1. 1

  Maar als ze van niemand zijn, dan zijn ze van iedereen.

  Hier gaat het dus mis. Als ze van niemand zijn, zijn ze van niemand, ook niet van iedereen. Niemand kan eigendom claimen dus niemand kan voor eigendomsrechten opkomen, ook niet Nederland.

  Afgezien daarvan, zulke maatregelen zijn niet eens nodig. Als Nederland ballen had de regering uitgerekend hoeveel de walvis-sector in Japan opbrengt en voor datzelfde bedrag in handelscontracten opgezegd met Japan.

  Maar zoals gewoonlijk, stel je voor dat er ergens wat minder geld verdiend wordt dus laten we vooral niets concreets uitvoeren.

 2. 2

  Stoere taal, maar wat doe je als russiche nucleaire onderzeers de nederlandse vissersvloot in de Noordzee beginnen te decimeren op grond van precies dezelfde argumentatie?

  Overigens volgens het zeerecht vallen schepen in internationale wateren onder de jurisdictie van de vlag waaronder ze varen. Alleen bij piraterij en slavenhandel mogen andere landen ingrijpen. Althans zo is mij verteld. Op de 1 of andere manier gok ik dat walvisvaarders niet (meer) onder nederlandse vlag varen.

 3. 3

  Anvulling op #2: In oorlog gelden ietsje andere regels overigens, al worden die gewoonlijk aan de laars gelapt door strijdende partijen.

 4. 7

  Er is toch een veel eenvoudiger methode. Althans in het geval van Japan. Roep in alle (liefst in alle Europese) kranten op om Japanse producten te boycotten. Ze schrikken zich daar de stuipen. Die boycot op zich lukt voor geen meter. Maar de boodschap komt wel aan.

 5. 14

  Huh ? Wraak op Japan? Echt ? Totaal verouderd en schrijf ze meteen maar af Freek. Je krijgt er zelfs Groenlinks niet meer voor mee, laat staan de PvdA, laat staan het CDA. Laat staan de VVD. Laat staan Verdonk. Laat staan Geert Wilders.

 6. 16

  @14: Zou Wilders toch aan moeten spreken: Aziaten die hun achterlijke cultuur van haat en moord opleggen aan de hele wereld en die niets anders doen dan zeeterrorist spelen. Dat kan toch niets anders zijn dan een tsunami van Shintoisme die de Westerse Wereld bedreigt?