweest, of is er een andere reden dat er net zoveel journalisten op dit stukje weg stonden?

 3. 7

  Er staat een rij van mensen met camera’s klaar in de bocht waar de jongetjes hun stenen gaan gooien. Het AP news is erbij, ik zie op de stoep tegenover ook een man met een lel van een professionele fotocamera. De anderen zouden burgerjournalisten kunnen zijn. Maar het tafereel doet erg denken aan wat Joris Luyendijk beschrijft:

  Dat maakt de bezetting niet minder fout en het lot van de Palestijnen niet minder droef.
  Ik had overigens ook gas gegeven als mijn auto bekogeld werd met stenen, of het nu Palestijnen, neonazi’s of Feijenoord fans waren, het is een overlevingsreflex.

 4. 8

  Je zou ook kunnen zien dat stenen gooiende Palestijnse kinderen zich als een kamikaze op de auto van een leider van een nederzetting werpen… Hangt er natuurlijk een beetje vanaf vanuit welk ‘standpunt’ je er naar kijkt.

 5. 11

  jazeker dierbare Carlos, gelezen.

  het gaat overigens niet over wat me bevalt of niet.

  hoeveel journalisten waren er nou ter plaatse ?

 6. 13

  Zes mensen met een camera, waarvan een van het AP news en tenminste een professionele fotograaf aan de overkant van de straat. Dat maakt een camera voor iedere stenengooier (ook zes namelijk).

  Hiermee voldoet het prima aan het vaak dagelijks terugkerend cliche dat Luyendijk beschrijft waarin de pers samenstroomt op een vaste plek waar vervolgens een paar Palestijnse jongens met wat stenen gooien naar Israeli. Ambulances staan klaar, Israeli schieten wat terug (traangas, rubber kogels of met scherp), fotografen schieten hun plaatjes, gewonden worden afgevoerd. Circus klaar, iedereen naar huis.

 7. 15

  ja, ik ken mijn Luyendijk, maar wat zegt dat ?

  gewoon even een statistiekje, het gaat niet om de foto-gelegenheid, het gaat erom wat er ten grondslag ligt aan deze wan-situatie.

  http://www.ifamericansknew.org/images/deaths.gif

  sinds 29 september 2000.

  ik haat het om met dit soort info te smijten, maar het gaat om het onrecht aangedaan.
  B’Tselem is nogal traag met exacte gegevens de laatste maanden, het geeft een indruk. over gedode kinderen spreken is wat mij betreft helemaal aangrijpend, 124 aan israelische zijde en 1441 aan palestijnse kant.

  *het moet niet gekker worden*

 8. 18

  @15, Hendrik: De Palestijnen hebben zulke crappy raketten, die kunnen niet eens 1441 Israelische kindertjes raken, al zouden ze willen.

 9. 20

  Ik heb zo mijn twijfels bij “rijdt in op”. De auto maakt een rare (ontwijkende) bocht, en komt vrij abrubt tot stilstand (wat inhoudt dat er op de rem wordt getrapt). Als ik op iemand inrijd, rijd ik in een rechte lijn en geef ik gas.

 10. 27

  Het is een spelletje dat iedereen meespeelt. Er vloeit op het moment kennelijk niet genoeg geld die kant op, dat is het. In wiens zakken het ook belandt.

 11. 28

  Als ik die video bekijk zie ik eerder een jongen met iets in zijn hand (een steen?) met ware doodsverachting recht op een auto afrennen. Die auto lijkt op hem en een andere jongen af te rijden, omdat er links van die jongens ook al jongens op straat staan die de auto wil ontwijken. Als de jongen is gevallen, stopt de bestuurder stopt even, en als de jongen overeind komt, rijdt hij verder. Het lijkt er niet op dat die bestuurder tot doel heeft die jongens dood te rijden.