KRAS | Gezelschapsspel

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Nou mensen, nog 24 uur en dan is het nationale gezelschapsspel referendumpje ook weer geweest. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik erger me inmiddels meer aan de linkse dan de rechtse tegenstanders van het associatieverdrag. De laatsten zijn eerlijk: de Oekraïne kan ons niet bommen, we willen gewoon een rel schoppen. In bepaalde linkse kringen meent men campagne te moeten voeren met als argument dat ons nee ook beter is voor de Oekraïne zelf.

Hallo, mogen ze dat zelf bepalen, ja? Het zal wel een traditionele socialistische bevoogdingsreflex zijn of zo, maar wij zouden toch raar staan op te kijken wanneer Nederland buiten een verdrag gehouden wordt omdat de Belgen vinden dat we te dom zijn om de consequenties ervan te doorzien. Vooral omdat we dan ook wel weten wat er eigenlijk aan de hand is: die Belgen willen de fokking Hollanders pootje lichten. Dat is de inzet vandaag. Stem vooral tegen, als je wilt, maar laat die messiaspretenties alsjeblieft achterwege.

Reacties (2)

#1 Amateur Commenter

Indien Wilders aan de macht is dan juich ik een dergelijk initiatief van de Belgen toe.

  • Volgende discussie
#2 Janos

Goed stuk, mooie term ook, “socialistische bevoogdingsreflex”. Heb de afgelopen weken met stijgende verbazing en irritatie zitten kijken naar allerlei drogredeneringen van mensen die beter (zouden moeten) weten.

  • Vorige discussie