KRAS | Thee voor Raqqa

Goed, het lukt dus aardig om binnen de kortste keren vergeldingsbombardementen uit te voeren op Raqqa, hoofdkwartier der jihadisten en thuis van nog veel meer ongelukkigen die er toevallig woonden toen het onheil uit de woestijn kwam aanwaaien met Toyota’s en moderne wapens waarvan we ons nog altijd afvragen hoe die in hun handen hebben kunnen vallen. De fanatici hebben om onze haat verzocht en wij hebben hen op hun wenken bediend. De rest lijdt honger en krijgt van ons niets, behalve granaatsplinters als ze pech hebben.

Ik zeg: olie en bloem. Als het lukt bommen te gooien, moet het toch ook mogelijk zijn om voedseldroppings te organiseren om te laten zien dat we de armzalige burgers van Raqqa niet vergeten zijn. En ik zeg: thee. Kilo’s en kilo’s thee, in zakjes, in balen, rozenthee, muntthee, kamille. We zullen ze de thee door de strot duwen tot ze er scheel van zien.

 1. 1

  Probleem is dat je onschuldige burgers van Raqqa en moordenaars van Daesh vanuit de lucht niet uit elkaar kunt houden. Reken maar dat die laatsten zich de boel zullen toe eigenen.

  Verder ben ik een groot theeliefhebber, maar waarom dat mensen door de strot moet worden gedouwd, snap ik niet? Of het is een verkapt voorstel om te gaan praten met Daesh?

 2. 4

  De fanatici hebben om onze haat verzocht en wij hebben hen op hun wenken bediend.

  Stel…iemand biedt je een cadeau aan. Maar je wilt het niet en weigert het cadeau. Wie is dan de eigenaar van het cadeau? Juist! Diezelfde ‘iemand’.

  Vrijdag in Parijs boden fanatici ons hun haat aan.
  Waarom hebben wij dit ‘cadeau’ aangenomen?
  En niet bij de eigenaar gelaten….?

 3. 5

  Het is niet haat waar het Westen zich van bedient, maar koude en veel gevaarlijkere ratio. De ratio neemt het steeds meer over van barmhartigheid en medemenselijkheid. Dit zal ervoor zorgen dat zelfopgelegde restricties zullen verdwijnen en militaire superieuriteit tentoon zal worden verspreid. Maw: mensen zullen lijden, stammen zullen verdwijnen en landen wankelen. Veiligheid zal weer prioriteit nummer 1 worden en Westers gewenst gedrag zal afgedwongen worden. Vergis je niet in haat. Haat is blind. Het Westen kermerkt zich in emotieloze analyse (op idealisten als Bush na natuurlijk).

  PS: als we dan toch dingen moeten sturen, wat dacht je van de PvdA? Die weten wel raad met zo’n kansenland.

 4. 8

  @4: Wie is die wij waar iedereen het over heeft? Is dat de wij die staat te juichen als er een boot zinkt op de middellandse zee of de wij die met een gitaar gaan staan zingen als er een bus met asielzoekers aan komt? Je vraag insinueert dat wij de Geerts en Marines van deze wereld zijn. Als ik de meeste mensen die ik tegen kom mag geloven op hun woord (wat ik dan maar doe), hoor ik vooral ongeloof, geen haat.
  Waarom meegaan in het wij zij verhaal van IS en extreem rechts?

 5. 9

  @8

  Je vraag insinueert dat wij de Geerts en Marines van deze wereld zijn.

  Wie is die wij waar iedereen het over heeft?

  In dit geval is ‘wij’ Frankrijk. Onder druk van Le Pen slaat Hollande er harde taal uit. En onderneemt hij harde actie in Raqqa. (er zijn verkiezingen over een paar weken in Frankrijk)

  Gewoon kijken hoe het spelletje werkt, Fred. Politiek is een mengsel en onder druk komt daar een bepaalde uitkomst uit. Ook hier in Nederland zie ik de VVD PVV-taal bezigen onder druk.

  Politiek reageert altijd onder druk van de publieke opinie.
  Hollande wil ook vast niet dat Le Pen de volgende president van Frankrijk wordt. Zo ontstaat er een ‘wij’. Een Frankrijk-wij in dit geval.

  Voel je niet persoonlijk aangesproken hoor;-)

 6. 10

  @5: “De ratio neemt het steeds meer over van barmhartigheid en medemenselijkheid. Dit zal ervoor zorgen dat zelfopgelegde restricties zullen verdwijnen en militaire superieuriteit tentoon zal worden verspreid.”

  Bij het tentoonspreiden van militaire superioriteit komt weinig ratio kijken. Het is precies de reden dat het probleem dat we nu kennen (en dat hier vooral ervaren wordt als er komen veel vluchtelingen op ons af en er wordt ook hier eens een enkele aanslag gepleegd). Om meteen ook #0 maar eens te antwoorden: Je kan je afvragen hoe die wapens in die Totyota’s terecht zijn gekomen, maar je kan ook 1 + 1 optellen.