KRAS | Lokmoskee

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Pegida demonstreert graag in de buurt van moskeeën. Kennelijk verkeert men in de veronderstelling dat met name moslims gewaarschuwd dienen te worden tegen het naderende onheil der islamisering. Ik snap die redenering niet helemaal, maar soit. Er komt vaak heibel van. Afgelopen weekend werd de complete alt-meute afgevoerd in een poging klappen op te lopen bij een Eindhovense moskee waar dat vorige week niet gelukt was.

Enfin, wat ik mij dus afvroeg: kunnen we niet een mobiele lokmoskee bouwen, compleet met een over-the-top haatimam waarvan Mister Varkensbeuling en zijn pierewaaiers helemaal door het adrenalineplafond klappen? Dat wanneer ze een demo aankondigen, je als burgemeester tussen neus en lippen door kunt zeggen: ‘Nou ja, zo lang ze maar niet bij die moskee gaan barbecuen’. Ik durf te wedden dat ze er jarenlang intrappen.

Reacties (21)

#1 Frank789

Je hebt recht op demonstratie, maar heb je recht op sarren?
Want dat is toch wat die varkenskoppen doen?

 • Volgende discussie
#2 Geert

Zo zie je maar weer zodra het over Islam gaat is links helemaal van het padje. Zwarte Piet demonstratie moet kunnen en wel op de plek waar ze het voor de kinderen verpesten, maar zodra mensen anti Islam zijn mogen ze dit vooral niet uitten. Zal mij benieuwen of dat tuig met Turkse vlaggen, zeg maar echte linkse Nederlanders, dat onschuldige demonstranten molesteert op dezelfde aanpak kan rekenen. Vooral mooi is te zien dat er nog steeds mensen zijn die een of ander godje Allah en achterlijke religie belangrijk genoeg vinden om daarvoor te meppen. Wat een aanwinst is immigratie toch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 tigger

@2:
Zo, lucht dat op?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Cheradenine Zakalwe

@2: Denk aan je bloedruk Geert, veels te warm om je druk te maken, straks krijg je het aan je hart, en kun je naar ziekenhuis, wordt je misschien wel geholpen door moslimse verpleegkundige, met hoofddoek, dat moeten we toch niet willen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Le Redoutable

Onlangs werd hier nog bepleit dat het recht op demonstreren op exact de plek die men wilde boven alles ging, zelfs de veiligheid van kinderen was ondergeschikt en wie het ook maar waagde om dat in twijfel te trekken had meteen een Godwin aan zijn broek.

Barbecueën bij een moskee lijkt mij een stuk veiliger en minder intimiderend dan een stel “niet witte” Hoodies die luidkeels een kindervriend uitschelden, figuren waarvan diversen veroordeeld voor gewelds en bedreigingszaken en die een warme belangstelling van de AIVD hebben, ook al wordt dat formeel niet meer erkend. Kennelijk is het demonstratie recht dus afhankelijk van de politieke boodschap die daar achter zit.

Wat ik mij afvraag is kunnen we niet gewoon een groot foodfestival organiseren? Gewoon alles door elkaar, speklapjes van de barbeque, een Halal geslachte geit, gefrituurde kip voor de Hoodies en geperste sojaplakken voor die weer fundamenteel tegen de eerste 3 gerechten zijn. Handje pepernoten erbij voor de kids en dat ze elkaar dan verder met ieders bezigheid gewoon met rust laten? Met Koningsdag kan dat ook zonder problemen naast elkaar, dus waarom op bijvoorbeeld 5 december niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 beugwant

@5: Die soja op zijn beurt mag dan geen genetisch gemodificeerd gewas zijn, want je begrijpt natuurlijk wel dat dat ook niet kan deugen.
En op echte pepernoten bijten die arme kindjes hun melktandjes stuk. Dat is niet zo kindervrienderig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Folkward

@5
1) KOZP is geweldloos;
2)

Barbecueën bij een moskee lijkt mij een stuk veiliger

Klopt, die moslims gaan niet vol in de ankers – met gevaar voor anderen – en stoppen je zelfs een verlengsnoertje toe als je elektriciteit uitvalt, valt van anderen niet te zeggen;
3)

figuren waarvan diversen veroordeeld voor gewelds en bedreigingszaken

Oja, ‘verzet tegen arrestatie’ waarbij de arrestatie onrechtmatig was. In andere landen lachen ze erom dat het verzet dan wél wordt bestraft. Terecht, want het is kafkaesk of multatuliaans pur sang: Barbertje moet hangen;
4)

gefrituurde kip voor de [“niet witte”] Hoodies

Is er iets mis met mijn oren of is dat een hondenfluitje? Mogen ‘hoodies’ (wtf, Redoutable) geen speklapjes eten ofzo?

Wat ik mij afvraag is kunnen we niet gewoon een groot foodfestival organiseren? Gewoon alles door elkaar […] en dat ze elkaar dan verder met ieders bezigheid gewoon met rust laten?

Lijkt me een puik idee. En dan met Keti Koti gewoon een zwarte met een enorm wiel kaas om zijn hoofd en een grote zak, waar hij dan van alle kraampjes wat vanaf grist om het mee te nemen naar Almere om het daar uit te delen. Jij bent ook vóór?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Karin van der Stoop

@7: Geweldloos en volgens mij ook geluidloos. Tenzij je spandoeken en t-shirts schreeuwerig vindt….nou ja, zit ook wel wat in haha.

Het soort feesten dat LR beschrijft heb ik overigens al heel vaak meegemaakt. Waar ook kortgerokte dames gezellig met gehoofddoekte dames een dansje doen, terwijl andere collega’s met al dan niet een biertje in de hand ernaast staan aan te moedigen.
Sommige mensen leven gewoon echt onder een steen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Jan met de pet

@7: Jerry Afriyie wordt zeker opgepakt omdat hij zo’n lieverdje is?

https://www.parool.nl/nieuws/activist-jerry-afriyie-terecht-ontslagen-als-beveiliger~b01e4320/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 majava

@9: Als ik je artikel lees, dan is meneer 2x gearresteerd tijdens demonstreren en waarom kan ik niet lezen. Wat is er dat hem volgens jou zo’n ‘lieverdje’ maakt? Die mishandeling van agent is onwaar, staat in het artikel, dus dat kan het niet zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 majava

@9: In tegenstelling tot Jerry, is Pegida leider Edwin Wagensveld gewoon een crimineel: https://nos.nl/artikel/2229342-pegida-voorman-ed-de-hollander-veroordeeld-in-duitsland.html

Hoop dat LR ook dat feitje eens een keertje in z’n oren knoopt. Ik hou ‘m even in de bookmarks voor het geval LR voor de zoveelste keer die leugen over Jerry opschrijft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Jan met de pet

@10: hij krijgt 500 Euro boete omdat hij zich verzet tegen arrestatie. Daar waar hij demonstreerde had hij helemaal niets te zoeken en dat was hem tevoren duidelijk gemaakt. Hij loopt dus gewoon te zuigen. En doet dat twee jaar later gewoon nog een keer. Blijkbaar niets geleerd.

https://www.parool.nl/nieuws/zwarte-piet-activist-krijgt-500-boete-voor-verzet-tegen-arrest~bc079a7e/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 majava

@12:

Daar waar hij demonstreerde had hij helemaal niets te zoeken en dat was hem tevoren duidelijk gemaakt. Hij loopt dus gewoon te zuigen.

Perfecte omschrijving van Edwin Wagensveld et al. Weet je al dat Pegida Eindhoven al heeft aangkondigd dat ongeacht het verbod om bij die ene moskee to komen jennen, men toch weer gaat? Niks geleerd? Vertel mij even wat zij daar te zoeken hebben, ondanks dat het ze duidelijk is gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jan met de pet

@13: de stelling was dat KOZP geweldloos is. Dat is dus niet zo.

De vergelijking die jij probeert te maken gaat mank omdat Jerry en kornuiten rotzooi trapten op een evenement waar de landelijke media volop bij aanwezig waren en heel gevoelig ligt. Hij wist gewoon zeker dat ie opgepakt ging worden als hij zich niet koest zou houden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Bismarck

@14: “de stelling was dat KOZP geweldloos was. Dat is dus niet zo.”
Bewijs?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 majava

@14: Gevoelig? Snowflake!

Jan denkt dat gevoelig zijn een reden is. Haal ik toch weer even iets aan over onze Pegida vrienden:

“Dat het een duidelijke provocatie is van Pegida om tijdens de ramadan op de stoep van een moskee een varken – dat door moslims als een onrein dier wordt beschouwd – te grillen op een tijdstip dat mensen op weg naar de moskee zijn, staat buiten kijf. Maar dat is nog geen reden om een demonstratie te verbieden, want er is jurisprudentie bij het Europese Hof die er op wijst dat mensen het recht hebben om te provoceren.”

Als Jerry daarom ergens niet mag protesteren is het niet omdat er tere zieltjes buiten lopen, maar omdat de pliesie en Burgemeester denken dat er onveilige situaties kunnen ontstaan (dat openbare orde dingetje). Ik zou die Eindhovense buurtbewoners en moskeebezoekers daarom aanraden om geen koekjes uit te delen, maar net zoals een aantal tokkies bij Sint-optochten gewoon met troep gaan gooien. Dan ben je zo van de demonstratie af.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Folkward

@Jan

Jerry Afriyie wordt zeker opgepakt omdat hij zo’n lieverdje is?

Hij werd opgepakt omdat de politieagent vond dat hij zich schuldig maakte aan verstoring van de openbare orde. Jerry verzette zich tegen de arrestatie, omdat hij vond dat hij in zijn recht stond om te demonstreren. Wat bleek? Verstoring van de openbare orde kon niet afdoende bewezen worden: het recht op demonstratie is een groot goed. Daarmee zou in veel landen beargumenteerd worden dat ja: Jerry Afriyie had gelijk dat hij het recht had op demonstreren, dus ook dat hij zich tegen beperking van zijn rechten verzette. Maar nee, niet in Nederland: de misstap van de politie was voor de rekening van de politie, maar de gevolgen daarvan niet: absurd, en daarom kafkaesk/multatuliaans. Overigens was het wel heel onverstandig van Afriyie om te demonstreren: er was een mogelijkheid dat er geweld gebruikt zou worden, en als beveiliger had Afriyie daar ver van moeten blijven in zijn niet-professionele leven.

Het meeste hiervan stond al in #7, het belangrijkste in ieder geval wel (onrechtmatige arrestatie, bullshit-veroordeling voor het gevolg van die onrechtmatige arrestatie). Maar je zal wel een trage lezer zijn.

Daar waar hij demonstreerde had hij helemaal niets te zoeken en dat was hem tevoren duidelijk gemaakt.

Wel dus, dat is zijn recht als Nederlander. De personen die hem ’tevoren duidelijk hadden gemaakt dat hij niets te zoeken had’, was niemand van het openbaar bestuur, alleen rechts tuig. Het lijkt me voor de hand liggend dat een demonstratie tegen Zwarte Piet als racistisch figuur (of je het daar nou mee eens bent of niet) erg passend is op de plek en het tijdstip van een landelijke intocht van Zwarte Pieten.

Verder: stilte om het casual racisme van #LR.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Jan met de pet

@17: Jerry had er idd niets te zoeken, want zie tweede link Parool artikel:

“De burgemeester had in de dagen voor de intocht aangekondigd, dat alleen op een terrein achter station Gouda CS mocht worden geprotesteerd. Dit gebod werd massaal genegeerd door aanwezige demonstranten, waaronder Afyirie. Afyrie, die ook bij de intochten in Dordrecht (2011) en Rotterdam (2016) werd gearresteerd, was echter de enige van de actievoerders die voor het incident van 2014 voor de rechter moest komen. ”

Conclusie blijft hetzelfde: de mediageile Jerry wist dat hij opgepakt ging worden (dat hij het met dat gebod niet eens is maakt niet uit) en dan is het ook niet zo handig om zich dan ook nog te verzetten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 P.J. Cokema

En nu weer terug naar het onderwerp a.u.b.: “kunnen we niet een mobiele lokmoskee bouwen…”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Job te Pas

@4: Dat zal niet snel gebeuren.Want de Koran cum suis staat niet toe dat moslimvrouwen mannen aanraken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 P.J. Cokema

@20: Waar haal je die wijsheid vandaan? En al zou dat ergens in de Koran staan, dan hebben we hier in Nederland toch verrekte veel vrouwelijke verpleegkundigen die moslima zijn en volgens jou een of ander Korangebod aan hun laars lappen.
Nee Job, dit is weer zo’n reactie die niet te pas komt….

 • Vorige discussie