KRAS | Aanpakken

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Ophef op Twitter! U snapt, wij van de nuance hebben dan al gauw een dag of twee nodig om ervan te bekomen en er een mening over te ventileren waarvan u de humor dan weer niet inziet. Enfin, er was dus iemand die naar aanleiding van een debat in de Balie zei dat Paul Cliteur om zijn racistische mening ‘aangepakt’ diende te worden. Iemand anders meende dat ‘aanpakken’ hetzelfde was als ‘doodschieten’ en plaatste er een foto bij van de neergeschoten Pim Fortuijn. Toen was er dubbeldik ophef.

Zelf ben ik geneigd te denken dat alles wat verder gaat dan doelloos uit het raam kijken, tegenwoordig al ‘aanpakken’ heet. Er is niemand meer die gewoon iets doet. In mijn tijdlijn kwam gisteravond een berichtje voorbij dat Ard van der Steur stevig ‘aangepakt’ was door de Tweede Kamer. Even later was hij geen minister meer. Uit een vervolgtweet leidde ik af dat hij het er niettemin levend had afgebracht.

Reacties (8)

#1 Arduenn

Ik weet nog dat dat zgn. Twitter ineens een ding werd omdat ooggetuigen begonnen te tweeten dat ze een brandende Concorde voorbij zagen vliegen. Sindsdien nooit meer wat nuttigs van ze vernomen.

P.S. ‘Aanpakken’ is in mijn boekje ‘vastbinden aan een stoel en heel hard meppen met een natte handdoek*. Maar dat is mijn subjectieve mening. In de VS hebben ze er weer een andere definitie voor (’taking care of’): ‘het zaakje overlaten aan Second Amendement people’.

* Correctie: dat was de mening van wijlen Umberto Eco, die ik in mijn jeugdjaren omarmd heb (zijn mening).

 • Volgende discussie
#2 Bookie

Het meest bizarre was toch wel dat politici serieus zijn ingegaan op door joop.nl gecreëerd nepnieuws.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 AltJohan

Weerwoord: http://www.ad.nl/binnenland/islamdiscussie-op-scherp-deelnemers-reageren-op-ophef~a8e69031/

Het is makkelijk gezegd dat de “aanpak” zal meevallen, maar geruststellend is het niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Winston Smith

@3: Haha, volgens mij is Geband van Joop stiekem een alter ego van Yoeri Albrecht. Of andersom.

Albrecht:

Alles wat je onder het tapijt veegt gaat daar in het geniep voortwoekeren en komt ooit als monster onder datzelfde tapijt weer vandaan. Je kan meningen wel verbieden en de gedachtepolitie laten heersen over wat wel en niet openlijk uitgesproken kan worden, maar daarmee zal je de aanhangers van die gedachten, de overtuigden en gelovigen echt niet op andere gedachten brengen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 su

@3

De bevolking van Londen en New York werd geheel overvallen door respectievelijk Brexit en Trump. Ze hadden nooit voor mogelijk gehouden dat er in de hoofden van een minder mondain deel van de bevolking zoveel andere mening huisde.

Dit is je reinste bullshit. We wisten het juist wél. We wisten wél van de shock jocks. We wisten wél van de liegende en manipulerende rechtse media. Maar we keken weg of lachten ze uit. Zo’n vaart zal het toch niet lopen? Zo erg zal het toch niet zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Spam

@5 inderdaad. De verrassing bij Brexit was dat het 52% was ipv 45%. Bij Trump verraste alleen de geografische verdeling van de stemmen een beetje. De percentages voldeden aan de verwachtingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Lennart

@5: Sterker nog, Clinton had drie miljoen stemmen meer dan Trump; het “mondaine” deel van de bevolking had gewoon groot gelijk. De enige reden dat looser Trump nu president is is een “rigged” en fossiel verkiezingssysteem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Larry Fox

Heb je geprobeerd om leningen te krijgen van banken zonder succes? Dringend geld nodig om uit de schulden te komen? Geld nodig voor uitbreiding of de oprichting van een eigen bedrijf? Voor meer informatie kunt u contact opnemen via email: [email protected]

 • Vorige discussie