KRAS | Rigged

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne schreeuwde Donald Trump van de daken dat de verkiezingen “rigged” waren. Iedereen meende dat dit een verwijt was aan Hillary Clinton, die de stembussen zou manipuleren. Maar kennelijk bedoelde hij iets anders. Zijn Russische vrienden hebben stemcomputers in verschillende staten gehackt om hém te laten winnen. En dat is pas de eerste KGB-truc die dreigt uit te lekken. Straks blijkt hij op zijn toernee door telkens dezelfde menigte te zijn toegejuicht.

Ga maar na. Alles heeft Trump eraan gedaan om niet te winnen. Mensen beledigd, extreem domme dingen gezegd, gelogen. Alleen iemand neerschieten op 5th Avenue heeft hij nagelaten, omdat hij wist dat ook dit niet zou helpen. De Russen hadden de verkiezingen in de tang. Het verklaart de blinde paniek waarin hij nu zijn dagen als president elect doorbrengt.

Reacties (4)

#1 HansR

Haha. Zie ook het andere draadje. En weet je, het zou zo maar waar kunnen zijn. En als dat zo is, dan zijn we meteen van de stemcomputer af. Weer een probleem minder.

  • Volgende discussie
#2 Co Stuifbergen

@1: Als het goed is, zorgen stemcomputers ook voor een schriftelijk bewijs.
Die schriftelijke stemmen kunnen achteraf geteld worden.

Maar ik herinner mij niet of in de jaren ’90, toen ik stemde op een computer, ik het schriftelijke bewijsstuk gezien heb.
Die computers kunnen natuurlijk iets verkeerds afdrukken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Spam

@2 In de jaren ’90 waren er geen paper trails. Dat was ook een van de grootste bezwaren. Je moest er maar op vertrouwen dat het drukken op een knop ook leidde tot een stem.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

@2: Precies: Paper trails werden (ook hier op Sargasso) gesuggereerd als wijze om de validiteit van computerstemmen te garanderen, maar de gebruikte stemcomputers (in ieder geval hier in Nederland, maar bij mijn weten ook in de VS) hebben die helemaal niet.

  • Vorige discussie