Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Binnenkort komt er een emoji voor otter, voor oranje hesje, voor robotarm, voor vrouw in een elektrisch aangedreven rolstoel en zo nog het een en ander. Dit is belangrijk nieuws voor iedereen die niet in staat is op normale wijze nuance aan te brengen in tekst. Maar het is ook de zoveelste aanslag op de democratie door een ongekozen supranationale instelling, namelijk het Unicode Consortium, dat sluipenderwijs ons communicatiesprectrum aan het monopoliseren is.

De komende maanden gaat u dood gegooid worden met lof en kritiek op de Europese Unie, vanwege de verstikkende regels die zij uit haar Brusselse bunkers over onschuldige burgers zou uitrollen. Dit in het kader van verkiezingen voor het Europese Parlement. Ik denk wel eens: als de EU haar regelgeving zou uitbesteden aan het bedrijfsleven, zou ‘het volk’ geen sjoege geven, net zoals ze de uitrol van emoji’s aanvaardt en de gebruiksvoorwaarden van Facebook negeert. We accepteren onze ketens sneller als we ze niet zien.

Reacties (8)

#1 gbh

vanwege de verstikkende regels die zij uit haar Brusselse bunkers over onschuldige burgers zou uitrollen.

Over welke verstikkende regels heb je het? Kan zelf geen EU regel verzinnen waar ik last van heb.

 • Volgende discussie
#2 DeVrede

Maar het is ook de zoveelste aanslag op de democratie door een ongekozen supranationale instelling, namelijk het Unicode Consortium, dat sluipenderwijs ons communicatiesprectrum aan het monopoliseren is.

Hier ontbreekt een tongue-in-cheeck-tag?

En voor de mensen die niet weten wat dat Unicode Consortium is, was een linkje naar de Wiki wellicht aardig geweest,

https://en.wikipedia.org/wiki/Unicode_Consortium

alwaar te lezen is dat

Its primary purpose is to maintain and publish the Unicode Standard which was developed with the intention of replacing existing character encoding schemes which are limited in size and scope, and are incompatible with multilingual environments. Unicode’s success at unifying character sets has led to its widespread adoption in the internationalization and localization of software.

Een technische kwestie wordt opgelost met behulp van een consortium, net als bijvoorbeeld W3C. Waarom zou je dat in vredesnaam willen democratiseren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: “Hier ontbreekt een tongue-in-cheeck-tag?”
Hover even met je muis boven het Kraslogo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Christian Jongeneel

@1 Dan lees je de verkeerde tabloids. Hadden we laatst nog een leuk item over: https://sargasso.nl/wvdd/overzicht-van-alle-bullshit-die-britse-tabloids-over-de-eu-schreven/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Arduenn

Welke personage wordt hier uitgebeeld met deze drie emojis?

?⚓?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Arduenn

En deze?

???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 beugwant

In het gangpad van een supermarkt heb ik ooit een jongste bediende een zware aanval van onwetendheid bezorgd door naar de vier meter kattenvoer en de zeven meter wegwerpluiers te wijzen en hem te vragen of er nog ergens schapruimte voor anijsblokjes vanaf kon.
En toen ik voor het eerst door de verzameling emoji’s die mijn besturingssysteem mij aanbood scrolde, had ik een déjà-vu, want voor een :evil grin: kom ik niet verder dan wat clowneske paarse trolgezichten en ik mis met node het toch wel redelijk bekende ironieteken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 DeVrede

@3:

Dan zou ik het advies geven die alt-txt aan te passen aan apparaten die in 2019 best gangbaar zijn en met touch screens werken.

https://www.w3.org/QA/Tips/altAttribute

 • Vorige discussie