KRAS | Integriteit

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Het moet afgelopen zijn met de corruptie op Sint Maarten, sprak de staatssecretaris stoer, terwijl hij een half jaar na dato aankondigde dat Nederland gaat bijdragen aan de herbouw van het door orkaan Irma getroffen eiland. Integriteit voorop! En daarom sturen we een wegens onduidelijk gedoe met geld in opspraak geraakte politicus om te kijken of onze centen netjes besteed worden.

Bedenk, voordat u direct in homerisch gelach uitbarst, dat onze regering in dit soort zaken niet over één nacht ijs gaat. Ze zouden natuurlijk ook een stijle Grunninger kunnen sturen die van iedere cent een bonnetje wil zien, maar dat gaat niet werken. Als de corruptie op Sint Maarten tot Limburgse proporties wordt teruggebracht is dat ook al mooi.

Reacties (4)

#1 beugwant

Je zou bijna medelijden krijgen met die VVD-regering; ze krijgen die Weekers met geen spons of zeem weggewerkt. Als interimburgemeester was hij (na Heerlen) net op tijd weer uit Beek vertrokken voordat daar een oldtimer-evenement plaatsvond. Door de Brexit ging de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) in Londen al niet door en veel verder weg dan St.Maarten kun je hem in het koninkrijk toch niet dumpen.
Aan de andere kant: Men moet dieven met dieven vangen. In die zin is het misschien een geniale zet, al kan hij ook zo de plaats innemen van die broer van Jos van Rey die nu vastzit (of zou moeten zitten) voor de kipcash-zaak.

  • Volgende discussie
#2 Jip Beneck

Hoe zit dat eigenlijk constitutioneel? We kunnen daar toch de boel ouderwets fatsoeneren? Soms moet je politieke correctheid gewoon ook eens kunnen laten varen hoor..kom op hé.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: Constitutioneel zit dat helemaal niet. Dat gaat niet over politiek correct, maar over politieke zelfmoord, inclusief VN-veroordelingen en Russische interventies.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Jip Beneck

@3: ik zou indien mogelijk gebruik maken van mijn bevoegdheid de betreffende regeringsorganen op te heffen of te beperken en binnen de VN voldoende support te genereren zodat veroordelingen uitblijven…en naar de Russen met een dikke middelvinger roepen zo van fuck-you-too-assholes.

//MH17

  • Vorige discussie