1. 7

  Uiterlijk vertoon vermoed ik. Ik heb het gewraakte filmpje op z’n webside gezien en daar is niets mis mee, slideshow van tekstgedeeltes uit de koran.Astie nou gelijk de Bijbel en whatever zo had gexposeerd zou ik wel eens willen weten hoe dan gereageerd wordt.

  Sympathieke vent overigens. De onderliggende angst om deze meneer te bannen vanwege eventuele reacties a la Deense cartoons geeft mij een zwaar gevoel.

 2. 16

  Uit de quotes @ 10
  “His wife will have on her neck a halter of palm fiber”

  Nou niet voor het één of ander, maar dit begint toch al naar life of brian te neigen qua visuele humor, nee?
  Ik zie helemaal voor me hoe cleese het met een waanzinnige blik in zijn ogen aan het scanderen is.

  Het kan perceptie zijn, maar ik merk een hoog ‘taking the piss’ gehalte in die quotes. Wat als al die boeken en rollen gewoon voor de grap waren?

 3. 20

  Leerzaam is de verpakking van de boodschap van Grishams video. Zwarte achtergrond, onheilspellend deuntje en maar schokken met die citaten. Dus wat is nou de boodschap met deze vorm….

 4. 21

  Een merkwaardig geval: Man trekt wat citaten uit hun context en plakt daar een muziekje onder.
  Niet iets om erg zenuwachtig van te worden, lijkt me, dus waar die ban nou voor nodig is?

 5. 23

  @ mescaline:
  dat weet ik niet, maar ik verbaas me hier wel oprecht over: Er zijn toch veer ernstiger dingen te vinden dan dit, lijkt me.

  Overigens hoop ik dat het me niet euvel wordt geduid dat ik de betiteling “kritisch atheïst” wel wat veel eer vind voor de maker van dit knip en plakwerk. Als je zonder een enkele gedachte zelf te formuleren al een ‘kritisch atheïst’ bent, ben ik toch wel benieuwd hoe een ‘onkritisch atheïst’ eruit ziet.

 6. 37

  Inval: Jezus moest niets hebben van een dienende persoonlijkheid “om het Dienende” @Stijn. Dienen om er zelf beter van te zijn @stijn, dat kon Hem wel bekoren.

 7. 41

  Kern is: ken en steun het systeem waar je in zit en handel op je gevoel zonder wraakgevoelens. Tenzij je Het Nodige Verschil kunt maken (plus op het rotte kunt wijzen) door er tegenin te gaan.

 8. 45

  @23. De beste man zegt meerdere films te hebben geupload, en al enige tijd bezig te zijn geweest met zijn eigen ‘project’. Om nou zijn wel-of-niet kritische blik af te leiden uit één filmje, waarvan hij zelfs benadrukt dat hij inderdaad juist géén commentaar levert, is opzettelijk kortzichtig.

 9. 46

  Uit de user submissions van YT ad 5c:

  ”(iii) submit material that is unlawful, obscene, defamatory, libelous, threatening, pornographic, harassing, hateful, racially or ethnically offensive, or encourages conduct that would be considered a criminal offense, give rise to civil liability, violate any law, or is otherwise inappropriate”

  Heeft die snoodaard daarvóór soms iets geplaatst waardoor YT het nodig vond hem op basis van die gebruikersovereenkomst te bannen? Lastig beoordelen…want 50 – 60 filmpjes over hetzelfde onderwerp zijn verdwenen…

 10. 47

  Het lijkt me dat al het lawaai ontstaan is omdat Youtube de filmpjes heeft verwijderd omdát de man (al dan niet kritisch) atheïst is. En dát is nou juist niet bewezen. Sterker, ik acht dat hoogst onwaarschijnlijk. De Blasphemy Challenge heeft veel meer reli’s over de rooie, en dat is een van de meest succesvolle Youtube-projecten ooit.

 11. 48

  Ik ben hierdoor ff op de blasphemy challenge gaan zoeken, maar ik vind’t erg amerikaans. Leuk voor hen misschien, maar ik ben blij dat ik dat hier niet nodig heb.

  Al kwam ik laatsts wel tot de voor mij schokkende ontdekking dat mijn favoriete sociologie leraar geen atheist was (: