KRAS | Voetballen

Een wedstrijd heb ik nog niet gezien, maar de relletjes volg ik op de voet. Britten en Russen gingen met elkaar op de vuist in Marseille. Een paar Britten werden veroordeeld, een halve bus Russen het land uitgekieperd. Duitse supporters gingen er met gestrekte arm in in Lille. Duitsers en Britten schaamden zich, Russen dachten daar genuanceerder over.

De realiteit van het EK speelt zich niet op het veld af, maar erbuiten – het is iets dat je pas goed beseft als je eigen team niet meedoet en je dus minder betrokken bent bij het sportieve deel van het kampioenschap. De uitslagen hebben geen geopolitieke consequenties, de acties van hooligans wel. Als Rusland gediskwalificeerd wordt, weet heel Rusland dat de rellen in Marseille een westerse samenzwering waren.

 1. 1

  Inderdaad, de Russen zijn genuanceerder.

  Tja, wat ze in het Kremlin allemaal niet bedenken. Hadden ze trouwens van tevoren mevrouw Le Pen gewaarschuwd?

 2. 2

  Als Rusland gediskwalificeerd wordt, weet heel Rusland dat de rellen in Marseille een westerse samenzwering waren.

  Laten we het doen!

 3. 4

  De voetbalbobo’s kunnen nog verder gaan, Christiaan.
  Als de fans zich nog erger misdragen dan kan de FIFA dat gebruiken als aanleiding om de organisatie van het WK 2018 van de Russen af te nemen.
  Als ik het kan bedenken, dan zal iemand anders ook wel op dat idee komen.

 4. 5

  @4: Keep on dreaming, gaat never nooit niet gebeuren, het enige land dat op zulk korte termijn de organisatie kan overnemen is, juist ja, dat andere land dat ook gewaarschuwd is voor een diskwalificatie (Engeland).

  Frankrijk heeft de zaak gewoon niet onder controle. (geen politie in het stadion)

 5. 7

  Kort samengevat: op en rond de velden wemelt het van de idioten en overbetaalde plebejers. Zo’n Blatter en Infantilo zijn gewoon wat chiquer geklede en beter betaalde varianten op het fascistentuig op de tribunes.
  Alle opgeklopte sportmanifestaties waar ook ter wereld hebben maar één doel: geld en eer genereren voor de elite.

 6. 8

  @6: Schijnt logistiek onmogelijk te zijn ivm stadions, Engeland is het enige land dat voldoende stadions die voldoen beschikbaar heeft.

  P.S. de Duitsers hebben ook al staan rellen

 7. 10

  Is @0 sarcasme of een compleet crapverhaal?

  Als Rusland gediskwalificeerd wordt, weet heel Rusland dat de rellen in Marseille een westerse samenzwering waren.

  Er is maar één partij die een land/ploeg kan diskwalificeren en dat is de UEFA en de bevoegdheid van de UEFA ligt alleen binnen het stadium en niet daarbuiten: De UEFA diskwalificeert dus alleen op wangedrag van fans/voetballers/begeleiding binnen het stadium en mag niets met wat daarbuiten gebeurd dat is aan de justitie van het desbetreffende land.

  Na het Heizeldrama en Hillsboroughramp zijn alle hekken in stadiums afgebroken en is de verantwoording voor het gedrag van de fans neergelegd bij de clubs en deelnemende landen.

  Rusland had dus moeten voorkomen dat de betreffende hooligans in Frankrijk aanwezig zouden zijn in plaats van ze gratis in te vliegen en het uitdelen van tickets aan hooligans door Russische officials.