KRAS | Fascistgenoemden

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Er komt een demonstratie tegen fascisme in de hoofdstad. Gutmenschen van velerlei pluimage meldden zich aan. Tot duidelijk werd dat er niet boegeroepen zou worden tegen abstract, veilig ver weg fascisme, maar tegen met name genoemde lieden dichter bij huis. Die zouden daar wel eens aanstoot aan kunnen nemen. En dat kon niet de bedoeling zijn. Want Pim en zo.

Ergens in diezelfde hoofdstad had zich namelijk een indicent afgespeeld, een opstootje tussen de fascistgenoemden (om maar even de politiek correcte term te gebruiken) en hun tegenstanders. Daarbij had een bejaarde linkshater zijn foldertjes uit handen laten vallen, of ze waren eruit geslagen, nou ja de man was in elk geval op een haar na aan een wisse dood ontsnapt. Dus besloot een aantal gematigde antifa’s in spe preventief excuses aan te bieden en verstek te laten gaan. Antifascisme is mooi, maar het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

0

Reacties (15)

#1 Basszje

Do is der Bahnhof, stelletje verzetshelden.

 • Volgende discussie
#2 JP Blakendennen

Waarom worden Arabisch sprekende relifascisten zo weinig lastiggevallen door Antifa? En is het kies om mevrouw Nanninga, die zelf een homoseksuele asielzoeker in huis haalde, als fascist weg te zetten? Vragen, vragen..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Dehnus

Dat noemen we ook wel “Laf”, je weet wat je er aan hebt mocht je ze nodig hebben om onder te duiken of een staking uit te voeren.

En JP, dat Whataboutism is gewoon weer zoooo laf, ik heb een stronthekel aan Conservatief Iran (waar ze nu de Hoofddoekjes afdoen in demonstratie. you go girls! Niet luisteren naar de mannen, ook niet naar Europese mannen, maar doen wat je zelf wilt!) en aan Saudi Arabië. Maar ja dat is het onderwerp niet, en je hebt zo weer lekker je FVD fascisme uitgevoerd. Afleiden en aanvallen. En ja jullie vinden de Saudies leuk dat zijn jullie vriendjes in Olie :).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Kacebee

De partijen die zich bedachten waren gewoon bang voor schut te staan. En terecht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 børkbørkbørk

@4: Ik denk dat ze Max Pam gelezen hadden:

“Daarin ligt ook het gevaar. Wij willen allemaal het goeie, maar als er groepen zijn die over dat goeie een andere mening hebben, dan zijn dat al snel fascisten of racisten. Nederlanders zijn erg tolerant, vooral voor mensen die dezelfde mening hebben als zij.

Als ik lees dat de propagandachef van GroenLinks hoofdredacteuren van kranten oproept columnisten te ontslaan omdat hun mening de chef niet aanstaat. Of wanneer een politica die misschien wel eens een paar zeteltjes zou kunnen halen in een gemeenteraad meteen op een demonstratie met anti-fascistenborden wordt getrakteerd, dan dringt de beroemde uitspraak van Oscar Wilde zich op, namelijk dat de ‘moraal een houding is die wij vaak aannemen jegens mensen aan wie wij een hekel hebben’.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 JANC

@5: Waarom noem je hier GroenLinks in verband met het oproepen tot ontslaan van columnisten, maar niet van meerdere rechtse politici die opriepen tot het ontslaan van journalisten, rechters, etc. omdat deze politici het niet eens waren met de mening, danwel oordeel, van deze mensen? Of bijvoorbeeld de hetze tegen Klaver van datzelfde GroenLinks, toen deze wel populair bleek te zijn? Het klinkt zo redelijk, maar tussen de lijnen lees je zo duidelijk dat “de linksen” proberen “de rechtsen” monddood te maken, het aloude stokpaardje van rechts. En weet je, ik ben dat Calimerogedrag van rechts zat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 KO

@JANC

Reactie 5 waarop jij reageert was volgens mij een citaat van Max Pam. #begrijpendlezen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 JANC

@7: Nee, jij moet begrijpend lezen. Of het børkbørkbørk of Max Pam is die die uitspraken bezigde, het gaat mij om dat eeuwige calimerocomplex dat links schuld is aan alles.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Le Redoutable

“een bejaarde linkshater” Waaruit blijkt eigenlijk dat deze man een linkshater is? In het hele FvD verkiezingsprogramma van Amsterdam komt het woord links niet eens voor. De verkiezingsleus van deze man is “sharing is caring”, dat zou zo van een linkse politicus kunnen zijn. In zijn promotiefilmje bazelt hij wat over ondernemers, ook tamelijk onschuldig: https://www.youtube.com/watch?v=WzodVwAbx7Q
Of is elk FvD politicus per definitie een ‘linkshatende” fascist die vogelvrij verklaard mag te worden?

Saillant detail is trouwens dat het grote voorbeeld van FvD, Putin zich ook consequent als antifascist presenteert, de vlag dekt niet altijd de lading. Integendeel, het fysiek tegenwerken van politici is juist een fascistisch kenmerk. “De fascisten van de toekomst zullen zich als antifascist voordoen” wie dat dan ook precies gezegd heeft, heeft toch gelijk gekregen.

Blijf gewoon met je fikken van politici af of die nu links of rechts zijn. Politiek strijden doe je met woorden en als je vindt dat een politicus het echt te bont maakt kan je hem altijd nog voor de rechtbank dagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Ernstig

Het fascisme is voor de anti-fascist, van hersenloze antifa junk tot stoffige geleerden als Theodor Adorno, als de duivel is voor de pinkstergemeente; een noodzakelijk kwaad zonder wiens aanwezigheid het hele wereldbeeld instort. Een Eeuwige Jood, zeg maar.

Auschwitz is leeg en alle nazi’s zijn hier.

@9
Fascisme is vormloos, het is een positie van een (verbeelde) tegenpool. Voor Poetin zijn dit de EU NAVO homo’s die ieder moment Rusland kunnen binnenvallen om Hitler’s karwei af te maken, voor wat ik pathologisch links noem zijn dit de Thierry Baudet billenknijpende islamofobe racisten die vrouwen de hoofddoek af willen grissen om ze terug achter het aanrecht te kunnen marginaliseren met seculier-humanistische institutioneel systematisch onderdrukkende democratie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 KJH

@5: Er is een Italiaans gezegde: de wet moet worden geïnterpreteerd voor onze vrienden, en gehandhaafd voor onze vijanden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Lennart

@9:
“Of is elk FvD politicus per definitie een ‘linkshatende” fascist die vogelvrij verklaard mag te worden?”

Ja, dat lijkt me een hele goede beschrijving. Overigens, je moet vogelvrij dan wel interpreteren zoals Links dat doet, namelijk dat het niet inhoud dat er geweld gebruikt mag worden. Ik snap dat zo’n interpretatie nogal moeilijk voor je is, aangezien Rechts eigenlijk niet zoveel bezwaar heeft tegen het gebruik van geweld. We herinneren ons bijvoorbeeld Breivik, Jo Cox, Henriette Reker, Gabrielle Clifford, het rechtse complot in het Duitse leger, aanslagen op moskeeen, blokkeren van snelwegen, etc. etc. etc.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Folkward

Volgens de man zelf werd hij helemaal niet ‘in elkaar geslagen’.

Ik was onder de indruk. Logisch. Er kwamen drie man springend op je af. Ik ben niet in elkaar geslagen. Er zijn geen gekke dingen gebeurd. Alleen wat rukken en trekken.

Het zijn vooral de Calimero keyboard warriors van de FvD die dit enorm oppompen, omdat het zo mooi in hun paranoide wereldvisie past. “Kijk links eens ons in elkaar slaan! Wat zijn wij zielig! We worden onderdrukt.”

Aan het eind van het stuk van Jalta staan een paar interessante vragen:

2) Gaat het Forum voor Democratie nog aangifte doen bij de politie, n.a.v. dit incident?

Ja. Dom natuurlijk. Ik betwijfel ernstig of het geduw en getrek uberhaupt strafbaar is: je legt de lat zo wel erg laag voor ‘mishandeling’, en dan nog zijn de klappen die vervolgens aan de fascistennoemers uitgedeeld worden nog een stuk ernstiger. Het enige ‘strafbare’ wat de fascistennoemers dan nog doen is -ironisch- het werpen van zwerfafval op de grond.

5) Heeft het Forum voor Democratie niet te hoog van de toren geblazen, door op hoge toon GroenLinks en PvdA aan te spreken op dit incident? En hoe weet u zeker of de aanvallers betrokken zijn bij de antiracismedemonstratie van 18 maart? Kan het niet zo zijn dat de aanvallers hier gewoon helemaal los van staan?

Me dunkt van wel. FvD (en FvD’ers) schreeuwen om het minst moord en brand. Zelfs als een overijverig persoon het stoepje van Thierry Baudet schoonmaakt, heet het nog een aanslag. Zolang ze maar gedemoniseerd worden, dan is het goed.

De man zelf lijkt me een verdwaalde VVD’er. ‘Sharing is caring’ is misschien ook zijn levensmotto maar zeker zijn broodwinning, aangezien hij in de deelautobusiness zit. Het ‘ergste’ wat hij doet is het retweeten van de onzin van Baudet en FvD. Er is natuurlijk nooit een legitieme reden voor zwerfafval maken het gebruiken van fysiek geweld tegen een ander persoon, maar retweeten is dat ook zeker niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 KO

@7

beetje laat van mij maar:
De uitleg die børkbørkbørk ter bespreking inbrengt, is dat een aantal “gematigde antifa’s” (dixit KRAS) zich terugtrekken van deze demo omdat ze de column van max pam hadden gelezen.

Dat extreem/populistische/whatever rechts nog veel meer calimero doet, en ondertussen meningen willen onderdrukken is waar, maar is naar mijn mening in de context van de voorgestelde uitleg niet direct relevant. Het kan zo zijn dat de gematigde antifa’s de principe’s / idee-en zoals door max pam (en anderen) verwoordt onderschrijven. En dat ze dus daarom niet op dezelfde manier als hun tegenstrevers tot bij voorbaat uitsluiting van de democratische discussie willen oproepen.

Ik weet niet of dat zo is. Dat zou iemand ze kunnen vragen. Maar zo las ik de reactie van børkbørkbørk.

Ik zal geen hashtags meer gebruiken want dat werkt te trollerig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Lennart

@14:
“Dat extreem/populistische/whatever rechts nog veel meer calimero doet, en ondertussen meningen willen onderdrukken is waar, maar is naar mijn mening in de context van de voorgestelde uitleg niet direct relevant.”

Jazeker wel, dat is precies waar het om draait. Rechts maakt heel erg duidelijk dat ze afwijkende meningen willen onderdrukken. Echter, aangezien dat nu niet echt een populair standpunt is moeten ze iets verzinnen om de aandacht ervan af te leiden. Daarom zijn ze al meer dan tien jaar bezig met een dramcampagne, waarmee ze mensen indoctrineren met het sprookje dat juist links afwijkende meningen zou willen onderdrukken en gewelddadig zou zijn. En dat gedram heeft wel degelijk effect. Mensen herinneren zich niet Breivik, Jo Cox, Gabrielle Clifford, een oproep om de wetenschap ideologisch te zuiveren, Henriette Reker, diverse aanslagen op moskeen, een oproep om wetenschappers te ontslaan, een complot voor aanslagen op asielzoekers waar het Duitse leger bij was betrokken, een oproep om het KNMI op te doeken, een oproep om het onderwijs ideologisch te zuiveren, een blokkade van een snelweg, en last but not least de vele haatcampagnes van online trollen. In plaats daarvan staren mensen zich blind op een bejaarde flyeraar die een duwtje krijgt en op allemaal nepnieuws over asielzoekers, en natuurlijk op de eeuwig terugkerende foto van een doodgeschoten Fortuyn …

 • Vorige discussie