KRAS | Lodewijk en Diederik

Arme Lodewijk Asscher. Vier jaar lang is hij door die gemene Diederik Samsom weggemoffeld achter een bureau ergens op het ministerie van sociale zaken, vanwaar hij met lede ogen moest toezien hoe de partij – zijn partij! – naar de ratsmodee geholpen werd door die rubberbootgast met z’n ‘nieuwe energie’ en ‘echte verhaal’. Geef Lodewijk eens ongelijk dat hij de onverlaat er flink van langs gaf in het eerste interne lijsttrekkersdebat.

Hij zal dezer dagen nog wel eens terugdenken aan zijn grootste heldendaad, het tegenhouden van de privatisering van Schiphol. Dat waren nog eens tijden. Rechte rug! Algemeen belang! Niks verpatsen van staatsboedel aan de achterban van de VVD! Tien jaar geleden alweer. Wat vliegt de tijd toch als je even je aandacht laat verslappen.

 1. 4

  @3: Het is dan ook de enige strategie die PvdA heeft om weer een verbinding met haar achterban te krijgen. De samenwerking met de VVD heeft de partij geen goed gedaan, de VVD weet veel zich van te laten afglijden en dus worden de pijlen gericht op de andere deelnemer.

  Het politieke landschap is chaotisch en diffuus geworden. Beloftes voldoen niet meer en de media speelt te graag in op sensatie en vuurtjes lopend houden. Daarom ga ik mijn volgende stem uitbrengen op basis van wat partijen in het verleden gestemd hebben. Hoop dat ze de stemmentracker gaan uitbreiden: http://stemmentracker2015.stemmentracker.nl

 2. 7

  PvdA wordt groter met Asscher, niet met Samsom. Daar zijn de geïnteresseerde kiezers wel klaar mee. Dus wat mensen die geen enkele haar hebben die erover denkt op de sociaal-democraten te stemmen, uw mening is niet relevant.

 3. 9

  @8.

  Net was je onder sociaaldemocratie verstaat. Eigenlijk is hun doel al bereikt: de emancipatie van de arbeidersklasse.

  Tuurlijk, je hebt nog steeds groepen van mensen die het moeilijk hebben – migranten, ouderen, chronisch zieken, werklozen. Maar ook die groepen zijn mondiger geworden. En kunnen beter voor zichzelf opkomen.