Laatste Peilingen in swing-states

Bericht uit het crisispaviljoen in Amerika
2004-11-01, 16.40 hr

Peiling volgens (rechtse) USA Today/Gallup polls:
State Kiesmannen Bush Kerry
Pennsylvania 21 50 46
Ohio 20 46 50
Michigan 17 41 43
Iowa 7 48 46
Missouri 11 49 44
Florida 27 46 49
New Mexico 5 47 48
New Hampshire 4 47 47
New Jersey 15 40 47
Hawaii 4 43 43
besliste kiesmannen 226 181
swing kiesmannen 43 88
totaal 269 269

Volgens deze peiling treedt het nachtmerrie scenario in werking: hetzij de House of Representatives kiest de president (i.e. Bush), hetzij Amendment 36 (zie artikel beneden) geeft de doorslag en een juridische strijd breekt los.

 1. 2

  Eerder geplaatst alhier maar geen antwoord gekregen: Hoe komt het toch dat altijd als de schoen gaat wringen (verkiezingen) de linker en rechterschoen even groot zijn (50/50) en een gat in de sok de doorslag geeft ?

 2. 4

  Het gat in de sok is het zwakste punt, zo ook de latente slechtheid in ieder mens, maar die bij Republikeinen eerder de neiging heeft om aan de oppervlakte te komen.

  Ik verwacht dan ook, dat wederom republikeinse fraude de doorslag zal geven in de amerikaanse verkiezingen.

 3. 5

  Hawaii eh?

  “We have a little clip of nutcase Robb Finberg, the Republican candidate for Hawaiian state Senate in the Maui district, saying on a television interview that he’d support execution as a legal penalty for homosexual activity. What kind of NUT would support this Bozo?”

  http://mikegabbard.info/rob_finberg.htm

  Ahja, ongetwijfeld zelf latent homosexueel.

 4. 6

  @caprio @ Carlos

  Nee geen raadsel, ik wil niemand op een dwaalspoor brengen maar verbaas me gewoon oprecht. Het lijkt erop dat hoe groter de massa is die kan “kiezen” hoe meer financiele middelen er zijn om die massa te sturen die dan uiteindelijk uitmondt in tweespalt. Dat is toch niet de visie van democratie die de bedenkers (oude grieken) ervan hadden. Ik wil niet zwaar op de hand zijn ( te lichtvoetig van dag tot dag eigenlijk) maar ik besef terdege de consequenties van wat er in de VS gebeurt, ook nog eens versterkt door het gevoel aan de zijlijn te staan, in old Europe.

 5. 7

  De financiering van het Amerikaanse systeem heeft niets met de grootte van het land te maken, maar gewoon met de regels omtrent financiering. Die zijn in principe beperkt, maar zogenaamde derde partijen mogen onbeperkt reclame maken voor hun eigen opinies met betrekking tot van alles en nog wat. Die mazen in het net bestaan overigens in Nederland ook. De Edmund Burke Stichting is een organisatie die door Bush-supporters wordt gefinancierd.

  Mijn punt: het gebeurt in Nederland even hard. De LPF werd met allerlei belastingmazen gefinancierd door een paar ‘zakenlui’ (vooral louche vastgoed figuren). Dat de Nederlandse media blind of incompetent zijn, doet daar niets aan af. Sowieso, bestaat er in Nederland vaak het beeld van Amerika dat er alles uit de hand gelopen is, terwijl in Nederland alles keurig geregeld is. Mispoes, om 2 redenen: Amerikaanse publieke discussie is explicieter maar inhoudelijk komt deze vaak overeen met de issues in Nederland, en in Nederland wordt veel onder de mantel geveegd omwille van de lieve vree.

 6. 9

  @caprio
  De stabiliteit van een talud wordt bepaald door de korrelgrootte, hoe groter de korrel hoe steiler de wand. Wat bepaalt nu de stabiliteit van de bobbel onder de mantel vraag ik me steeds af. Overigens heb ik van mijn bezoeken aan Amerika, nadat ik mijn “vernauwde homogene” beeldvorming van me af had geschud, een positief idee.